Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ


Μικρός Μαέστρος,


Στα πλαίσια του διαθεματικού προγράμματός «Τέχνες & Πολιτισμός», που διεξάχθηκε στο Νηπιαγωγείο του Μικρού Μαέστρου κατά το μήνα Μάρτιο, πέρα από την εκτενή ενασχόληση με το θέμα εντός του χώρου του σχολείου, πραγματοποιήθηκε και μια σειρά επισκέψεων σε κέντρα πολιτισμού της πόλης μας.

Μικρός Μαέστρος,
 Στόχοι μας ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις διάφορες μορφές τέχνης, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν δημιουργήματα του πολιτισμού μας, να αποκτήσουν κριτική σκέψη μέσα από ποικίλα ερεθίσματα, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των παιδιών, να διευρύνουμε τη σκέψη τους για τις διάφορες μορφές τέχνης (κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, χορός, γλυπτική, ποίηση) και να γνωρίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Μικρός Μαέστρος,
Η πρώτη μας επίσκεψη έγινε στις 16 Μαρτίου 2012, στο Βασιλικό θέατρο, όπου τα παιδιά του νηπιαγωγείου του Μικρού Μαέστρου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Πήτερ Παν», μια συναρπαστική περιπέτεια που μαγεύει τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου και ανοίγει δρόμους στη φαντασία τους. Η δεύτερή μας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου, στο υπέροχο κτίριο Villa Bianca της Πινακοθήκης, στη Β. Όλγας, για να θαυμάσουμε πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, να γνωρίσουμε το έργο του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη Ν. Γύζη και να αποκομίσουμε πληροφορίες για το Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από την παρατήρηση Βυζαντινών εικόνων.

Μικρός Μαέστρος,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.