Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Άσυλο για όλους τους πρώην η Βουλή


Άσυλο για όλους τους πρώην η Βουλή
Άσυλο για όλους τους πρώην η Βουλή,
 
Δε φτάνει το αρκετό μεγάλο (και ευρύχωρο) κτίριο της Βουλής για να στεγαστούν τα γραφεία τους (τα οποία μάλλον σπανίως επισκέπτονται και σπανιότερα εργάζονται σ αυτά), μισθώνουν κι ένα κτίριο στη Σέκερη για να τους στεγάσουν. Μιλάμε για όλους τους εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής που διατηρούν γραφείο στη Βουλή με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Ακόμη κι αν έχουν βγει οριστικά στη σύνταξη και έχουν αποσυρθεί από την πολιτική, όπως ο Μητσοτάκης που απείλησε, μαθαίνουμε, θεούς και δαίμονες να μην μεταφέρουν το γραφείο του σε μικρότερο χώρο στη Βουλή. Και όπως προσφυώς σχολίασε κάποιος βουλευτής «μόνο ο Θεός μπορεί να πάρει το γραφείο από τον Μητσοτάκη. Κι αυτός μάλλον τον έχει … ξεχάσει».
Μακρύς ο κατάλογος των στεγαζομένων πρώην στη Βουλή και στη Σέκερη. Από την αλήστου μνήμης Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη έως τον αποτυχόντα στις πρόσφατες εκλογές Β. Πολύδωρα και τον ειδικό στους διορισμούς των συγγενών του Δ. Σιούφα και τον πρώην (σε όλα) Κ. Σημίτη, όλοι έχουν τον ιδιωτικό τους χώρο στο «ναό της Δημοκρατίας». Και σαν να μην έφταναν αυτά, γραφείο στη Βουλή δικαιούνται και οι πρώην πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων κι εκεί γίνεται «το έλα να δεις».  Όπως και οι προηγούμενοι, μετά γραμματέων και προσωπικού παρακαλώ.
Τι υπηρεσία προσφέρουν όλοι αυτοί στο έθνος και πόσο στοιχίζουν στο κράτος ουδείς γνωρίζει. Και μετά στύβουν τους συνταξιούχους των 600 ευρώ και κάνουν πως κλαίνε οι πολιτικοί μας, που διατηρούν ανέπαφα τα προνόμιά τους, ενώ φροντίζουν και τους πρώην. Φαίνεται να πιστεύουν ότι η κρίση είναι μόνο για το λαό και όχι και για τους ίδιους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.