Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Όποιος περίμενε αίμα, έμεινε με το μπουκάλι στο χέρι!...


...το αίμα, φέρνει αίμα.
Το κακό, φέρνει κακό. 
Το ψέμα, φέρνει ψέμα.
Η κακία, φέρνει κακία.
Τα μεγάλα λόγια, φέρνουν κούφια  λόγια.
Στην πολιτική ο συνετός κερδίζει, το είδαμε στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές. Όποιος μεγαλοπιανόταν έφαγε τα μούτρα του.
Οι πολίτες θέλουν συνετούς και ήρεμους  πολιτικούς, τις φωνές ούτε να τις ακούσουμε δεν θέλουμε.
Καλό είναι όταν μιλάμε, να μιλάμε και όχι να ...αεριζόμαστε!!!
Δεν μπορεί κάποιοι να ακούνε ότι θέλουνε και να ζητάνε αίμα, για το αίμα, δεν κάνετε καλό σε κανέναν  και πιο πολύ στον πατέρα μας.
Όταν ο πατέρας σε ένα σπίτι είναι συνετός, είναι πολύ άσχημο τα παιδιά να είναι ...
Όταν ο πατέρας ακούει με αγάπη το παιδί που έκανε – άθελα του – ένα λάθος, τα αδέλφια του να θέλουν το κακό του. Μην ξεχνάτε παιδάκια, ότι μπορεί μια μέρα να βρεθείτε κι εσείς στην θέση του.
Κάποτε, κάποια αδέλφια στην παλαιά διαθήκη, πουλήσανε τον αδελφό τους σε εμπόρους και είπαν στον πατέρα τους ότι τον έφαγε ένα άγριο θηρίο και αυτό γιατί νόμιζαν ότι  ο πατέρας τους αγαπάει πιο πολύ τον μικρό τους αδελφό από αυτούς.  Η στεναχώρια του πατέρα ήταν μεγάλη .  Τα χρόνια περάσανε και όταν έπεσε πείνα στην χώρα τους και ξηρασία, πήγαν στην διπλανή χώρα για να ζητήσουν βοήθεια. Έλα όμως που ο μικρός τους αδελφός είχε γίνει μεγάλος και τρανός και ήταν αυτός που τους υποδέχτηκε για να τους δώσει την βοήθεια. Όχι μόνο τους την έδωσε αλλά τους πήρε μαζί του, τους συγχώρεσε και ζήσανε ευτυχισμένα για πολλά χρόνια.
Όποιος πετροβολά τον αδελφό του, καλό είναι να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη, γιατί...
Αν δεν έκανε αυτός πρώτος από τους άλλους πατάτα και έκαιγε τον πατέρα του, τώρα το σπίτι θα ήταν πολύ πιο διαφορετικό και δεν θα είχε προβλήματα να γκρεμιστεί από τις κακίες των γειτόνων, ο πατέρας όχι μόνο τον συγχώρεσε, αλλά δεν τον γκρέμισε από την θέση που τον είχε στην καρδιά του.
Αν ο άλλος αδελφός δεν ήτανε επιπόλαιος και εξαιτίας του δεν άκουγε η οικογένεια  χίλια τόσα πράγματα για μια του επιπολαιότητα, τώρα το σπίτι θα ήταν πολύ πιο διαφορετικό και δεν θα  άκουγε χαζομάρες από άσχετους.
Αν και ο άλλος αδελφός δεν ήταν ...
Όλα τα παιδιά, σε όλα τα σπίτια, κάτι έχουν, κάτι κάνουν που μπορεί να στεναχωρούν τον πατέρα, αδέλφια είναι , πρέπει να αγαπάνε το ένα το άλλο και να μην θέλουν στο πρώτο λάθος να πετάξουνε τον αδελφό τους  έξω από το σπίτι, για να του πάρουνε το δωμάτιο.
Και  ποια οικογένεια δεν έχει προβλήματα, δεν έχει στεναχώριες,  δεν σημαίνει ότι θα τα γκρεμίσουνε όλα.
Η οικογένεια που ξέρει να σταματάει την γκρίνια, που ξέρει να συγχωρεί – χωρίς να προσβάλει κανέναν - , που ξέρει να γυρίζει σελίδα, αυτή η οικογένεια μεγαλώνει και τα παιδιά της γίνονται προκομμένα και δίνουνε χαρά στον πατέρα και σε όποιον γείτονα είναι καλοπροαίρετος.

OraiokastroNEA. Ξέρουμε κι εμείς να καρφώνουμε και να κρεμάμε. Όλο αυτόν τον καιρό δεν μιλάμε για να μην στενοχωρήσουμε τον πατέρα, αν όμως  αμοληθούμε, θα σας κοπεί ο ύπνος.  Ας σταματήσει εδώ , γιατί αν ξεκινήσουμε σταματημό δεν θα έχουμε, ΣΤΟΠ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.