Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό όλο υγεία το 2011!!!


Το νέο έτος ας μας βρει όλους μονιασμένους, με αγάπη και κατανόηση. Ας αφήσουμε στο χθες τις έχθρες, τις παρεξηγήσεις, τις διαφωνίες και τις μικροδιαφορές. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα!
Η αλήθεια είναι, ότι το 2010, είπαμε, μας είπανε, ήρθαμε σε κόντρες – μικρές- λόγο εκλογών αλλά και οικονομικής κρίσης. Το 2010, ήταν λίγο «ζόρικο», και πολύ άσπλαχνο. Μας φορτώσανε την τρόικα, και ενώ ψηφίσαμε ΠΑ.ΣΟ.Κ.   μας κυβερνάνε άλλοι.
Από το «Λεφτά  έχουμε», σε μία μέρα και με πρόγραμμα ιατρικό, μας κατάντησαν ζητιάνους και τους τελευταίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας τα πήραν όλα, ενώ τόσα χρόνια δεν μας έδωσαν τίποτα. Μας πήραν την ελπίδα και το όνειρο, την δύναμη να σχεδιάζουμε για το αύριο και μας περιορίσανε στο σήμερα κι αυτό αν έχεις δουλειά.
Είναι άνεργοι χιλιάδες συμπατριώτες μας, έτσι απλά και από το πουθενά. Επιχειρήσεις που μέχρι χθες ήταν κερδοφόρες, σήμερα, ξαφνικά, δεν έχουν μία, δεν πάνε καλά και ή αν θέλεις να δουλέψεις – στην καλύτερη- δούλεψε για 3 και 60, ή στο καλό.
Ότι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση – με βαριά καρδιά- είναι υπέρ του κεφαλαίου και των τραπεζών και κατά του εργάτη και φυσικά του «καταραμένου» Δημοσίου Υπαλλήλου. 



Για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί,  που αυτοί τους διόρισαν, είναι δικά τους παιδιά και αυτοί τους έμαθαν – ευτυχώς όχι σε όλους- ότι αν έχεις τον τάδε κομματικό ή τον βουλευτή ή το στέλεχος της κυβέρνησης, δεν σε πειράζει κανένας.
Αυτά που αυτοί τόσα χρόνια έκαναν, τώρα μας τα φορτώνουν  σε μας  και πάλι απ’ έξω είναι.
Κόβουν – κόβουν – κόβουν και τελειωμό δεν έχουν στο κόψιμο κι από αυτούς τίποτα!!!
Μας είπαν ότι « μαζί τα φάγαμε», ναι , δεν θα διαφωνήσουμε, μαζί τα φάγαμε, αλλά εμείς το χιλιοφαγωμένο κόκαλο κι εσείς όλο το βόδι!!!
Χωρίς ντροπή μιλάνε και υπόσχονται, αφού τα έχουν πουλήσει όλα στους ξένους και σε μας έχει μείνει ο αέρας που αναπνέουμε κι αυτός όπου να  ναι θα φορολογηθεί με 23% σαν είδος πολυτελείας.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κατηγορούσαν τους δημόσιους υπαλλήλους και γελούσαν  που τους γινόταν περικοπές, τώρα τους κόπηκε το γέλιο,  έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό, γιατί με τους δημόσιους υπαλλήλους δούλευαν  και όταν δεν έχει ρευστό ούτε αυτός...στάση εμπορίου!  
Στη ζωή – και το 2010 , αλλά και το 2011- όλα είναι μία αλυσίδα, όπως και οι εκλογές που περάσαμε το περασμένο Νοέμβριο.
Νίκησε η Αποχή και ούτε κουβέντα!
Έχουμε δει Δημάρχους – αν αναλύσουμε  τα αποτελέσματα και βάλουμε σαν κόμμα την αποχή- με 20% – 25% να εκλέγονται  και  να λένε ότι ο λαός τους έδωσε το χρίσμα για  να διοικήσουν...μάλλον το σπίτι τους.
Στα δικά μας, είδαμε την μεγάλε ανατροπή – και πανελλαδικά- στο Ωραιόκαστρο. Νέος Δήμαρχος είναι ο Δημήτρης Σαραμάντος, ένας άνθρωπος που άκουσε πολλά, του είπανε πιο πολλά όμως αυτός με την σιωπή του μίλησε και μαζί του ο κόσμος. Ένας δήμαρχος που μας ήρθε από τα «βομβαρδισμένα» χωριά της Καλλιθέας, όπου οι δημότες του τον ψήφισαν φανατικά...ή μαζόχες είναι ή μάλλον αυτοί που μιλούσαν για «βομβαρδισμένα» χωριά και χωριά του ’60, δεν είχαν πάει ποτέ ή μόνο στον χάρτη να είδανε.
 Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίστηκε όπως και τα προηγούμενα χρόνια με χαρές με λύπες, με εντάσεις, με κόντρες, για το λίγο, το τίποτα, το καθημερινό. Άλλοι ήρθαν κι άλλοι έφυγαν από αυτόν τον μάταιο και άχαρο τούτο κόσμο.
Ένας πολύ καλός φίλος, που μας την «έκανε» νωρίς, ήταν  ένας δικός μας άνθρωπος, που δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, ήταν και ο δικός μας – μου – Νίκος Γιαννόπουλος. Ο φίλος μου ο Νίκος, ο μαχητικός, ο ελεύθερος, ο αγωνιστής...αντίο φίλε Νίκο κι από κει επάνω που είσαι τώρα, να μας κοιτάς που και που και να μας οδηγείς σε νέους αγώνες και νέα οράματα. Γιατί εσύ Νίκο και με τη ζωή σου, αλλά και με τις πράξεις σου μας έδειχνες κάθε μέρα το σωστό, το ωραίο, το μεγάλο...κι ας γκρίνιαζε η Μαίνη που παραμελούσε λιγάκι το σπίτι.
Ένα άλλο νέο μέλλος, της οικογένειας του Ωραιοκάστρου, είναι και ο Κωστάκης, που μας ήρθε, επεισοδιακά, αλλά  προσγειώθηκε στην Ελληνική πραγματικότητα – ευτυχώς- ομαλά. Καλώς ήρθες Κωστάκη, νωρίς – νωρίς στα βάσανα, αλλά δεν πειράζει, όλα για καλό είναι, ίσος αυτή η πρώτη μάχη που έδωσες, να είναι για καλό, για να σε κάνει πιο δυνατό στα επόμενα που θα συναντήσεις...
Καλή χρονιά- καλή δύναμη -  καλό κουράγιο σε όλους Έλληνες, κι αν είπαμε – γράψαμε – καμιά κουβέντα παραπάνω...νερό κι αλάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.