Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Γιουχάραν την καθυστέρηση και όχι τους καθυστερημένους με κλειστά μάτια και αυτιά.

25η Μαρτίου,


25η Μαρτίου,

25η Μαρτίου, Δήμος Ωραιοκάστρου,

25η Μαρτίου, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος,

25η Μαρτίου, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας Ωραιοκάστρου,

25η Μαρτίου, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας Ωραιοκάστρου,

25η Μαρτίου,




Ναι, είχε μία καθυστέρηση μισής  ώρας,
Ναι, ήταν κουραστικό κάτω από τον υπέροχο ήλιο και τον καταγάλανο ουρανό να στέκεις και να περιμένεις να ξεκινήσει η παρέλαση,
Ναι, θα έπρεπε να το οργανώσουν καλύτερα και η φιλαρμονική να μην πάει στην παρέλαση της Μυγδονίας γιατί η κεντρική παρέλαση του Δήμου μας  ήταν στο Ωραιόκαστρο ( κάτι που το είχε πει ο Δήμαρχος, αλλά επειδή λειτουργεί Δημοκρατικά και όχι φασιστικά σαν κάποιους άλλους, δέχτηκε την άποψη των πολλών και είδαμε τα αποτελέσματα).
Όμως έγινε και έδωσαν ευκαιρία σε κάποιους κακοθελητές και κάμποσους καλοθελητές που επηρεάστηκαν από τους 5-10 στημένους νοσταλγούς του παρελθόντος, αυτού νου που έφυγε και δεν θέλουμε να ξανά γυρίσει, να φωνάξουν και να βρίσουν με αισχρά λόγια και κουβέντες τον Δήμαρχο.
Οι βρισιές και  η αλητεία τους δεν έχει όριο.
Θα έπρεπε να ντρέπονται πρώτα απ’ όλα για την συμπεριφορά τους, για τις κουβέντες που ξεφώνισαν και για την αλήτικη εικόνα τους. Βέβαια θα μας πείτε τι ψήφιζαν να σας πούμε τι τρόπους έχουν. Οι «αλήτες» αυτοί πρώτα να δούνε την καμπούρα τους και μετά να συμπεριφέρονται έτσι σε μία εθνική εορτή.
Γιουχάρανε κάποιοι τον Δήμαρχο γιατί καθυστέρησε να ξεκινήσει η παρέλαση και δεν Γιουχάρανε αυτόν που "ξέχασε" να πληρώσει 6.500 στο Δήμο, μπράβο σας  η σοβαρότητα σας και η αξιοκρατία σας είναι φωτεινό παράδειγμα για ...αποφυγή.

Ναι, καθυστέρησε να ξεκινήσει η παρέλαση.
Ναι, δεν το οργανώσανε καλύτερα.
Ναι, δεν θα έπρεπε να πάει η φιλαρμονική στην Μυγδονία.
Ναι, θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει να υπάρχει σε CD μουσική για να ξεκινήσει η παρέλαση στην ώρα της, όμως...
...όλα αυτά δεν δικαιολογούν την αλήτικη συμπεριφορά, ορισμένων, που παρέσυραν πάρα πολλούς.
Δεν είδαμε να γιουχάρετε και να βρίζετε με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες αλήτικες λέξεις το χθες του Ωραιοκάστρου που δεν παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφανιών:
Δεν είδαμε  να γιουχάρετε και να βρίζετε με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες αλήτικες λέξεις τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ( με μόνη εξαίρεση αν δεν κάνουμε λάθος τον κύριο Θέμελη) που δεν τίμησαν και αυτή την φορά τα παιδιά μας και τους νέους του Ωραιοκάστρου με την παρουσία τους και μη μας πείτε ότι ήταν αλλού να ερχόταν όπως έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι από τις άλλε κοινότητες του Δήμου.
Είναι σε πολλά που αλληθωρίζουν ορισμένοι, μία χούφτα και κάνουν ατμόσφαιρα. Είναι πολλά που δεν βλέπουν και πιο πολλά που δεν ακούνε.
Γιουχάρατε τον Δήμαρχο γιατί άργησε να ξεκινήσει η παρέλαση μισή ώρα – το λάθος το είδαμε κι εμείς, ο τρόπος όμως ήταν διπλά λάθος από εσάς- αλλά όταν...
...μείωσε τα δημοτικά τέλη, από 1,65 σε 0,90 στις κατοικίες και από 3,80 σε 1,65 στα καταστήματα, κανένας από εσάς δεν είχε την δύναμη να του πει μπράβο, εκεί εσείς οι νοσταλγοί του χθες, είπατε ότι έκανε το αυτονόητο, αν και μέχρι τότε λέγατε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό.
Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τα κινητά που χρησιμοποιούσαν οι διοικούντες μέχρι να αναλάβει Δήμαρχος. Μιλάμε για 120.000 το χρόνο μόνο στο Ωραιόκαστρο Χ 4 χρόνια 480.000. Ένα μπράβο δεν άκουσε, το γιουχάρισα όμως γιατί καθυστέρησε μισή ώρα η παρέλαση το άκουσε...μπράβο σας λεβέντες μου ωραίο παράδειγμα είσαστε για τα παιδιά σας.
Σταμάτησε τα σπάταλα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν όλο το 24ώρο με έξοδα δικά μας, δεν σας είδαμε να τον χειροκροτείτε και πάλι είπατε ότι δεν έγινε και τίποτα κι ας κέρδισε ο Δήμος πολλές χιλιάδες ευρώ.
Έφτιαξε επιτέλους τον χωματόδρομο που είχαμε στον κεντρικό δρόμο του Ωραιοκάστρου και μάλιστα όχι σε προεκλογική περίοδο, αγαπημένη εποχή του χθες του Ωραιοκάστρου και κανείς σας δεν είπε ένα μπράβο, το σίγουρο είναι ότι τα αυτοκίνητα σας το είπαν.
Επιτέλους κατασκεύασε και προγραμματίζει να κατασκευάσει και άλλους κόμβους. Πήγε να τα κατασκευάσει το χθες, αλλά και πάλι τον σταμάτησαν  και πάλι ήταν προεκλογική περίοδος, ενώ ο Σαραμάντος το συνέχισε και το βελτίωσε σε βαθμό να έχουμε επιτέλους και ένα σιντριβάνι στο Ωραιόακστρο και το κυριότερο να σταματήσουν τα τροχαία που τόσα χρόνια που παρακαλούσαμε να τα φτιάξουν θα είχαν σωθεί τόσες ψυχές αθώες.
Ξεκίνησε την οργάνωση αποθήκης, κάτι πολύ βασικό για όποιον γνωρίζει. Καλά εσείς που γιουχάρατε την μισή ώρα καθυστέρηση, δεν έχετε φωνή και δύναμη να γιουχάρετε αυτούς που είχαν έναν δήμο χωρίς αποθήκη υλικών και δεν ήξερε ο ένας τον άλλον. Αν κάνουμε λάθος ας μας διορθώσετε, αν όχι πείτε ένα μπράβο στον Δήμαρχο, όχι σε μας.

Και άλλα και άλλα, όμως το θέμα δεν είναι τι κάνει ένας Δήμαρχος, το θέμα είναι τι βλέπουμε εμείς σαν πολίτες και αυτό που είδαμε σήμερα ήταν τραγικό. Τραγικό γιατί για  ακόμα μία φορά ανέλαβε ένας άνθρωπος την ευθύνη και οι υπόλοιποι ...μούγκα.
Ανέλαβε την ευθύνη αυτός που δεν την είχε και οι υπόλοιποι...μούγκα.
Βγήκε και μας μίλησε και ζήτησε συγγνώμη και οι υπόλοιποι...μούγκα.
Αντί οι παρατρεχάμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να κατέβουν κάτω να μας ενημερώσουν τι συμβαίνει και γιατί υπήρχε αυτή η καθυστέρηση, καθόταν στα σκαλοπάτια του Δήμου και χαμογελούσαν σαν να τους καθάριζαν αβγά Νεοχωρούδας και εσύ Δήμαρχε είχες τη δύναμη να απευθυνθείς σε εμάς και να μας μιλήσεις και να ζητήσεις 2 φορές συγνώμη για τα καμώματα των δικών σου.
Δήμαρχε άκου μία συμβουλή από ένα φτωχό και μόνο σκιτσογράφο. Τράβα το δρόμο σου και μη κοιτάς δίπλα σου και πιο πολύ στο χθες. Εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, εσύ δουλεύεις μέχρι αργά το βράδυ στο Δημαρχείο, είσαι άνθρωπος που ακούς και καταλαβαίνεις τα λάθη και προσπαθείς να τα διορθώσεις. Δεν έχεις εγωισμούς και το κυριότερο δεν ανταποδίδεις το κακό.
Λυπούμαστε για την όλη εικόνα. Λυπούμαστε και έχετε δίκαιο για την καθυστέρηση ενάρξεως της παρέλασης. Λυπούμαστε όμως πιο πολύ για αυτό που είδαμε  και κυρίως για αυτό που είδανε τα παιδιά μας, τι να τα πούμε, ότι όταν κάποιος κάνει ένα λάθος τον βρίζουμε, τον φτύνουμε, τον λοιδορούμε;
Να σας δω ρε καμάρια τι θα κάνετε στις εκλογές που έρχονται, τι θα γίνει, πάλι ( γιατί σας είδαμε και σας ξέρουμε που ανήκετε κομματικά, στα δύο «μεγάλα» κόμματα  που μας έκλεισαν το σπίτι) θα αυτοκτονήσετε την πατρίδα μας. Εσείς που κρίνατε με τόση αυστηρότητα μία καθυστέρηση, πως πρέπει να σας κρίνουμε εμείς, παλιό κομματόσκυλα, να σας φτύσουμε ή να σας κλοτσήσουμε; Ντροπή σας, γιατί από ήθος και από ύφος...πάσχετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.