Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ψέματα! Ψέματα! Ψέματα!...μια σακούλα ψέματα!!!





Ο πρώτος και τελευταίος κανόνας της δημοσιογραφίας σε όλο τον κόσμο, είναι ένας, η διασταύρωση ενός θέματος, δηλαδή, ο δημοσιογράφος πρέπει να ελέγχει το θέμα που του δίνουν –και να κάνει πριν το βγάλει στον αέρα– μία έρευνα. Να ρωτήσει, να συνομιλήσει και μετά να γράψει την καταγγελία του ή να αναρτήσει σε μία ηλεκτρονική εφημερίδα ή σε ένα μπλοκ.
Τώρα θα μας πείτε όποιος έχει ένα μπλοκ ή γράφει σε ένα μπλοκ ή έχει ένα σαιτ που καταγγέλλει, είναι δημοσιογράφος; 
Όχι δεν είναι δημοσιογράφος, είναι ένας χομπίστας. Όποιος τον θεωρεί δημοσιογράφο κάνει λάθος.
Και ερχόμαστε στο θέμα με τα ψέματα.
Ανέβασανε κάποια μπλοκ μία ανακοίνωση από το «χθες του Ωραιοκάσατρου» όπου έλεγε ένα σωρό ψέματα. Εμείς κάναμε έρευνα, πήγαμε στην Νεοχωρούδα και ανακαλύψαμε τα εντελώς αντίθετα πράγματα.
1ον. Ορκωτός λογιστής υπήρχε. Ο κύριος  που υπογράφει την καταγγελία μίλησε με την ελεγκτή λογιστή επί ένα τέταρτο. Το ίδιο και η κυρία Αλίρη επί μισή ώρα και μάλιστα βγήκαν και γνωστές (αυτό το παραθέτουμε για όποιον έχει απορία να ρωτήσει την κυρία Αλίρη αν γράφουμε την αλήθεια).
2ον. Η ελεγκτής  ενημέρωσε τον κύριο που καταγγέλλει, ότι θα τους δοθεί το πόρισμα από τον έλεγχο και μάλιστα  υπολόγιζε περίπου την ημερομηνία που αναφέρει ο καταγγέλλων, όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όταν τελειώσει θα τους δοθεί το πόρισμα.
3ον Καλά, ο κύριος καταγγέλλων υποθέτουμε ότι έχει κάποιο λόγο να γράφει αυτά που γράφει, οι παρευρισκόμενοι γιατί αναρτούν αυτά τα ψέματα, αφού ήταν μαζί του στον έλεγχο που γινόταν; Ή είναι τυφλοί ή είναι κουφοί ή κάποιον άλλον ρόλο παίζουν .
4ον. Τέλος δεν θα μπορούσαν να μην την δούνε, γιατί εμείς που την είδαμε, είδαμε μία κοπέλα  2 μέτρα. 
Για έλεγχο πήγατε ή για δημόσιες σχέσεις κύριοι της αντιπολίτευσης και οι άλλοι που ήσασταν εκεί;

Ψέματα! Ψέματα! Ψέματα! Πότε θα πείτε την αλήθεια;

Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν κάποιοι που το παίζουν «Ζορρό» του Ωραιοκάστρου, είναι να ζητήσουν συγνώμη, από τους πολίτες του Ωραιοκάστρου...

OariokastroNEA. Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που γράφουν ότι φιλολαϊκίζουμε υπέρ του Σαραμάντου. Την ώρα και στιγμή που αυτοί προσκυνάν στα "είδωλα"...εμείς μπορεί να κάνουμε και κάποια λάθη ορθογραφικά, μπορεί να σκοτώνουμε με αυτόν τον τρόπο την Ελληνική γλώσσα, όμως δεν κάνουμε λάθη ζωής, λάθη για την κοινωνία του Ωραιοκάστρου, λάθη που βλάπτουν το αύριο των παιδιών μας.
Ας δούμε πρώτα την καμπούρα μας και μετά του γείτονα.
 Καλύτερα συντακτικά λάθη παρά ...ψυχής.




 Το παρακάτω κείμενο είναι απο τον "τροχό" τα  συμπεράσματα δικά σας...
 

Άβατον ο πρώην δήμος Καλλιθέας και οι υπηρεσίες του. Τι φοβάται ο Σαραμάντος;

Δελτίο τύπου Ν. Μπάτου, 10-3-2011.

«Απολύτως άκαρπη απέβη η επίσκεψη της αντιπολίτευσης (Μπάτος – Αλίρη), στη Νεοχωρούδα. Γυρίσαμε με άδεια χέρια ή χωρίς να δούμε ούτε ένα έγγραφο, αλλά όπως πάντα με υποσχέσεις. Είδαμε μια υπάλληλο, να εργάζεται αντί κάποιων λογιστών και για μια μόνο δημοτική επιχείρηση. Τα περί δήθεν ελέγχου από ορκωτούς λογιστές στις δημοτικές επιχειρήσεις και τα Νομικά πρόσωπα του δήμου, αποδείχθηκαν φούμαρα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι δεσμεύσεις του Σαραμάντου, για το θεαθήναι φυσικά, περί επίδειξης και χορήγησης των σχετικών εγγράφων έπεσαν πάλι στο κενό, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις. Η δέσμευση της γραμματέας του τοπικού συμβουλίου της Νεοχωρούδας ότι την Πέμπτη 3/3 θα μας χορηγήσει όλα τα στοιχεία που ζητήσαμε, ενώπιον μάλιστα του αντιδήμαρχου Καλλιθέας Γ. Λαζαρίδη και του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης Π. Σαραμούρτση, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Γιατί; Γιατί αποφάσισε και διέταξε ο Σαραμάντος ότι θα μας τα χορηγήσει η διοίκηση. Αυτή ήταν η απάντηση που λάβαμε τηλεφωνικά από την υπάλληλο Μαρία Μίντη, η οποία ζήτησε και συγνώμη, για τη μη τήρηση της δέσμευσης της.
Αποδείχθηκε τελικά, σχετικά με τις εργασίες της Επιτροπής Απογραφής, ότι το μόνο που ενδιέφερε τον Σαραμάντος, ήταν να κερδίσει χρόνο και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Για αυτό το σκοπό, στημένα, πέρασαν αμέσως στα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα επικοινωνίας τις φωτογραφίες που φρόντισε να τραβήξει ο ..εθελοντής Σαλονικίδης, με εντυπωσιακές λεζάντες, αναφέροντας ψευδώς ότι ο Σαραμάντος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο των δημοτικών επιχειρήσεων, επιδιώκοντας απλά, ως συνήθως, να εξαπατήσουν τους πολίτες. Το δυσάρεστο για το Ωραιόκαστρο και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ότι για μια ακόμη φορά ο Σαραμάντος, απέδειξε και επιβεβαίωσε ότι εκτός από επαγγελματίας ψεύτης είναι και απόλυτα συνεπής στην προσφιλή του πρακτική για συγκάλυψη και αδιαφάνεια.
Μετά τα παραπάνω, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση των συμπολιτών μας, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό το χρέος μας, ως αντιπολίτευση να συνεχίζουμε να ζητάμε ουσιαστικό έλεγχο από διαπαραταξιακή επιτροπή, όπως επίσης καταλαβαίνουν οι συμπολίτες μας, γιατί ο Σαραμάντος το αποφεύγει χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.
Σύντομα όμως θα αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις του και θα αποκαλυφθεί η κακοδιαχείριση του στη διοίκηση του δήμου Καλλιθέας».

Νικόλαος Μπάτος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ- ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ».

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ φίλε,
    Θα επισημάνω ότι βγάζεις εμπάθεια προς το πρόσωπο του κ. Θεοδωρίδη με την πρώτη παράγραφο του κειμένου σου. Μπορεί να έχετε αντιπαραθέσεις, αλλά blοger δεν σημαίνει απαραίτητα δημοσιογράφος. Αντίθετα στα blogs βλέπουμε και συνταγές από φαγητό, νέα από συλλόγους,κλπ....Επίσης να επισημάνω ότι και το δικό σου blog δεν έχει δημοσιογραφικά κείμενα.

    Ο καθένας μπορεί να βγάζει ότι θέλει (αυτό είναι δημοκρατία).Κι εσύ με το κείμενο σου δεν δίνεις δημοσιογραφικά στον πολίτη να νιώσει το τι συμβαίνει. Είναι σαν να έχασες τον αυτοέλεγχο σου και τσιρίζεις, ψέμματα, ψέμματα....
    Ας κρατήσουμε λοιπόν το κομμάτι που αναλογεί στον καθένα μας, και ας κάνουμε διαφήμιση το Ωραιόκαστρο και όχι δυσφήμιση που γίνεται τον τελευτάιο καιρό... μέσα από τα blogs....Με λίγα λόγια ας αλλάξουμε πορεία πλεύσης....

    Θεωρώ επίσης το "αποκλειστικό" που τονίζεις κάθε φορά, είναι σαν να θέλεις να μας τονίσεις ότι είσαι το δεξί χέρι των κυβερνώντων, δηλώνει έπαρση απο μέρους σου και ίσως ανωριμότητα... κάτι δεν μου κάθεται καθόλου καλά εμένα προσωπικά. Είπαμε να είμαστε διαφορετικοί.... και όλοι συμφωνήσαμε σε αυτό φίλε Νικολαίδη....Μηπως πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.