Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

“Τσιγάρο ατέλειωτο βαρύ...”




Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 21:01 admin

του Βαγγέλη Στολάκη
Τσιγάρο ΣΤΟΠ! Με συνοπτικές διαδικασίες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έβγαλε “κόκκινη κάρτα” στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και έδωσε τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών περί ελαστικοποίησης του αντικαπνιστικού νόμου – φάντασμα. Ενός νόμου που ενώ αρχικά φαινόταν μόνο στα χαρτιά, όπως και τα περισσότερα σε αυτή τη χώρα, τελικά θα εφαρμοστεί στην πράξη.


Και ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί αντιδρούσαν κάνοντας λόγο για έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του νόμου, η ανακοίνωση πως στη μάχη εναντίον του τσιγάρου ρίχνεται επιπλέον προσωπικό, δημιουργεί στους φανατικούς αντικαπνιστές ελπίδα και στους καταστηματάρχες εφιάλτες.
“Ό,τι καπνίσατε, καπνίσατε” δήλωσε ο κύριος Λοβέρδος μεταφέροντας την ενοχή στους καπνιστές   και επιχειρώντας -ατυχώς- να αντιστρέψει το αρνητικό γι' αυτόν κλίμα μετά την απόφαση του “αθλητικού” Γιώργου Παπανδρέου να κόψει μαχαίρι...το ζήτημα.





«Η ελληνική πολιτεία δεν πρέπει να συνεχίζει να γελοιοποιείται», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει. Δεν μας ξαθάρισε ωστόσο πως γελοιοποιείται μια Πολιτεία; Όταν δεν κάνεις σωστούς ελέγχους, όταν οι πολίτες αφού δεν τους ελέγχεις φουμάρουν ως είχαν συνηθίσει ή όταν ένας Υπουργός περιφέρεται στα ΜΜΕ παραδεχόμενος πως θα έπρεπε να είχε νομοθετήσει διαφορετικά;

Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Σε περίπτωση μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου έτσι όπως αυτός ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο τότε δικαιολογημένα η Κυβέρνηση θα αποκαλούνταν “κωλοτούμπα”. Από το προεκλογικό “λεφτά υπάρχουν” και το “κακό ΔΝΤ” πως θα σας φαινόταν αν ακούγατε “αλλάζουμε το νόμο για το κάπνισμα...γιατί καταστρατηγείται”;

Δεδομένης της κακής χρονικής συγκυρίας για την ίδια την Κυβέρνηση, με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να απεργούν, το φιάσκο με την καταγωγή της νεαρής τρομοκράτη, τους επαγγελματίες να κινητοποιούνται για να μην τους “ανοίξουν”, τους κοπρίτες και τα ζώα του Θεόδωρου Πάγκαλου, το πόρισμα της Siemens, μα πάνω από όλα την ανάγκη για εμπιστοσύνη των πολιτών, ο Πρωθυπουργός δεν είχε πολλά περιθώρια να αφήσει ελέυθερο τον Ανδρέα Λοβέρδο να συνεχίζει να εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα κάνοντας εξαγγελίες για τις οποίες δεν είχε ενημερωθεί. Ίσως ο Πρωθυπουργός ήθελε να στείλει το μήνυμά του. Δεν μπορείτε να λέτε και να κάνετε ό,τι θέλετε...Και κάτι άλλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι φανατικός αντικαπνιστής σε αντίθεση με το “φουγάρο” Υπουργό.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έπεσε στο σωστό “timing” που ίσως επέτρεπε τις αλλαγές που σκεπτόταν και είχε ανακοινώσει πολλάκις. Ο κύριος Λοβέρδος έγινε το “εξιλαστήριο” θύμα μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να φανεί φερέγγυα απέναντι στον Έλληνα πολίτη όταν μάλιστα...ακούγεται έντονα πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον, φανταστείτε το θόρυβο που θα προκαλούσαν οι εστιάτορες επειδή θα αποκλείονταν από την κατηγορία του “τσιγαρόσημου”. Δεν είναι ώρες για νέους μπελάδες, όταν μάλιστα έχεις πολλά μέτωπα ανοιχτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.