Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή, για όλους...Η αντιπολίτευση, δυστυχώς δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αναλώσκετε σε ύβρεις, φωνές, επιθέσεις, ειρωνεία , χωρίς προτάσεις και ενδιαφέρον για το βιοτικό επίπεδο και την ασφάλεια των πολιτών. Όσο για τους εργαζόμενους του δήμου θα είναι καλά να μην ξεχνούν πως πέρα από τα δικαιώματα τους που μόνο για αυτά μιλούν εχούν και υποχρεώσεις απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε φτάσει στο σημείο, ο Δήμαρχος να δουλεύει και οι Αντιδήμαρχοι να μας δουλεύουν.


Δάκης Μανουσάκης
Η αγάπη μου για τον τόπο που επέλεξα να ζήσω εγώ και η οικογένεια  μου είναι γνωστή. Από την πρώτη ημέρα που μετακόμισα στο Ωραιόκαστρο( παλαιόκαστρο), θέλησα να ασχοληθώ με  τα προβλήματα της περιοχής και μάλιστα να δώσω λύσεις, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις μου. Στις πρόσφατες εκλογές και αφού δημιουργήθηκε , ένας νέος Δήμος, ποιο μεγάλος, με μεγαλύτερη δυναμική, προβλήματα αλλά περισσότερες ομορφιές και διεξόδους, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.  Το αποτέλεσμα δεν ήταν ενθαρρυντικό, όμως ο σκοπός μου δεν ήταν η προσωπική προβολή, αλλά η ανάδειξη της καθημερινότητας και των προβλημάτων της. Η συμμετοχή μου με τα κοινά με έκανε να βλέπω γύρο  με άλλο μάτι, να περιμένω, να δίνω χρόνο στη νέα διοίκηση, αλλά και στις κινήσεις της αντιπολίτευσης. Το Δήμο μας δεν τον διοικεί μόνο  η διοίκηση που εκλέχτηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, αλλά και εμείς απλοί πολίτες  που είμαστε εν δυνάμει αντιπολίτευση και φυσικά  τα μέλη της αντιπολίτευσης που εκλέχτηκαν...
Θα ξεκινήσω από την αντιπολίτευση για να καταλήξω στη διοίκηση του Δήμου μας.  
Η αντιπολίτευση, δυστυχώς δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αναλώσκετε σε ύβρεις, φωνές, επιθέσεις, ειρωνεία , χωρίς προτάσεις και ενδιαφέρων για το βιοτικό επίπεδο και την ασφάλεια των πολιτών. Η μείωση των δημοτικών τελών, οι κόμβοι, η κατάργηση των 100 ευρώ για να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας στο παρκινγκ  του σπιτιού μας, η οικονομία στις γιορτές και  η κατάργηση των κινητών τηλεφώνων, είναι ένα δείγμα γραφής που έκανε την αντιπολίτευση, αντί να σταθεί στο ύψος της και να είναι δίπλα με τη διοίκηση, να ειρωνεύονται  ή να μην λένε τίποτα.  
Η διοίκηση από τη μεριά της και κυρίως( οι υπεύθυνοι παιδείας  και η Αντιδήμαρχος παιδείας )και το τοπικό Συμβούλιο της τοπική Κοινότητας Ωραιοκάστρου, ή δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται ή δεν έχουν αντιληφθεί τι πρέπει να κάνουν ή δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Η μέχρι σήμερα στάση τους δεν είναι η αναμενόμενη και η καλ ύτερη. Τοπικό Συμβούλιο που δεν μπορεί να δράσει, να απαιτήσει, να προτείνει και να υλοποιήσει τι να το κάνουμε, δεν  το θέλουμε. Θέλουμε τα τοπικά συμβούλια να λύνουν προβλήματα και όχι να μας απαντούν σε κάθε ερώτηση μας... «δεν είμαστε αρμόδιοι» « δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» και ανάλογες δικαιολογίες σαν να μας λένε ότι είναι είναι μόνο διακοσμητικά στολίδια. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να «κρεμαστείτε» στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο Δημαρχείο, για να δώσετε κλίμα εορταστικό και διαφορετικό. Μπορεί να συζητάτε πολλά, όμως όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο η Δ.Ε.Η και το χαράτσι, τα Διόδια και τα εισιτήρια  των λεωφορείων. Είναι τα πάρκα, οι δρόμοι μπροστά στα σχολεία, τα πεζοδρόμια  που ήταν μικρά  και παραμένουν μικρά ακόμα. Τα σχολεία που θέλουν παγκάκια, καλαθάκια, υπόστεγα, δηλαδή πράγματα χωρίς μεγάλο κόστος που οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ( Παιδιάς - Αρχιτεκτονικού) ή δεν τα βλέπουν ή δεν τα γνωρίζουν ή ...»τεμπελιάζουν». 
Η καθημερινότητα είναι το άλφα και το ωμέγα της επιτυχίας σας, που δυστυχώς μετά από ένα  χρόνο στο θέμα παιδεία, όχι μόνο δεν περνάτε την τάξη ( κ. Αντιδήμαρχε), αλλά νωρίς- νωρίς  κινδυνεύετε  να μείνετε μετεξεταστέα..  
Έχουμε φτάσει στο σημείο, ο Δήμαρχος να δουλεύει και οι Αντιδήμαρχοι να μας δουλεύουν. Να προτείνουμε, να ρωτάμε, να ενημερώνουμε και να μη μας ακούει κανείς. Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι και να προχωρήσει κάτι, είναι να ενημερωθεί ο Δήμαρχος.  
Με τίτλους και πολύ απλά τα πράγματα είναι: 
Τοπικά Συμβούλια και Αντιδημαρχεία Παιδείας, σε πλήρη Λήθαργο, καμία επαφή με το περιβάλλον.  
Ο κανόνας σήμερα είναι ένας . Πυγμή, συνέπεια, εργατικότητα, ήθος και ενδιαφέρον για το αύριο. Άγνωστες λέξεις για τους αρμόδιους που δηλώνουν ...αναρμόδιοι. 
Καμία συνεργασία με φορείς, οργανισμούς και πολίτες. 
Καμία παροχή διευκόλυνσης του πολίτη και το δύσκολο αύριο.  
Πολλά σημ εία θυμίζουν την εγκατάλειψη του χθες. 
Για αυτό ευθύνονται οι υπεύθυνοι παιδείας και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων  και ειδικά  της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου.  
Επανέρχομαι, στα μικροπροβλήματα που είναι μεγάλα για όλους εμάς.  
Στάσεις λεωφορείων, παγίδες θανάτου. 
Γήπεδα άθλησης εγκαταλειμμένα. 
Πάρκα παιδικές χαρές σε πλήρη απαξίωση. 
ΑΜΕΑ, έχει επιβληθεί από τους αναρμόδιους πλέον Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων η απαγόρευση κυκλοφορίας τους και η συμμετοχή τους στα δρώμενα του Δήμου (πολιτιστικά, κοινωνικά, εκπαίδευση) ακόμα και στα σχολεία δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή όπως και στα πάρκα τις παιδικές χαρές. 
Όχι ότι με την προηγούμενη διοίκηση ήταν καλύτερα, τα ίδια ήταν. Όμως κυρίες και κύριοι , όλο το καλοκαίρι τι κάνατε; 
Γιατί δεν προγραμματίσατε και το κυριότερο δεν εφαρμόσατε λύσεις; 
Εσείς στο σπίτι σας όταν θα χιονίσει θα τρέξετε να ασχοληθείτε με την θέρμανση. 
Κρίμα τα χρόνια που περάσατε στην αντιπολίτευση, έχω την εντύπωση ότι νιώθετε ( η Αντιδήμαρχος) ακόμα αντιπολίτευση. Δεν θέλουμε  θεωρίες, ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς, θέλουμε λύσεις στα μικροπροβλήματα μας και άμεσα. Προτάσεις ανάπτυξης εξωστρέφειας, προσέγγιση προβλημάτων από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είδαμε και ούτε θα δούμε καθώς φαίνεται 
Αυτό που φαίνεται και επιβάλλεται είναι  οι παραιτήσεις όσων στέκονται ανίκανοι να υπηρετήσουν  και να τιμήσουν τους θεσμούς της πολίτιας. 
Όσο για τους εργαζόμενους του δήμου θα είναι καλά να μην ξεχνούν πως περά από τα δικαιώματα τους που μόνο για αυτά μιλούν εχούν και υποχρεώσεις απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. 



Mανουσάκης Δάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.