Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Στη ζωή, άλλοι κάνουν κι άλλοι πληρώνουν...


...άλλοι λένε κι άλλοι τ’ ακούνε. 
Άλλοι μιλάνε και σ’ άλλους τα λένε.
Άλλοι δουλεύουν υπόγεια και άλλους ρίχνουν στα υπόγεια. 
Άλλοι κουτσομπολεύουν και άλλους κουτσομπολεύουν. 
Άλλοι δημιουργούν τα προβλήματα και άλλους βαράνε με βλήματα.
Άλλοι κλαίγονται στον μεγάλο και άλλοι κλαίνε μόνοι τους σε μια γωνιά. 
Άλλοι δουλεύουν και άλλοι μας δουλεύουν.
Όποιος μιλάει δεν έχει πάντα δίκαιο, καμιά φορά αυτός που δεν μιλάει και τα μαζεύει μέσα του είναι πιο αξιοπρεπείς από αυτόν που έχει θράσος και μιλάει, μιλάει, μιλάει...
Η ζωή είναι σαν την γυναίκα, έχει τα πάνω της, έχει και τα κάτω της. Έχει λόφους και βουνά, έχει και λίμνη κάπου εδώ κοντά. 
Την στιγμή που σου λέει, όχι, εννοεί ναι και όταν σου λέει ναι, εννοεί ...όχι.
Όποιος είπε ότι την κατάλαβε, δεν κατάλαβε τίποτα, για αυτό οι αξιοπρεπείς μόλις αντιληφθούν το πούλημα, κάνουν στην άκρη για  να αφήσουν τους θρασείς να λυμαίνονται τον χώρο και την κατάσταση, αλλά και να δούνε αυτούς που μέχρι χθες ήταν μαζί αν το άξιζαν. 
Στην ζωή όποιος πολεμάει ή θα κερδίσει ή θα χάσει και στις δύο περιπτώσεις αν δεν έχει μάτια και αυτιά για να αντιληφθεί και να αναλύσει το αποτέλεσμα...χαμένος θα βγει.
Στη ζωή, υπάρχουν αυτοί που λένε, δεν το ξέρω ή θα προσπαθήσω και αυτοί που τα ξέρουν όλα, όποιο από τα δύο διαλέξεις είσαι εσύ. Όταν ένας άνθρωπος λέει θα προσπαθήσω, έχει φιλότιμο και διάθεση. Όταν ένας άνθρωπος λέει ότι τα ξέρει όλα, δεν ξέρει  ούτε την τύφλα του.
Στη ζωή πρέπει να προσέχουμε πως μιλάμε, σε ποιόν μιλάμε και τι λέμε. Μία λέξη, μία κόμμα, ένα θαυμαστικό ή ένα ερωτηματικό στο λόγο μας, μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που δεν τις φέρνει ούτε ο χρόνος.
Αυτή και άλλα πολλά είναι η ζωή, τα πράγματα έρχονται και φεύγουν. Οι φιλίες, οι σχέσεις ,  πολιτικές και κοινωνικές. Αυτό που πρέπει να μένει, είναι τα καλά, τα κακά να τα ξεχνάμε κι αν κάποιος μας πούλησε, δεν πειράζει, σημασία έχει αν εμείς νιώθουμε καλά και αν αυτά που δώσαμε αλλά και πήραμε έπιασαν τόπο, κάπου, μέσα στην ψυχή και στο μυαλό μας. 
Για τους άλλους ο Θεός  ή ότι αυτοί πιστεύουν να τους φιλάει ...όλα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.