Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σ.Μ.Α. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ 12-3-2012 ΝΤΡΟΠΗ - ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ



ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ( ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


          Με τη δυναμική και πετυχημένη παρέμβαση μας στο περιφερειακό συμβούλιο με πλήθος κόσμου (στις 8-3-2012), βροντοφωνάξαμε ότι όσο συνεχίζονται οι απειλές, οι αγωγές, η αδιάλλακτη στάση των υπευθύνων και οι βάσιμες υποψίες που έχουμε για τη νομιμότητα των διαδικασιών με τις οποίες χωροθετήθηκε  ο Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας, ο λαός της Ευκαρπίας και της δυτικής Θεσσαλονίκης θα λέει, ΟΧΙ στα σκουπίδια, ΟΧΙ στο Σ.Μ.Α. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ .

Από το απόγευμα της Παρασκευής, η αστυνομία αναζητά συμπολίτες μας, στους οποίους κατατέθηκε μήνυση από ¨κάποιους¨ , για άσκηση παράνομης βίας ! , με τη διαδικασία του Αυτοφώρου!
Είναι προφανές ότι αυτοί οι ¨κάποιοι¨  έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ή συμφέρον για την ολοκλήρωση ενός έργου, που θα σημάνει την περεταίρω περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ευκαρπίας και της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ήδη πήγαν να συλλάβουν με αυτόφωρο 5 συμπολίτες μας (με μέσο όρο ηλικίας τα  65 έτη!!!!)  με σκοπό να οδηγηθούν στο ακροατήριο του Αυτοφώρου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άμεσης αντίδρασης του δικτύου.
Προσπαθούν να μας εκφοβίσουν για να σταματήσουμε το δίκαιο αγώνα μας για να μην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ και άλλο η ΕΥΚΑΡΠΙΑ μας και η Δυτική Θεσσαλονίκη.  Αντίθετα όμως δεν πτοούμαστε και μας δίνουν τη δύναμη να συσπειρωθούμε ακόμη πιο πολύ και να συνεχίσουμε πιο αποφασισμένοι.
Είμαστε αποφασισμένοι για ένα μακρύ αγώνα και δεν το βάζουμε με καμία απειλή κάτω και ας προσπαθούν με κάθε μέσο να ¨χτυπήσουν¨ το Δίκαιο Αγώνα μας. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ.
Ποιοι είναι αυτοί οι ¨κάποιοι¨ που νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν ότι είμαστε πολίτες 2ης διαλογής και να προσπαθούν να λύσουν τέτοια σοβαρά και περίπλοκα ζητήματα με τον εκφοβισμό και την καταστολή;
«...Εμείς ως αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε αστυνομικοί για να απαγορεύουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά είμαστε εδώ για να προωθούμε τις καταλληλότερες λύσεις προκειμένου μέσα από τα έργα υποδομής και τις παρεμβάσεις μας να προστατευτούν και η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών...» ( δηλώσεις Ι. Ζουρνά απαντώντας στο  Σ. Δανιηλίδη, στις 6-10-2011!!!)
 Επειδή βιώνουμε μια παρόμοια κατάσταση ρωτάμε αν ισχύει και στην περίπτωση μας αυτή η παραπάνω δήλωση, γιατί βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο.
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ με την στάση τους και το ξέρουν. Με  τσαμπουκά, με αναπάντητα ερωτήματα (για τη χωροθέτηση του έργου και τη δυναμικότητα του) και χωρίς τη βούληση μας, πάνε να κατασκευάσουν το Σ.Μ.Α. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν την οργή του κόσμου της Ευκαρπίας και της δυτικής Θεσσαλονίκης και να γιγαντώσουν το ΟΧΙ μας στο Σ.Μ.Α.
         Λαμβάνοντας το Σύνταγμα, δηλώνουμε ότι διαμαρτυρόμαστε στην κατασκευή του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας και έχουμε κάθε δικαίωμα σαν Έλληνες πολίτες, να υπερασπιζόμαστε την αποτροπή της περεταίρω υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής μας.
          Έχοντας υπόψη μας τα παραπάνω τη Δευτέρα 12-3-2012, κάναμε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον προϊστάμενο εισαγγελέων και πρωτοδικών, μια αντιπροσωπεία από μέλη του δικτύου και από πολιτικούς φορείς.  

Με εκτίμηση,
Από το δίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.