Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς το ΝΑΙ ο Σημίτης!...

Χωρίς κομματικές παρωπίδες και κλειστά μάτια και αυτιά πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά μας, γιατί όποιος ξεχνάει την ιστορία του τον  Ξε...ρνάει αυτή!
Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς και ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός. Ο Ελληνικός Λάος  συνυπέγραψε τα ξημερώματα και αυτός απάντησε μετά. Αν ο Μεταξάς ( ο φασίστας Μεταξάς, ο Γερμανόφιλος Μεταξάς, αλλά πάνω απ’ όλα Έλληνας Μεταξάς), έλεγε το Ναι, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου δεν θα βλέπαμε την Ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, αλλά την Ιταλική!
Αυτός είπε το ΟΧΙ και ΟΧΙ ο Ελληνικός Λαός που στη συνέχεια απάντησε όπως ήξερε και όπως έπρεπε!
Στη συνέχεια μίλησε η ψυχή του Λεωνίδα, το πνεύμα του Μακρυγιάννη, το Θάρρος το Κολοκοτρώνη, η Αντίσταση του Μεσολογγίου, η καρδιά του Παλαιολόγου και τόσον, τόσον άλλων Ελληνικών στιγμών!
Ο Σημίτης είπε το ναι. Εμείς όλοι ,εμείς τι είπαμε, ενώ θέλαμε να πούμε ΟΧΙ στους άλλους ( να μην πω το όνομα τους όλοι τους ξέρουμε)...σιωπήσαμε!
Είπε ...» ευχαριστώ στους Α...λλους»
Εμείς τι είπαμε, τι κάναμε, πως αντιδράσαμε;
Δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων, δεν μιλήσαμε, κάναμε ότι μας είπε ο Δημοκρατικά εκλεγμένος – τότε – πρωθυπουργός μας...
Δύο στιγμές, δύο διαφορετικές αντιδράσει πολιτικών και λαών.
Άλλοι οι ηγέτες τότε ( ακόμα και φασίστες) και άλλοι οι ηγέτες τώρα( Δημοκρατικά εκλεγμένοι).
Δυστυχώς τα βιβλία των παιδιών μας γράφουν ότι αυτά θέλουν, ότι τους προστάξουν οι Δημοκρατικά εκλεγμένοι ...
Δεν λέμε ότι έκανε ο Μεταξάς ήταν καλό, όμως το ΟΧΙ που είπε, ήταν το καλύτερο, το πιο δυνατότερο και αυτό που μας κάνει εθνικά υπερήφανους, έστω και αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε.
Στους Ιταλούς  και στους Γερμανούς αντισταθήκαμε, με το Δυο. Νου. Του...κουβέντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.