Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Oι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου , ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του ;) ...





1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής .
2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ ασήμι , χρυσάφι , πολύτιμους λίθους ], να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του .
3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα , έξω από το φέρετρο , σε θέα όλων .
Ένας από τους στρατηγούς , έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες , ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι .


Ο Αλέξανδρος του εξήγησε :
1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου , για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν , μπροστά στο θάνατο , τη δύναμη να θεραπεύουν !
2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου , για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ , εδώ παραμένουν !
3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα , για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -----------------------------------
" Ο ΧΡΟΝΟΣ " είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε , γιατί είναι περιορισμένος . Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα , αλλά όχι περισσότερο χρόνο . Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο , του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε .

Ο χρόνος είναι η ζωή μας .
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου !
Και εσύ , φίλε μου , αν έχεις τη " διαίσθηση " , θα καταλάβεις
ποιος , πότε και γιατί σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ !



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.