Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στα .Κ.Ε.Π. οι υπάλληλοι δίνουν μάχες καθημερινά...μόνοι τους!



Είναι άδικο να κατηγορούν τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π. ( Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) και να τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με κάποιους υπαλλήλους ( του Δημοσίου) κομματόσκυλα, που το μόνο που ξέρουν είναι να λένε σε κάθε συζήτηση ποιον έχουν μέσο ή ποιος τους έβαλε στην δουλειά. Αυτοί οι υπάλληλοι είναι η μεγάλη  γάγγραινα του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτοί οι υπάλληλοι έφτασαν το δημόσιο εδώ που το έφτασαν.
Αντιθέτως στα Κ.Ε.Π. θα βρούμε υπαλλήλους με φιλότιμο ( στο μεγαλύτερο βαθμό και είναι οι πιο πολλοί), με διάθεση να εξυπηρετήσουν  - και όχι να υπηρετήσουν δουλικά  - τους πολίτες και πάνω απ’ όλα να τιμήσουν τον μικρό  μισθό που παίρνουν.
Ο ρόλος τους είναι ενδιάμεσος, δηλαδή, είναι ο μεσάζον - χωρίς κανένα κόστος- ανάμεσα στις υπηρεσία και τον πολίτη και όχι η υπηρεσία που ζητάμε το έγγραφο, άρα όταν δεν γίνεται η δουλεία μας, δεν φταίνε οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π. αλλά ή ο πολίτης δεν είχε όλα τα χαρτιά ή κάποιο πρόβλημα υπάρχει από την υπηρεσία που ζητάμε το έγγραφο.
Όταν πηγαίνουμε σε ένα Κ.Ε.Π. καλό είναι να γνωρίζουμε από πιο πριν τι θέλουμε και όχι εκείνη την στιγμή να σκεφτόμαστε και να αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε εκεί. Επίσης υπάρχουν πολίτες που πηγαίνουν στα Κ.Ε.Π. και δεν γνωρίζουν γιατί πήγαν όπως επίσης δεν ξέρουν που πρέπει να βάλουν την υπογραφή τους σε έγγραφο που οι ίδιοι έχουν προσκομίσει στον υπάλληλο του Κ.Ε.Π. .
Δυστυχώς ορισμένοι νομίζουν ότι πρέπει να του υπηρετούν δουλικά κάποιοι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, για αυτό φτάσαμε εδώ  που φτάσαμε.
Για τα Κ.Ε.Π. θα επανέρθουμε και μάλιστα με ιστορίες για γέλια και για κλάματα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.