Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δήμος Ωραιοκάστρου. Η έλλειψη προσωπικού λόγω περικοπών δημόσιων δαπανών και η απαγόρευση προσλήψεων έως το σχηματισμό Κυβέρνησης




Ωραιόκαστρο, 08-05-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Εσωτερικών κάθε έτος εκδίδει εγκύκλιο που επιτρέπει στους Δήμους να προχωρήσουν σε Προγραμματισμό Προσλήψεων αναγκαίου προσωπικού ορισμένου χρόνου.
Το Υπουργείο έως και σήμερα δεν έχει εκδώσει την εν λόγω εγκύκλιο.
Την 13-1-2012, με έγγραφο του, το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τους Δήμους, εφόσον αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού, μόνο για τους  τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού,  να αποστείλουν τα αιτήματά τους στο Υπουργείο, προκειμένου να προωθηθούν για άμεση έγκριση.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ανταποκρινόμενος στο παραπάνω έγγραφο, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αιτήθηκε την πρόσληψη 56 ατόμων (ορισμένου χρόνου, 8 μήνες) για τους παραπάνω τομείς.

Καμία από τις δύο διαδικασίες, ούτε η τακτική που αφορά στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων ούτε η έκτακτη που αφορά μόνο στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, δεν ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό δεν αφορά μόνο το Δήμο Ωραιοκάστρου αλλά όλους τους Δήμους της χώρας.

Τονίζουμε, πώς ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την πρόσληψη προσωπικού εφόσον δεν έχει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Ο Δήμος, από 12-04-2012, επομένη ημέρα της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης εκλογών, έως την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης απαγορεύεται να εκδώσει πράξεις προπαρασκευαστικές ή τελικές που αφορούν στο διορισμό ή στην πρόσληψη προσωπικού.

Με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία πρόσληψης προσωπικού, η Διοίκηση και το υφιστάμενο προσωπικό του Δήμου, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρούν καθαρές τις τρεις Δημοτικές και τις πέντε Τοπικές Κοινότητες, να λειτουργούν με επάρκεια και ασφάλεια τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς ενώ στον τομέα των αθλητικών δραστηριοτήτων, ζητείται η κατανόηση των πολιτών για τις καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.