Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ 40 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ( ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ) ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ – ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ




Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ευκαρπίας, που κατασκευάζεται ήδη πίσω από την ΤΙΤΑΝ Α.Ε.  χωρίς να έχει γίνει  καμία διαβούλευση -ενημέρωση με την τοπική κοινωνία και με το δήμο μας, είναι ένας γιγάντιος σταθμός στον οποίο θα καταλήγουν όλα τα απορρίμματα σχεδόν όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και το 60% των σκουπιδιών του δήμου Θεσσαλονίκης. Θα έχει δυναμικότητα 1100 τόνων σκουπιδιών την ημέρα και θα είναι ο μεγαλύτερος με διαφορά σε όλη την Ελλάδα (και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη)!!!



            Από την Τρίτη 24-1-12, κάνουμε καθημερινά κατάληψη στο χώρο κατασκευής του ΣΜΑ, εμποδίζοντας τα έργα. Την Τετάρτη 25-1-2012, 250 - 300 άτομα κλείσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας  και τις δύο   λωρίδες κυκλοφορίας του περιφερειακού  δρόμου στο ύψος της Ευκαρπίας.
 Την Πέμπτη 26-1-2012 έγινε μια εντυπωσιακή σε συμμετοχή κατάληψη του χώρου του ΣΜΑ (πάνω από 250 άτομα), παρόλο το τσουχτερό κρύο και την απειλή για ΜΑΤ. Ο κόσμος έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και το ευχάριστο νέο είναι ότι είχαμε επιπλέον και τη συμμετοχή  μαθητών του Γυμνασίου Ευκαρπίας και του Λυκείου Πολίχνης – Ευκαρπίας που δείξανε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν.
Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε για πολλοστή φορά είναι ότι όσο δεν γίνεται Περιφερειακό Συμβούλιο (για το οποίο θα πρέπει να πιέσει με κάθε μέσο και ο δήμος Παύλου Μελά για να γίνει) για να συζητηθεί το θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, η στάση μας θα συνεχίσει να είναι πολύ δυναμική και οι θέσεις μας θα παραμείνουν οι  ίδιες και είναι οι εξής:
1.    Υλοποίηση του Περιφερειακού σχεδιασμού του 2005 (που αναφέρει για 7 ΣΜΑ στο νομό Θεσσαλονίκης ) με ταυτόχρονη ισοκατανομή των απορριμμάτων στους Σ.Μ.Α. και καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση ), σε αντίθεση με αυτό που γίνεται τώρα (την κατασκευή ενός και μόνου τεράστιου ΣΜΑ)
2.    Αλλαγή χωροθέτησης του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας στην εδώ και χρόνια προτεινόμενη (με πλήρη φάκελο) από τον πρώην δήμο Ευκαρπίας θέση που προκλητικά με συνεχή ψέματα αρνούνται  οι υπεύθυνοι, δείχνοντας ως μόνο χώρο κατασκευής τον υπάρχον πίσω από τον ΤΙΤΑΝ  ( η θέση που πρότεινε ο δήμος μας είναι 3 χλμ. πιο μακριά σε ένα κλειστό μέρος δίπλα στην ήδη υποβαθμισμένη  σαν περιοχή - πρώην  χωματερή -  και όχι στην υπάρχουσα θέση που είναι 100 m από το ΤΙΤΑΝ και 600 m από τα σπίτια μας με ότι αυτό σημαίνει για την  ΕΠΙΠΛΕΟΝ υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας  και τη μείωση της αξίας των σπιτιών μας)

        Ποτέ δεν έχουμε πει σαν δίκτυο, ότι είμαστε ενάντια στην κατασκευή των ΣΜΑ, αλλά ΟΧΙ σε θέσεις που προκαλούν την κοινωνία (100 m από το ΤΙΤΑΝ που επιδιώκει συνέχεια την ¨εναλλακτική¨ καύση), όχι σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας (από τη στιγμή που υπάρχει και εναλλακτικό καλύτερο οικόπεδο χωροθέτησης του), όχι βέβαια σε αυτό το μέγεθος (ενός και μόνο γιγάντιου ΣΜΑ) και όχι σε απόσταση αναπνοής από μια ιδιαίτερα βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή ( δήμος Παύλου Μελά)
Δεν θα σταματήσουμε τον Αγώνα μας μέχρι η Περιφέρεια να επανασχεδιάσει την κατασκευή των ΣΜΑ (να ληφθεί υπόψη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο σχεδιασμός του 2005) με ισοκατανομή των απορριμμάτων που θα δέχονται και με σωστή διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.ά.) για μείωση του όγκου τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κάθε μέρα στις 7 κ 30 το πρωί αναχωρούμε από το τέρμα του λεωφορείου 38 για το χώρο της κατασκευής του ΣΜΑ για να κάνουμε κατάληψη (πίσω από το βενζινάδικο JETOIL στο ύψος του ΤΙΤΑΝ) . Εκεί βρισκόμαστε δυναμικά μέχρι τις 10 και μετά με ομάδες επιφυλακής – περιφρούρησης συνεχίζουμε μέχρι τις 3 το απόγευμα. Αν συμβεί οτιδήποτε (ΜΑΤ, κίνηση από τον εργολάβο), ειδοποιούμε με τηλέφωνα και ντουντούκες όλους τους κατοίκους να έρθουν πάνω στο χώρο.
Επίσης έχουμε στήσει  5 βαρέλια σαν εστίες φωτιάς , για να ζεσταινόμαστε. Η εκκλησία μας στέλνει καθημερινά ένα καζάνι ζεστό τσάι και τσουρέκια, κάτοικοι φέρνουν ξύλα για να ζεσταθούμε, νερά και ψιλοτρόφιμα για να αλληλοκεραστούμε. Επίσης έχουμε και ένα κλειστό ξύλινο περίπτερο προσφορά από το δήμο μας για να το έχουμε σαν στέκι.
Την  Τετάρτη 1-2-2012 θα δώσει το δίκτυο μας συνέντευξη τύπου σε όλα Μ.Μ.Ε. Ήδη το θέμα έχει πάρει μεγάλη προβολή σιγά σιγά (μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και ιντερνετ, απλά βάλτε στο Google  ¨ΣΜΑ Ευκαρπίας¨  και θα δείτε χιλιάδες καταχωρήσεις)
Την Πέμπτη 2-2-2012, θα κάνουμε κατάληψη του περιφερειακού δρόμου στο ύψος της Ευκαρπίας σε ώρα που θα ανακοινωθεί με αεροπανό και ντουντούκα (μάλλον το μεσημέρι κατά τις 2 κ μετά το κλείσιμο των σχολείων)
Την Παρασκευή 3-2-2012,  στις 19:30 ,  στο 1ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γενική συνέλευση του δικτύου μας (όπου θα φροντίσουμε να βρίσκονται εκτός από τους πολίτες και πολιτικοί φορείς και πρωτοβουλίες από όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν  και παίρνοντας γενναίες αποφάσεις με πράξεις πίεση προς την περιφέρεια, βοήθεια στον αγώνα μας κλπ)

Για ενημέρωση και άμεση επαφή στα παρακάτω  email:
mikerock1@gmail.com,      giotadel63@yahoo.gr,   teod1963@yahoo.gr ,   sivridisn@yahoo.com,  kleanthis@the.forthnet.gr,  chatzigeor1960@yahoo.gr,   
 daslik77@yahoo.gr  

Για ενημέρωση και άμεση επαφή στα παρακάτω τηλέφωνα :  6947375549,  6973935001,  6976475942,  6932362148,  6974887979
Για ενημέρωση και άμεση επαφή στα παρακάτω blog k facebook  (που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου):
http://posefkarpias.blogspot.com,     http://polites-efk.webs.com   
             και στο facebook γραψτε :   Όχι-στην-κατασκευή-ΣΜΑ-Σταθμός-Μεταφόρτωσης-Απορριμάτων-στην-Ευκαρπία

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.  ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.