Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ, Η ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ





Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα που φωνάξαμε οι πολλές δεκάδες-περισσότεροι από εκατό- συμμετέχοντες στην συγκέντρωση του Σαββάτου(17/12/2011),στις 12πμ, στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Μοιράσαμε προκηρύξεις στα διερχόμενα αυτοκίνητα και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική. Κορνάριζαν, σταματούσαν για να πάρουν τις προκηρύξεις, και τα σχόλια τους ήταν υποστηριχτικά.
Εκτός από το Συντονιστικό Δήμου, Φορέων και Κατοίκων Ωραιοκάστρου συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών, η Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης, η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου, οι Αγανακτισμένοι Αμπελοκήπων,κάτοικοι της Ευκαρπίας,Πολίχνης,κ.ά..
Αφού παραμείναμε για περίπου μισή ώρα στο χώρο της συγκέντρωσης συνεχίσαμε με πορεία -πάνω στην οδό Λαγκαδά -μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο της Σταυρούπολης.Μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:
‘’ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ’’

‘’ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ,
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ’’,

‘’ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ,
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ’’

‘’ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ,
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑΣ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ’’κ.ά.

Οι  συμμετέχοντες κρίνουμε την εκδήλωση πολύ θετική γιατί το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στην αντιλα’ι’κή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας,ενάντια στα χαράτσια και η ανάδειξη του αιτήματος ‘’ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ’’ ακούστηκαν και διαβάστηκαν από πολλές εκατοντάδες-ίσως χιλιάδες-συμπολιτών μας- στους οποίους απευθυνθήκαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης.Επίσης θεωρούμε πολύ θετικό το ότι η εκδήλωση στηρίχθηκε από τοπικές κινήσεις διαφόρων περιοχών της Δυτικής Θεσσαλονίκης και το ότι συμμετείχαν αγωνιστές με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις.Η ενότητα στη δράση ,με βάση αυτά που μας ενώνουν-παρόλες τις διαφορές-είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε!
Συνεχίζουμε με προχώρημα της οργάνωσης της αντίστασης στις γειτονιές,με ακόμα καλύτερο συντονισμό των τοπικών κινήσεων. 
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.