Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη του Κ.Γκιουλέκα στον δημοτικό ρ/σ FM100


          Θέμα ιεράρχησης των προτεραιοτήτων στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έθεσε ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας σε σημερινή συνέντευξή του στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό FM100.
          Ο βουλευτής τόνισε ότι «στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επικρατεί σύγχυση προτεραιοτήτων αφού στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ο Δήμος έχει εγκαταλείψει πλήρως την κοινωνική του πολιτική, ενώ και σε θέματα καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα.
 
 Σε μία τέτοια περίοδο που η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς και που ο κόσμος νιώθει μία τρομερή πίεση στο εισόδημά του λόγω των συνεχών περικοπών μισθών και συντάξεων αλλά και αυξήσεων των φόρων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να σταθεί αρωγός πλάι στον πολίτη. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να κατευθύνει όλες τις οικονομικές δυνατότητές του προς την κοινωνική πολιτική ώστε να ανακουφίσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τους συμπολίτες μας.
Αντιθέτως,  η νέα Διοίκηση αποφάσισε να κόψει κονδύλια από τα συσσίτια των απόρων, το δημοτικό βρεφοκομείο, τα ΚΑΠΗ, ενώ αντιμετωπίζει με δογματισμό τις προτάσεις της δημοτικής μας παράταξης για λειτουργία ενός δημοτικού παιδικού σταθμού σε κάθε δημοτική κοινότητα και τα απογεύματα καθώς και τη λειτουργία ενός ολονύχτιου σταθμού που θα ανακουφίσουν εργαζόμενους γονείς που δουλεύουν απογευματινές και βραδινές ώρες».
          Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς στην καθημερινότητά τους ο Κ.Γκιουλέκας δήλωσε: «Ο κ. Μπουτάρης δεν τήρησε καμία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Περιμέναμε μία Θεσσαλονίκη τουλάχιστον καθαρή, αν όχι την καθαρότερη πόλη στον κόσμο όπως μας έλεγε. Αντιθέτως σήμερα η Θεσσαλονίκη βρομάει και ζέχνει. Το πρόβλημα καθημερινά διογκώνεται και η νέα Διοίκηση μένει απαθής. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διπλοπαρκαρισμένα, τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και με την άθλια εικόνα που βλέπουμε με τα ατέλειωτα «σεντόνια» έξω από τις επιχειρήσεις της πόλης που καθημερινά μαραζώνουν και βάζουν λουκέτο. Υποχρέωση ενός Δήμου είναι να λύνει τέτοια προβλήματα ώστε να μπορεί να ζει καλύτερα ο δημότης. Μετά από εννιά μήνες, δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί αλλά έχουν επιδεινωθεί».
            Στη συνέχεια, ερωτώμενος για τα μεθαυριανά εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ο Κ.Γκιουλέκας εξέφρασε την ευχή του για διαδηλώσεις με ειρηνικό χαρακτήρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της πόλης και στην ανάγκη διατήρησής τους.
 



Στο πλαίσιο των εξορμήσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε διάφορες πόλεις ο βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας θα μεταβεί την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011, στις Σέρρες, όπου θα προσκαλέσει σε συνεδρίαση τη Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Στην συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι βουλευτές του Νομού Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.


Από το Γραφείο Τύπου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Π. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
Βουλευτής Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αν. Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.