Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

TΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ





«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα
Προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα»

Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ


Η νέα εποχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει ανάγκη από την ενίσχυση του δημοκρατικού διαλόγου, που δεν έχει ανάγκη από πράξεις που υπονομεύουν το θεσμό και το κύρος της, που έχει ανάγκη από μία διαφανή και αποτελεσματική διοίκηση που θα σέβεται το θεσμό και τους πολίτες, και όχι να στρέφεται εναντίον τους...
 


...δυστυχώς στο Ωραιόκαστρο, η διοίκηση Σαραμάντου επιλέγει τον εμπαιγμό και τον ευτελισμό του θεσμού και κινείται με τη νοοτροπία μιας ξεπερασμένης εποχής.

Ως νεόπλουτοι της εξουσίας, προσπαθούν να φιμώσουν με γελοία υπονοούμενα τους πολίτες μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Η ευπρέπεια και η ευγένεια που πρέπει να δείχνουν, είναι άγνωστες λέξεις γιαυτούς.  Αφού πρώτα με «νταηλίδικες πρακτικές (υπάρχει και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό) προσπάθησαν να εκφοβίσουν όλους όσους πάνε «κόντρα» στον Σαραμάντο και απέτυχαν, προσπαθούν τώρα με πιο «πολιτισμένο» τρόπο, με φραστικές και υβριστικές προσβολές απέναντι σε πολίτες που τολμούν να πάρουν το λόγο, να βάλουν ένα τέλος σε φωνές που τους ενοχλούν, γιατί η λέξη «αλήθεια», δεν είναι εύκολη υπόθεση γιαυτούς.


ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.