Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/8/2011 Δήλωση Κ. Γκιουλέκα με αφορμή τη παραίτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας




Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σιγά σιγά ξηλώνεται το κουβάρι της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης  και αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Ό,τι κυκλοφορούσε υπό μορφή φήμης για εμφύλιο σπαραγμό και πισώπλατα μαχαιρώματα στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, τώρα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Η παραίτηση- βόμβα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, στον όγδοο μήνα της  θητείας του, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανικανότητα της διοίκησης,  η οποία φαίνεται ότι έχει αφήσει τη λειτουργία του Δήμου στον…αυτόματο πιλότο.


Ο Δήμαρχος, αφού αρχικά  κατηγόρησε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι ευθύνονται για κάθε «κακό» σήμερα παρακολουθεί αμήχανος να παραιτούνται οι άμεσα συνεργάτες του. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, το πρόβλημα με την καθαριότητα συνεχώς διογκώνεται και  η ανυπαρξία έργου και αποτελεσματικότητας από τη διοίκηση του Δήμου είναι εμφανής.  Ο Γιάννης Μπουτάρης  δεσμευόταν ότι η Θεσσαλονίκη ως το καλοκαίρι θα ήταν η πιο καθαρή πόλη. Οι δεσμεύσεις του Δημάρχου παραμένουν λόγια χωρίς αντίκρισμα. απέχοντας πόρρω από την πραγματικότητα.  Η υπόσχεση για μία καθαρή Θεσσαλονίκη πετάχτηκε, μαζί με άλλες προεκλογικές δεσμεύσεις της διοίκησης του Δήμου, στον κάλαθο των αχρήστων. Το περιθώριο ανοχής μας έχει πλέον εξαντληθεί.


Θυμίζουμε ότι τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» θέτουν την καθαριότητα ως αυτονόητη προτεραιότητα και κάνουν ό,τι χρειάζεται ώστε να καθαρίσει η πόλη. Ψήφισαν θετικά, εδώ και μήνες, στην έγκριση έκτακτου κονδυλίου για την αγορά ανταλλακτικών για να κυκλοφορήσουν περισσότερα απορριμματοφόρα στην πόλη ώστε, μαζί με τους εργαζομένους, να μπορέσει η διοίκηση του Δήμου να καθαρίσει τη Θεσσαλονίκη. Επισκέφθηκαν επανειλημμένως τους χώρους εργασίας του Δήμου και ιδιαίτερα τους χώρους της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τον έως πρότινος αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα προβλήματα που υπάρχουν και υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις που θα βοηθούσαν ώστε η πόλη να γίνει πιο καθαρή. Έφεραν το θέμα της καθαριότητας πολλές φορές προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Παρά ταύτα ο δήμαρχος και η διοίκηση δεν έλαβαν τίποτα υπ’ όψη τους και, μετά από μια σειρά τραγικών λαθών και παλινωδιών τους, φθάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.
          Καλούμε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αντί να σπαταλά τον χρόνο του σε δημόσιες σχέσεις και ταξίδια, να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της καθαριότητας, να εξηγήσει στο λαό της Θεσσαλονίκης τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας σε παραίτηση και να θέσει επιτέλους προτεραιότητες για τα προβλήματα της πόλης, τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα που περιμένουν τη λύση τους».





Από το Γραφείο Τύπου


          





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.