Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ(ΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΦΑΓΗΤΟ,…).ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/11 ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.



Φορείς και κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, που συμμετείχαμε σήμερα Κυριακή 13/11 σε σύσκεψη – συγκέντρωση στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Ωραιόκαστρο, αποφασίσαμε να αρνηθούμε συλλογικά την πληρωμή των εξοντωτικών φορολογικών χαρατσιών τα οποία προωθούνται με τρόπο εκβιαστικό από την κυβέρνηση (πρώην και νυν) και την «τρόικα» (Ε.Ε και ΔΝΤ).
Συγκροτήσαμε ανοιχτό συντονιστικό φορέων και κατοίκων για το συντονισμό του αγώνα μας.
Αποφασίσαμε ακόμα τη δημιουργία δικτύου αλληλο’υ’ποστήριξης στις γειτονιές  μας,στο Ωραιόκαστρο και τον ευρύτερο χώρο του Δήμου μας.


Κινητοποιούμαστε με τον πιο μαζικό τρόπο στις απόπειρες διακοπής της ηλεκτροδότησης, στις πρωτοβουλίες επανασύνδεσης του και σε κάθε ευκαιρία, γιατί μόνο απ’ το μαζικό, οργανωμένο, αποφασιστικό αγώνα και την έμπρακτη αλληλεγγύη θα εξασφαλίσουμε το δικαίωμά μας να έχουμε ρεύμα(θέρμανση, φαγητό,…)
Αρνούμαστε την πλήρωμή των χαρατσιών. Όσοι ακόμα μπορούμε πληρώνουμε μόνο την κατανάλωση-χωρίς το χαράτσι-μέσω ΑΤΜ των τραπεζών,κ.τ.λ.. Στηρίζουμε επίσης όσους αδυνατούν(π.χ. άνεργοι) να πληρώσουν και την βασική κατανάλωση.
Καθολικό ήταν το αίτημα της έμπρακτης στήριξης από το Δήμο. Ο Δήμαρχος κ. Δ. Σαραμάντος που έδωσε το παρών στην συγκέντρωση δήλωσε ότι θα στηρίξει τον δίκαιο αυτό αγώνα, όπως πράττουν και πολλοί άλλοι Δήμαρχοι σε όλη την χώρα. 
Αποφασίσαμε λοιπόν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τρίτης (15/11),στις 6μ.μ., να παρευρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου αφενός για να ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ομόφωνη απόφαση στήριξης, με κάθε πρόσφορο τρόπο, του αγώνα ενάντια στα φορολογικά χαράτσια και αφετέρου για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση και τους «τροικανούς».
Στη συνέχεια (ταχύτατα) θα ακολουθήσουν νέες δράσεις ενημέρωσης και συντονισμού όλων των κατοίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις τόσο σε πανδημοτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο γειτονιάς. Είναι λοιπόν απαραίτητο η συντονιστική επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί και η οποία είναι ανοιχτή πρός όποιον θέλει να συμμετέχει να πλαισιωθεί από ακόμα περισσότερους εκπροσώπους φορέων και κατοίκους του Δήμου μας.  
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου (ΣΕΔΩΔΕ).
Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου  Ενάντια στα Αντιλαικά Μέτρα.
Δημοτική Κίνηση Πολιτών του Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
Δ.Σ Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου.
Στηρίζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.