Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Για την αμφισβητούμενη απευθείας ανάθεση για την μόνωση στο Κονταξοπούλειο. Είναι καιρός για τέτοια;





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.3.2012


Η κατάχρηση της τακτικής των απευθείας αναθέσεων, από μέρους της διοίκησης του Σαραμάντου, φέρνει κι αυτά τα αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο  έργο της μόνωσης, είναι από αυτά που δεν δικαιολογείται  να μην επιδιωχθεί  από το δήμο η αναζήτηση μιας επωφελούς συμφωνίας. 
   
Ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή της μεγάλης δοκιμασίας για όλους, όταν  τα διάφορα τέλη που πληρώνει ο  κάτοικος  στο δήμο, δεν είναι από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημα του.  Απαιτείται ακόμη πιο επιτακτικά η συνετή και χρηστή διαχείριση των χρημάτων του δήμου, ώστε να  αποφεύγεται η  κατασπατάληση  των οικονομικών πόρων, των χρημάτων εντέλει των δημοτών.   
Σύμφωνα με τα στοιχεία του  ΔΑΣΩ, από τα 24.600 ευρώ της απευθείας ανάθεσης  τα 12.000 θα πάνε για τη δουλειά και τα άλλα 12.000 θα πάνε στο βρόντο ή κάπου άλλου.
Εάν αυτό συμβαίνει και με το σύνολο των  απευθείας αναθέσεων  που έχει αποφασίσει η διοίκηση και που  ξεπερνάνε το 1.400.000 ευρώ, τότε εύλογα μπορεί να προκληθούν  πολλά ερωτηματικά στους δημότες.
Το θέμα αυτό, η παράταξη μας «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ», θα το θέσει και στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας εξηγήσεις από τη διοίκηση, ώστε εάν επαληθεύονται τα στοιχεία του ΔΑΣΩ, να προχωρήσει στην ακύρωση της απευθείας ανάθεσης και  να αξιοποιήσει η διοίκηση την προθυμία και τη βοήθεια των κοινωνικών φορέων για να γίνει το έργο με το μικρότερο δυνατόν κόστος, ώστε να ωφεληθεί ο δήμος και οι φορείς του.    
Ο  δε Δ. Σαραμάντος,  καλό θα είναι να αντιληφθεί, μέχρι να τελειώσει η θητεία του,  ότι η κάθε ενέργειά του σαν διοίκηση, ελέγχεται όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τους κοινωνικούς  φορείς, αλλά  και από τον κάθε δημότη ξεχωριστά.

Αστέριος Γαβότσης

Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.