Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Θωμάς Μπίλλιας ,υπεύθυνος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στο Δήμο Παύλου Μελά.


Θωμάς Μπίλλιας ,υπεύθυνος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας  στο Δήμο Παύλου Μελά.


Η αγάπη μου για την πατρίδα, με έκανε μετά την αποστρατεία μου, να αναζητήσω διέξοδο, προκειμένου να αντιδράσω στον συνεχιζόμενο κατήφορο που οδηγείτε η χώρα μας.
Έτσι δεν δίστασα στιγμή, στο κάλεσμα άξιων συναδέλφων και συναγωνιστών, για αντίσταση στο πολύχρονο κατεστημένο.
Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας, μετά από βαθιά σκέψη και έντονο προβληματισμό καθώς καθημερινά έβλεπα φίλους και συνανθρώπους μου, την ίδια την οικογένειά μου,  καθέναν από σας –από μας- να κουνούν θλιμμένοι το κεφάλι , κάθε φορά που οι έχοντες και κατέχοντες  βρίσκουν νέους τρόπους για να μειώσουν μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και να φέρουν την εξαθλίωση στην μεσαία και κατώτερη τάξη, στον Έλληνα εργαζόμενο.
Κάθε μια ανθρώπινη ιστορία διαφορετική αλλά και τόσο ίδια. Φτώχια και πόνος κρύβεται πίσω από τα πρόσωπα των συμπατριωτών μας. Σιγά αλλά σταθερά, μας οδήγησαν στην απελπισία και τελικά στην πολυσυζητημένη χρεοκοπία.
Η δημόσια εκπαίδευση έφτασε να μοιράζει βιβλία τα Χριστούγεννα, κονδύλια να μην φτάνουν και να τυπώνουν σελίδες διδακτέας ύλης σε χαρτί φωτοτυπίας.
Η παραπαιδεία και τα φροντιστήρια, έφτασαν να θεωρούνται δεδομένα για την είσοδο των παιδιών μας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Αλλά γιατί όχι, τα παιδιά όλων αυτών που νομοθετούν έχουν εξασφαλισμένη θέση στα καλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Μπορούμε να δεχτούμε το ανήθικο και το ανόητο? Τον χλευασμό σε κάθε αξία που είναι ριζωμένη μέσα μας?  

Δεχτήκαμε να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών, άθεοι προσπαθούν να κατεβάσουν τις εικόνες από τις αίθουσες των σχολείων αλλά και των δικαστηρίων.
Ενημέρωση και πολύπλευρη σκέψη ναι!!! Όχι στην υπεραπλούστευση  της ηθικής. Όχι στην οργανωμένη υποβάθμιση της πίστης, των εθίμων μας και τελικά της ίδιας της ιστορίας μας.
Καταστρέψανε την οικονομία, την παραγωγή, την βιομηχανία.
Το χρήμα κυρίες και κύριοι γεννιέται και φυτρώνει στο χωράφι, βγαίνει από την καμινάδα στο εργοστάσιο, μένει στο λιμάνι από τα καράβια μας, ξεριζώνεται από τα σπλάχνα της μάνας γης μέσα από τα λατομεία μας.
Όλες οι άλλες δραστηριότητες απλώς αναδιανέμουν τον πλούτο. Εμπόριο, υπηρεσίες δεν υπάρχουν χωρίς την παραγωγή.
Καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να διαλύσουμε τον πρωτογενή τομέα.
Μάθαμε στα παιδιά μας ότι ο αγρότης είναι ένας ταλαίπωρος που του αρέσει να ιδρώνει σκάβοντας την γη, το εργοστάσιο μολύνει την ατμόσφαιρα, τα κορόιδα δουλεύουν ενώ ο μπαμπάς μας έχει μέσον και θα μας ταχτοποιήσει!
Μάθαμε να ζούμε με επιδοτήσεις και όχι με την ποιότητα των προϊόντων μας.
Ατελείωτος ο κατάλογος των επιχειρήσεων που βαλαν λουκέτο!
PIRELLI- GOODYEAR-NAMCO-ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ-OPEL-NISSAN κλπ.  
Συγχρόνως εταιρίες μετακόμιζαν στα Σκόπια, την Βουλγαρία ανεβάζοντας την ανεργία σε διψήφια ποσοστά!
Πολιτικοί, Συνδικαλιστές, εγχώριοι εργολάβοι, πολυνομία και ατομικό συμφέρον έφεραν την διαπλοκή.
Και όλα αυτά μαζί βαλαν την θηλιά στο λαιμό της πατρίδας μας.
Ζούμε τον τελευταίο καιρό πρωτόγνωρες καταστάσεις. Βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις , για οικονομικά μέτρα, δημοσιονομικά μέτρα,  διαρθρωτικά μέτρα….. μέτρα που εφαρμόζονται  από την κυβέρνηση για το …καλό μας. Μέτρα που λαμβάνονται για μας, χωρίς εμάς.
Ακούμε για επίτροπους, τρόικα, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
Που είναι η Ελληνική κυβέρνηση? Πότε θα καταλάβουμε ότι υπάρχει? Ότι κυβερνά? Εμείς τι ψηφήσαμε? Έλληνες βουλευτές να μας εκπροσωπούν ή επιτρόπους ξένων κρατών να μας διατάζουν?
Το πρόβλημα στη χώρα μας κυρίες και κύριοι δεν είναι οικονομικό.
Το πρόβλημα της χώρας μας είναι κοινωνικό, πολιτικό, ηθικό,  πρόβλημα Δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, ισονομίας.
Τελικά πρόβλημα θεσμών.
Τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένα  κέντρα παραπλάνησης, οργανωμένα και υπογείως, παραποιούν την ιστορία μας. Την υλη των μαθημάτων στα σχολεία μας. Την Ελληνική Ιστορία, την γεωγραφία, τα Θρησκευτικά μας.
Εδώ και χρόνια, τα παιδιά μας δεν διαβάζουν στα βιβλία τους τίποτα,  που να τα κάνει να αισθάνονται υπερήφανα για τον τόπο μας.  Δεν τα μεταδίδουν την αγάπη για την πατρίδα.... Έτσι διστάζουν να αναφέρουν τις λέξεις Έθνος, Πατριώτης, Πατρίδα.
Ο σκοπός είναι ένας. Θέλουν να μας την κλέψουν … και επειδή ξέρουν ότι όταν αγαπάς κάτι δεν σου το κλέβουν εύκολα…..  έπρεπε  πρώτα να μας πείσουν να μην αγαπούμε την πατρίδα, για να μπορέσουν κατόπιν να πετύχουν τον στόχο τους…  Και ο κουτός ελληνικός λαός έμαθε να αγαπά και να προστατεύει την καρέτα-καρέτα, τους φτωχούς της Αφρικής,  τους μετανάστες, τα δικαιώματα της αρκούδας. Έμαθε να είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ηρακλής … αλλά ξέχασε να αγαπά τον τόπο του, την πατρίδα των παιδιών του…..
….. Πόσοι από εμάς μπορούν να πουν δημόσια….. Δυνατά… Αγαπώ  την  Ελλάδα   ???      Πολλοί λίγοι δυστυχώς…..  Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. … Μας έκαναν κομπλεξικούς, απάτριδες…  Τι είναι ποιό συνηθισμένο?  ποιό εύκολο?   να φοράς μια μπλούζα που γράφει   Italy, America  Ή να γράφει  Ελλάδα ??  
Στις μεγάλες Εθνικές γιορτές μας κοροϊδεύουν που έχουμε στα μπαλκόνια μας κυματιστή την Γαλανόλευκη. Γιατί  ..….μπορεί να μας πουν Εθνικιστές!!!!!
Και έτσι γίναμε εύκολος στόχος. Μόνο που τώρα ο εχθρός λέγεται κεφάλαιο, τραπεζίτες, οίκοι αξιολόγησης, διεθνείς τοκογλύφοι. Και έστειλαν  δικούς τους υπαλλήλους. Πειθήνια όργανα που υπηρετούν  έναν και μοναδικό σκοπό: Να αφανίσουν οικονομικά τη χώρα μας. Αφού δεν μπορούν αλλιώς γιατί αντιστεκόμαστε σθεναρά. Και εμείς που νομίζαμε ότι Έλληνες μας κυβερνούν, που θέλουν το καλό της πατρίδας, βλέπουμε αργά ύπουλα  και συστηματικά να καταστρέφεται η χώρα μας.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είδαμε απ’ αυτούς;
27,7% του πληθυσμού στα όρια της φτώχειας.
20,9% η ανεργία.
369€ επίδομα ανεργίας.
30% κάτω ο βασικός μισθός.
1.030.000 άνεργοι
Άστεγοι, κάθε μέρα και περισσότεροι
και το χειρότερο….  2.700 Έλληνες έβαλαν τέλος στη ζωή τους τα τελευταία 2,5 χρόνια, ανίκανοι να κυριαρχήσουν στα προβλήματά τους.
Ανάγκασαν τους Έλληνες να στήνονται στις ουρές των συσσιτίων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο, να κοιμούνται στο δρόμο, νοικοκύρηδες να ξεπαγιάζουν γιατί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο…
Την ίδια στιγμή αυτοί ξεπούλησαν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Τώρα θα πουλήσουν την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.
Την δημόσια επιχείρηση αερίου, τον ΟΠΑΠ, τα Ξενία.
Το σχέδιο είναι οργανωμένο. Το λένε αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.
Ξεπούλημα είναι.
Ότι έφτιαξαν οι Έλληνες με τον ιδρώτα τους όλα αυτά τα χρόνια τα πουλάνε τώρα.
Οι Εθνικοί δρόμοι άλλαξαν όνομα.
Λέγονται …Πέταλο Μαλιακού, Ιόνια οδός, Οδός Αιγαίου κλπ...
Ξέρετε γιατί? Για να πουληθούν εύκολα.
Φανταστείτε να ακούγατε … Πωλείτε η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
Θα το δεχόσασταν? Όχι βέβαια!
Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό?
Μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση?
Πρέπει, … γιατί τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών τους δεν θα είναι περήφανα για μας, για τη χώρα που τους παραδίδουμε. Για τη χώρα που τα διώχνει με πτυχία και περγαμηνές στο εξωτερικό να αμείβονται δουλεύοντας σκλάβοι.
Τα παραδοσιακά κόμματα, από την μεταπολίτευση  και μετά, επέδειξαν πρωτοφανή ασυνειδησία, αναλγησία και ανευθυνότητα και οδήγησαν τη χώρα μας σ’ αυτό το χάος, επειδή νοιάζονταν μόνο για τους ψηφοφόρους τους και την …τακτοποίησή τους. Αυτοί οι προδότες των ιδανικών μας και της προκοπής των παιδιών μας δεν είναι Σήμερα η λύση
Πρέπει άμεσα, σταθερά,  να σηκώσουμε το ανάστημα και με δυνατή φωνή να δηλώσουμε….
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.    ΩΣ ΕΔΩ.
Κανείς δεν μπορεί να υποτάξει έναν λαό με εθνική υπερηφάνεια, ιδανικά, πίστη στις δυνάμεις του και ηθικό. Το αποδείξαμε όποτε χρειάστηκε.
Ο  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε……στους πολεμιστές του όταν πίστευε ότι λιποψυχούσαν….
<Είσαστε Έλληνες μωρέ? Τι προσκυνάτε? Οι Έλληνες και στους θεούς ορθοί μιλάνε!>
Ψηλά της ασπίδες,…. όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια τώρα οι προγονοί μας. Όλοι μαζί μπορούμε! Δώστε φωνή στον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας για να γίνουμε πάλι περήφανοι για τον τόπο μας, να τον κάνουμε αντάξιο της ιστορίας μας και των ανθρώπων του. Εμείς στον σύνδεσμο εθνικής ενότητας δεν έχουμε μάθει να λέμε θα, δεν έχουμε μάθει να λέμε μεγάλα λόγια. Έχουμε μάθει με πράξεις να δείχνουμε το έργο μας. Έχουμε ορκιστεί να αγαπάμε την πατρίδα μας, να την φυλάμε και να πεθάνουμε γι’ αυτή.

Η λύση είναι στο χέρι μας.


ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ, ΠΕΡΑΣΑΝ, ΘΑ ΡΘΟΥΝΕ,
ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ,
ΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.
Κωστής Παλαμάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.