Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Δήμος Ωραιοκάστρου: Οι υποψήφιοι, τα ερωτηματικά και οι εκπλήξεις!!!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο του Ωραιοκάστρου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά γράφονται, χωρίς κανείς μας να γνωρίζει έως αυτή την στιγμή, με ποιο εκλογικό σύστημα, θα πάμε στις κάλπες τον επόμενο Μάιο. Κάτι που σημαίνει ότι πολλά από τα ισχύοντα εκλογικά δεδομένα ίσως αλλάξουν, όταν ανακοινωθούν οι αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Αν οι πιθανές αλλαγές για κάποιους δεν είναι στα μέτρα τους τότε αυτοί οι κάποιοι μπορεί να μη θέσουν καν υποψηφιότητα και κάποιοι άλλοι να εμφανιστούν από το πουθενα στο προσκήνιο.



Δημήτρης Σαραμάντος:Δεδομένο θεωρείται ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ο εν ενεργεία Δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τον συνδυασμό του « ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ», διεκδικώντας να παραμείνει Δήμαρχος για τέταρτη συνεχή θητεία. Έχοντας αφήσει σε εκκρεμότητα, άλυτο, το μεγάλο πρόβλημα με τη σχολική στέγη κυρίως στις δυο δημοτικές ενότητες της Μυγδονίας και της Καλλιθέας καθώς και της ύδρευσης και αποχέτευσης του Μελισσοχωρίου., Θεωρεί ότι πηγαίνει στις εκλογές με πλεονέκτημα, προτάσσοντας έργα που έχουν γίνει, όπως δρόμος Νεοχωρούδας – Πενταλόφου, ή θα γίνουν στο Δήμο. Σίγουρα, θα ποντάρει στην γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας (που πρόκειται να ξεκινήσει) και σε πολλά άλλα έργα, που θα θυμίσει προεκλογικά στους ψηφοφόρους.
Μπάτος Νικόλαος: Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο στενεύουν τα περιθώρια, στο να ξανακατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο συνδυασμός του, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ θυμίζει εγκαταλελειμμένο καράβι μεσοπέλαγα.
Ο Ιωσηφίδης Κυριάκος ανεπιτυχώς προσπάθησε να αναλάβει το τιμόνι της παράταξης ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ μετά την αναγκαστική αποχώρηση λόγω δικαστικής απόφασης, του Νικολάου Μπάτου.
Είναι ένα πρόσωπο το οποίο δεν απέδειξε ώς τώρα, ότι διαθέτει μεγάλη δυναμική. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί καταστάσεις ως επικεφαλής παράταξης, κάτι που καταγράφηκε αρνητικά σε όλες τις μετέπειτα κινήσεις του. Επιπλέον δεν μπόρεσε να κρατήσει ενεργό τον μεγάλο συνδυασμό που κληρονόμησε με αποτέλεσμα πολλά από τα στελέχη του συνδυασμού, όπως και ο ίδιος με ανακοινώσεις τους να έχουν προσχωρήσει σε άλλους συνδυασμούς.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ (ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ.): Έχοντας ανεβάσει αντιπολιτευτικούς ρυθμούς, (όχι όμως σε βαθμό που να πείθει για κάτι διαφορετικό) τους τελευταίους μήνες, όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις του.
Οι ψυχρές σχέσεις του και η αμφισβήτηση που δεχόταν, από τον Καρασσαβίδη Δημ οδήγησαν τον δεύτερο στη φυγή και στην ανακοίνωση συνεργασίας του με τον συνδυασμό «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» του Δημήτρη Σαραμάντου. Η φυγή αυτή δημιούργησε εσωτερικό ζήτημα στην παράταξή του, το οποίο θα φανεί στην πορεία αν και πως θα αντιμετωπιστεί.
Ένα άλλο ζήτημα έχει να κάνει με τις προσχωρήσεις στελεχών από άλλους συνδυασμούς, πολιτευτές και Δημοτικούς Συμβούλους που επί σειρά ετών εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή του τόπου τους, κάτι που έχει κουράσει τους ψηφοφόρους οι οποίοι αναζητούν κάτι καινούριο, αυτό που θα κάνει την διαφορά, το νέο, το άφθαρτο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μετά την παραίτηση της κ. Αλίρη Χριστίνα οι δύο Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της, οι Καρύδης Αθανάσιος, και Καραστεργιου Ευάγγελος έμειναν εκπρόσωποι του συνδυασμού.
Τα πολύ χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πιθανόν να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση τους να προσχωρήσουν στον Συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ».
Η κίνηση αυτή η οποία έγινε χωρίς να μεσολαβήσει καμία γενική συνέλευση των μελών και οπαδών του συνδυασμού, χωρίς καν να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους, πέρασε «μηνύματα βολέματος του εαυτού μας» στους ψηφοφόρους της παράταξης
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Το ΚΚΕ όπως συνηθίζει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα κατεβάσει δικό του συνδυασμό. Την προηγούμενη φορά επικεφαλής ήταν ο Θέμελης Άγγελος και είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα .
Για το κόμμα του ΚΚΕ, τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, αλλά οι θέσεις που πρεσβεύει για την τοπική αυτοδιοίκηση.
ΣΥΡΙΖΑ: Το τοπίο είναι θολό για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα .Έγιναν κάποιες κινήσεις χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε κάτι οριστικό. Τον τελευταίο καιρό η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου, κάνει αισθητή την παρουσία του, με ημερίδες, ομιλίες, διαλέξεις, συγκεντρώσεις και άλλα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι περιμένουν με αγωνία πότε, πως θα κινηθεί και ποιο πρόσωπο θα μπει μπροστά.
Για την περίπτωση ενός συγκεκριμένου ατόμου που το όνομα του ακούγεται πολύ τελευταία, φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει.
Ερωτηματικό αποτελεί και η «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΔΑΚΗΣ)» η οποία φαίνεται προς το παρόν είναι μία υπολογίσιμη πολιτική δύναμή, πλαισιωμένη στην πλειοψηφία της, από νέους και άφθαρτους πολιτικά ανθρώπους του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά κανείς δεν ξέρει, παρά μόνον ο χρόνος θα το δείξει, αν θα μπορέσουν να φτιάξουν δικό τους συνδυασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται η κίνηση να εγκλωβιστεί σε κομματικά πλαίσια. Είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
Άγνωστο αν θα θελήσει τελικά να προχωρήσει σε συμπράξεις με άλλες δημοτικές παρατάξεις και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, έχει προβληματίσει αρκετούς στον δήμο και ότι με την κάθοδό της, η «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ θα ανακατέψει την τράπουλα στην δημοτική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.