Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η τέχνη για την τέχνη ή η τέχνη για την πολιτική;...




Διαλέγεις όποια μορφή τέχνης εσύ θέλεις και...πολιτεύεσαι!!!



Η τέχνη δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.
Όποιος ασχολείται με τα της τέχνης καλό είναι να πετάει από πάνω του τον μανδύα της πολιτικής, της ψήφου και του προσωπικού κέρδους.
Πολλοί άνθρωποι θέλουν να το παίζουν άνθρωποι της τέχνης, ενώ κατά βάθος δεν αντιλαμβάνονται τίποτα από αυτά που εξελίσσονται μπροστά τους.
Θέλουν να μιλάνε για τέχνη, την ώρα και την στιγμή που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τι θα κερδίσουν από το όλο γεγονός.
Άλλοι πάλι που έχουν λεφτά να φάνε και οι κότες, θέλουν να έχουν σχέση με την τέχνη για να ξεφύγουν από την μονοτονία του χρήματος τους.
Αν από την τέχνη προσδοκάς κέρδος πολιτικό, τότε είσαι για τα πανηγύρια.
Η τέχνη ( όποιας  μορφής κι αν είναι, μουσική, ζωγραφική, κεραμική, χαρακτική, σκίτσο, αγιογραφία, θέατρο κ.τ.λ.), έχει έναν μόνο σκοπό, να ανθίσει στις ψυχές των ανθρώπων το ωραίο, το υπέροχο, το όνειρο, την φαντασία.
Η τέχνη ξεκινάει από τα μικρά παιδιά για να επενδύσουμε στο αύριο του τόπου και αγκαλιάζει τις μεγαλύτερες ηλικίες για να επενδύσουμε στο σήμερα αυτού του τόπου.
Η κάθε μορφής τέχνη και πολιτιστική δράση δεν έχει σκοπό πολιτικό και όποιος το εκμεταλλεύεται και το χρησιμοποιεί είναι τενεκές ξεγάνωτος.
Κάνουμε τέχνη για να εκφραστούμε, για να επικοινωνήσουμε, για να έρθουμε ο ένας στον άλλον κοντά και όχι για να κρίνουμε και να επικρίνουμε.
Μακριά από την τέχνη οι πολιτικές ορισμένων  διοικούντων και μη που είναι φελλοί και τον φελλό  που έχουν στο κεφάλι τους θέλουν να τον επιβάλουν σε όλους εμάς.
Η τέχνη του φελλού δεν μας εκφράζει και δεν την θέλουμε.
Αφήστε τις κόντρες  και τα πάρε δώσε, θέλουμε δράσει και εκδηλώσεις με φιλότιμο και αγάπη και όχι πολιτικής σκοπιμότητας.
Μία εκδήλωση μη την βλέπετε πολιτικά, δείτε την με ανοικτά μάτια και όχι με κλειστά μάτια πολιτικά.
Μην πάτε εκεί μόνο που σας συμφέρει πολιτικά για να χτυπήσετε κάποιον άλλον ( πολιτικά), τέτοιου είδους σκέψεις και κινήσεις δεν συμφέρουν κανέναν, μας επιστρέφουν στο χθες, που έφυγε και δεν το θέλουμε ούτε να το δούμε ούτε να το ακούσουμε.
Στην τέχνη δεν χωράει ποιος κάνει αυτή την εκδήλωση, τι θα κερδίσει πολιτικά, τι κέρδος έχω αν θα πάω ή αν δεν πάω.
Όποιος πάει μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες θα δει στην παραλία της πόλης άνθρωποι της τέχνης να εκφράζονται. Αλλού είναι λίγοι αλλού πολλοί, το κέρδος όμως είναι ένα η πόλη είναι ζωντανή, οι πολίτες έχουν να διαλέξουν, χωρίς χρώματα, κόμματα και πολιτικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.