Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Λίγα λόγια Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γένος και κτείνω (=φονεύω)


Ευχαριστούμε τον φίλο σκιτσογράφο Βασίλη Δαγρέ
για το σκίτσο του και τις λίγες σκέψεις του...
σκίτσο ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΑΓΡΕ,
Από την άλλη, σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ από την 9η Δεκεμβρίου του 1948, ως γενοκτονία καλείται «μια από τις ακόλουθες πράξεις που λαμβάνει χώρα με στόχο την ηθελημένη καταστροφή ή τον αφανισμό ενός μέρους ή μιας ολόκληρης εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων: 

 
  • Την δολοφονία μελών της ομάδας αυτής
  • Την πρόκληση σοβαρών σωματικών ή ψυχολογικών τραυμάτων σε μέλη της ομάδας
  • Την ηθελημένη επέμβαση στις συνθήκες ζωής των ομάδων αυτών, με στόχο τον φυσικό αφανισμό τους
  • Την επιβολή μέτρων με στόχο τον εμποδισμό των γεννήσεων εντός της ομάδας αυτής
  • Την βίαιη μετατόπιση παιδιών από την ομάδα αυτή σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων».
Ο όρος «γενοκτονία» είναι ένας νομικός όρος που εντάχθηκε στη διεθνή νομολογία το 1948, ενώ ο όρος «εθνοκάθαρση» είναι ένας κοινός όρος χωρίς νομική αναγνώριση που περιγράφει συμπεριφορές και πρακτικές. Οι περισσότεροι πάντως επιχειρηματολογούν πως η εθνοκάθαρση εμπεριέχει περισσότερο πράξεις όπως απελάσεις ή μετακινήσεις πληθυσμών, ενώ η γενοκτονία (όπως λέει και το δεύτερο συνθετικό της λέξης) εμπεριέχει μέσα της την έννοια του ηθελημένου φόνου.
Και πραγματικά είναι απορίας άξιο τι δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει και κυρίως οι κύριοι της αριστεράς της παγκοσμιοποίησης , και των αγορών που εφαρμόζουν μνημόνια , που αν το θέλετε ,  και με αυτόν τον όρο αφανίζουν την εργατική τάξη .
Και φυσικά να μην εξαιρέσουμε  και την αντιπολίτευσης που ψήφισε και εφάρμοσε μνημόνια  , και τώρα όλοι μαζί , κυβέρνηση και αντιπολίτευση , κλαίνε και οδύρονται σαν χαροκαμένες χήρες.
Αλήθεια ρε παλικάρια της εθνικής περηφάνιας , σήμερα με δεδομένο ότι η χώρα μας , η πατρίδα μας βρίσκεται εντός ευρωζώνης , και  με το πιστόλι στον κρόταφο , σε ένα κλάμπ χωρών που είπε κάποιος , εκ των δεξιών του πατρός , αλήθεια μπορεί κάποιος να μου πει τι πραγματικά συντελείται σήμερα  , όταν τουλάχιστον με μαθηματική ακρίβεια μέσα σε αυτό το κλάμπ χωρών μια γενιά δεν θα γεννηθεί και μια άλλη θα ζει ταπεινωμένη ,    γενοκτονία η εθνοκάθαρση .
Και κάτι άλλο σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό που δίνει ο ΟΗΕ  στον Ποντιακό πληθυσμό τι από όλα αυτά δεν έγιναν .
Λίγη ξεστραβομάρα αδέλφια δεν έβλαψε ποτέ κανένα.
και κάτι άλλο η πραγματική φιλία μεταξύ των λαών  αναπτύσσεται όταν ο ένας  λαός αναγνωρίζει τα σφάλματα του απέναντι στον άλλο , και δεν γίνεται έρμαιο των αγορών και της νεοφιλελεύθερης οικονομικής παγκοσμιοποίησης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.