Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Άλλος το λέει τύχη, άλλος το λέει σύμπτωση και άλλος το λέει Θεό...




http://youtu.be/-sAeA_bdvp0

 
Ο άνθρωπος πρέπει να κοιτάει μπροστά και ψηλά.
Μπροστά για να βλέπουν και να σχεδιάζουν τις επόμενες ημέρες τους και τα έργα τους  και ψηλά για να ευχαριστούνε  τον Θεό για όλα, όσα τους  έχει δώσει και τα καλά μα πιο πολύ για τα κακά που τους έρχονται. Η ζωή δεν είναι μόνο καλά, αλλά από το κακό βγαίνει και φυτρώνει το καλό. Στη ζωή δεν είναι όλα μισοάδεια είναι πάνω απ’ όλα μισογεμάτα και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ και δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να κερδίζει το κακό, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και πάλι το καλό νικάει. Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος και όποιος έχει αγαθά και καθαρά αισθήματα. Όποιος πράττει με στόχο και σκοπό το καλό και όχι το εγώ του. Το καλό δεν χάνεται, δεν το αφήνει ο Θεός να χαθεί, είναι στην άκρη, αφήνει το άδικο και το κακό να φωνάζει, να μεγαλοπιάνεται, να επιδεικνύεται, όμως την κατάλληλη στιγμή γίνεται κάτι που άλλος το λέει τύχη, άλλος το λέει σύμπτωση και άλλος το λέει Θεό...και σαν αητός πετάει ψηλά και αγναντεύει τα δημιουργήματα του Θεού, με άλλο μάτι πιο καθαρό, πιο ελεύθερο και δικαιωμένο.  
Το καλό που κάνουμε στην καθημερινότητα μας, έρχεται. Αργεί, σε βαθμό απελπισίας, μας φτάνει στο σημείο να χάνουμε και την πίστη μας καμιά φορά, όμως έρχεται την κατάλληλη στιγμή...όχι μόνο του, το στέλνει αυτός που άλλος το λέει τύχη, άλλος το λέει σύμπτωση κι άλλος το λέει Θεό...όμως έρχεται.
Σαν τον αητό πετάει η αλήθεια, μπορεί να είναι λαβωμένη από τα βόλια της υποκρισίας, της κακίας, της  λάσπης, όμως πετάει, αντέχει και πετάει και όλοι την βλέπουμε την αλήθεια, να εκεί ψηλά ελεύθερη να πετάει σαν να μας λέει το δίκαιο δεν χάνεται...πετάξτε κι εσείς, έχει ο Θεός.
Έτσι είναι η ζωή, όχι τώρα, εδώ και αιώνες, έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι γιατί το κακό με το καλό συνυπάρχουν εδώ και αιώνες και ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει ποτέ, γιατί να σταματήσει τώρα, όμως κάτι πάντα γίνεται κι ενώ φαίνεται ότι το κακό έχει το πάνω χέρι και θα νικήσει γίνεται  κάτι που άλλος το λέει τύχη, άλλος το λέει σύμπτωση κι εγώ το λέω Θεό...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.