Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΕΣΤΡΟ...


25η Μαρτίου, Μικρός Μαέστρος, Ωραιόκαστρο,

Στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, διπλής γιορτής για τον Ελληνισμό, πραγματοποιήθηκαν δύο γιορτές στους χώρους του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου του Μικρού Μαέστρου, στις 22 και 23 Μαρτίου 2012, με σκοπό να τιμήσουν τα παιδιά την Εθνική μας γιορτή για τον αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό και τη χαρμόσυνη είδηση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


25η Μαρτίου, Μικρός Μαέστρος, Ωραιόκαστρο,

 Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, τα παιδιά του Μικρού Μαέστρου ενημερώθηκαν για τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου μέσα από συζητήσεις, εικονογραφημένο πληροφοριακό υλικό στο smartboard, ανάγνωση βιβλίων, εκμάθηση τραγουδιών και ποιημάτων με στόχο να γνωρίσουν τις ρίζες της ιστορίας μας και να ανακαλύψουν το παρελθόν της χώρας μας.



25η Μαρτίου, Μικρός Μαέστρος, Ωραιόκαστρο,
Όλη αυτή η προσπάθεια, σε συνάρτηση με την εντατική εκμάθηση ρυθμών και ρόλων για τις γιορτές, καλλιέργησε πολύπλευρα την κριτική σκέψη των παιδιών και ενίσχυσε τον πατριωτισμό τους. Τα αποτελέσματα φάνηκαν ολόλαμπρα στην παρέλαση, όπου τα παιδιά περπάτησαν σαν φανταράκια, σωστά, καμαρωτά και περήφανα στο ρυθμό του τύμπανου της παρέλασης. Απήγγειλαν ποιήματα με χρώμα και τόνο στις φωνούλες τους και τραγούδησαν με ρυθμό και ζωντάνια τραγούδια που τιμούν την πατρίδα μας. 



25η Μαρτίου, Μικρός Μαέστρος, Ωραιόκαστρο,

Γονείς, εκπαιδευτικό προσωπικό, φίλοι και συγγενείς απήλαυσαν πραγματικά, τα αγγελούδια τους, ντυμένα με τα ανάλογα ρουχάκια, να υποδύονται τους Εθνικούς μας Ήρωες, τα καταχειροκρότησαν και όταν τελείωσαν οι γιορτές, έπαιξαν και διασκέδασαν μαζί μας κάτω από τη ζεστασιά του ήλιου.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.