Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δημόσιο ντιμπέιτ στο Ωραιόκαστρο...






Να το δούμε κι αυτό στο Ωραιόκαστρο και τίποτα άλλο. Όμως...
1ον. Όταν μιλάει ο ένας να το ΒΟΥΛΩΝΕΙ ο άλλος!
2ον. Να αφήνουν να μιλάει και να ακούγεται η φωνή του ομιλητή και όχι επειδή δεν του αρέσει του άλλου να τον διακόπτει για να μην ακουστούν αυτά που θα θέλει να πει!
3ον. Ότι έχουν να πουν να τα πουν με στοιχεία και όχι ξέχασα τα χαρτιά μου και άλλες τέτοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ!
4ον. Να μας πουν τι έκανα τα 16 και 8 χρόνια ο καθένας στον Δήμο του και όχι τι θα κάνουν, αυτά τα ξέρουμε και τα έχουμε ζήσει!
5ον. Να μην βάλουν ΜΠΡΑΒΟΥΣ από κάτω ( στον κόσμο) για να τρομάξουν αυτούς που θέλουν να ακούσουν και να μην εκφράζονται ειρωνικά και να μην βρίζουν όταν μιλάει ο υποψήφιος της αντίπαλης παράταξης! 

Αν κρίνουμε από τους δημόσιους διαλόγους στην τηλεόραση, το κέρδος ήταν μεγάλο, καταλάβαμε ποιον φοβούνται, ποιοι και χαμπάρι δεν πήραμε από αυτά που ήθελαν να πουν.

Εμείς δεν ξέρουμε αν θα πάμε, αν θα πάμε, μόνο θα παρακολουθήσουμε το μεγάλο...ΤΣΙΡΚΟ!!!







Με αφορμή την πρόσκληση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, που του απηύθυνε ο απερχόμενος δήμαρχος της Καλλιθέας, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες» Νικόλαος Μπάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχομαι την πρόσκληση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, εν όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.
Θα είναι πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους πολίτες του νέου διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου να ακούσουν από κοντά τις εξηγήσεις που έχει να τους δώσει ένας υπόδικος απερχόμενος δήμαρχος.
Θα παρακαλούσα, λοιπόν, τον κ. Σαραμάντο να προσκομίσει, μαζί με το φανταστικό του πρόγραμμα για τον νέο δήμο, και τις καταδικαστικές αποφάσεις για κατάχρηση δημοτικού χρήματος και για άλλες κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες τον βαρύνουν.
Τον προσκαλώ κι εγώ με τη σειρά μου –και μάλιστα για πολλοστή φορά- να δώσει επιτέλους στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων του δήμου Καλλιθέας, όπως πράξαμε εμείς εδώ και καιρό για τον δήμο Ωραιοκάστρου, πιστοί στις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.
Η δημόσια συζήτηση θα είναι δίχως αμφιβολία πολύ εποικοδομητική για όλους τους πολίτες, οι οποίοι πολύ εύκολα θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον τρόπο, με τον οποίο ο απερχόμενος δήμαρχος της Καλλιθέας αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης».




                                                        Δημήτρης Σαραμάντος: Δημόσιο  ντιμπέιτ
αύριο το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο

Τη διεξαγωγή ανοιχτού στους πολίτες ντιμπέιτ αύριο Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο προτείνει ο Δήμαρχος Καλλιθέας και υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος στο Νίκο Μπάτο.
Με επιστολή που του απέστειλε, καλεί τον κ. Μπάτο, να μεριμνήσει, με την ιδιότητα του απερχόμενου Δημάρχου  Ωραιοκάστρου, για τις τυπικές διαδικασίες εξασφάλισης χώρου που να μπορεί να φιλοξενήσει το ντιμπέιτ και τους εκπολίτες που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.
Αναλυτικά η επιστολή:


«Κύριε Μπάτο,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω ότι αποδέχεστε τη δημόσια πρόσκλησή μου για διεξαγωγή ανοιχτού ντιμπέιτ ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο νέο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Προτείνω λοιπόν τη διεξαγωγή του αύριο Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 12.30 μ.μ. στο Ωραιόκαστρο, σε χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας, προκειμένου οι τελευταίοι να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.
Παρακαλώ, με την ιδιότητά σας ως απερχόμενου Δημάρχου Ωραιοκάστρου, να μεριμνήσετε για τις τυπικές διαδικασίες που αφορούν το κλείσιμο ενός χώρου που πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις και να έρθετε σε συνεννόηση με το συνδυασμό μας ώστε μέχρι σήμερα το βράδυ να έχουμε συμφωνήσει τους όρους διεξαγωγής του  ντιμπέιτ –συντονιστής, διαδικασία κλπ.


Δημήτρης Σαραμάντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.