Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Την Κυριακή του Πάσχα, ημέρα χαράς και αισιοδοξίας η τηλεόραση της 4ε διοργανώνει ένα ξεχωριστό



«Πασχαλιάτικο γλέντι»

   Αν αγαπάτε την ελληνική παράδοση, διασκεδάστε την Κυριακή του Πάσχα μέσα από τον τηλεοπτικό φακό της 4ε. Παρακολουθείστε στις 12:45 την εκπομπή «Στους δρόμους της παράδοσης» κάνοντας ένα ταξίδι στην βλάχικη παράδοση, γεμάτο χορούς και τραγούδια από το σύλλογο Βλάχων Θέρμης - Τριαδίου «Ο Άγιος Νικόλαος». Ο χοροδιδάσκαλος κ. Νικόλαος Βαρβίτσας και η ομάδα του παρουσιάζουν ένα ανοιξιάτικο μουσικοχορευτικό πανηγύρι γεμάτο κέφι, λεβεντιά και αντρειοσύνη.


   Την σκυτάλη της διασκέδασης παίρνει ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου Ημαθίας που θα κρατήσει συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό από τις 2:15 το μεσημέρι. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλες τις προετοιμασίες για το πασχαλιάτικο τραπέζι από το Μεγάλο Σάββατο, καθώς και τα έθιμα που αναβιώνουν την Κυριακή του Πάσχα στα χωριά της Ρουμλιωτικής παράδοσης. Τα πασχαλιάτικα τραγούδια υπό το συνεχή χτύπο του νταουλιού, δίνουν το ρυθμό στην κίνηση του μαντηλιού της πρωτοχορεύτριας και παρασύρουν τους τηλεθεατές σε έναν χορό γεμάτο ζωντάνια.

    Όλη η πλάση χαίρεται με το χαρμόσυνο μήνυμα της αναστάσεως και το κέφι κρατεί μέχρι το βραδύ . Ο σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» παρουσιάζει στις 19:40 μέσα από την συχνότητα του εκκλησιαστικού μας σταθμού ένα πασχαλιάτικο γλέντι από το παλιό στο νέο Κορδελιό. Χοροί από την Μικρά Ασία και παραδοσιακά σμυρναίικα τραγούδια από τους ερμηνευτές Τάσο Καράνταγλη και Δόμνα Νέγκα  δίνουν το στίγμα του Πάσχα από την Ελλάδα της Ανατολής μέσα από παραδόσεις και έθιμα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

   Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας κορυφώνεται με την Ανάσταση του Κυρίου. Και μετά το "Χριστός Ανέστη" και τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας σειρά παίρνει το πασχαλινό γλέντι μέσα από την συχνότητα της 4ε. Ένα πρόγραμμα μπολιασμένο από τις έθιμα της ελληνικής υπαίθρου και ποτισμένο με την επικαιρότητα της Αναστάσεως, μείνετε μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.