Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δάκης Μανουσάκης: ΜΕΤΑ ΤΟ 2005 ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ...πιο οικονομικοί και πιο οικολογικοί.




Δάκης Μανουσάκης
 Ηλεκτρολόγος μηχανικός αυτοκινήτων

Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα είναι, φυσικά, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Σήμερα, διαθέτουμε μια από τις μεγαλύτερες γκάμες εναλλακτικών μοντέλων με χαμηλές εκπομπές CO2.

Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία στο σύστημα κίνησης, σε συνδυασμό με προηγμένη αεροδυναμική, τεχνολογία περιορισμένων τριβών και ελαφρά υλικά, οι εκδόσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τις μηδενικές εκπομπές.
Στο άμεσο μέλλον, πρόκειται να παρουσιάσουμε τεχνολογίες που θα μειώνουν ακόμα περισσότερο τις εκπομπές C02 όπως τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να φορτιστούν από μια απλή οικιακή πρίζα. Παράλληλα, έχουμε αφοσιωθεί στην προσπάθεια εξέλιξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων - μια τεχνολογία που θα περιορίσει δραματικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αυτοκινήτων μας ενώ παράλληλα θα τα κάνει ακόμα πιο απολαυστικά στην οδήγηση.


ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ
Πολύ γρήγορα, ακόμα και μετά από ψυχρή εκκίνηση, ο προηγμένος έλεγχος των εκπομπών καυσαερίων εξουδετερώνει ένα ποσοστό 95% έως 99% του μονοξειδίου του άνθρακα, των υδρογονανθράκων και των οξειδίων του αζώτου από τα καυσαέρια των βενζινοκινητήρων. Οι υπερτροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων που αφαιρεί περίπου 95% των σωματιδίων από τα καυσαέρια της εξάτμισης.

Οι περισσότεροι κινητήρες ικανοποιούν τις αυστηρές απαιτήσεις εκπομπής καυσαερίων του προτύπου Euro 5.


ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Τα τελευταία τρία έτη 2007-08-09 όπως και τα προηγούμενα από μια επισκόπηση που έχει γίνει έχουμε τα εξής αποτελέσματα :

Πρώτη η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε στα τροχαία ατυχήματα.
Πρώτη σε θανάτους στην άσφαλτο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια ώστε να τα αναφέρουμε μονό κακοφτιαγμένη άσφαλτος.
Πρώτη σε τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο.
Πρώτη σε έλλειψη υποδομών και πρόληψης.
Πρώτη σε αδιαφορία για τη διαμόρφωση παιδείας, νοοτροπίας, συνθηκών κατάλληλων για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλα και της αξιοπρεπούς καθημερινότητας του πολίτη.
Τελευταία στη προσπάθεια μιας χώρας για να δημιουργήσει τις ελάχιστες προοπτικές για την εξέλιξη της σε όλους τους τομείς.

Σίγουρα το φράγμα της στασιμότητας για τη χωρά μας θα σπάσει όταν πρώτα από όλα η παιδεία μπει σε ένα δρόμο ανεξάρτητο αποσύροντας από το εσωτερικό της και ειδικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση τα πολιτικά κόμματα τους αποτυχημένους φανατικούς συνδικαλιστές, σάπιους θεσμούς και τους δεινοσαύρους της πανεπιστημιακής ασυλίας.

Μονό έτσι θα δημιουργηθούν μονοπάτια ανάπτυξης, ποιότητας ανθρωπίνου δυναμικού, αξιοκρατίας και εθελοντισμού για τη κοινωνία που αιμορραγεί.

Μανουσάκης Δάκης Εισηγητής ΚΕΚ (κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης) σε θέματα νέας τεχνολογίας και σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων και ασφάλειας.
Ηλεκτρολόγος μηχανικός αυτοκινήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.