Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Σας καλούμε ξανά στη στήριξη όλων των αγωνιστικών πρωτοβουλιών μας. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ





                                                         ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14-1-2013, στο χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, η συγκέντρωση- συζήτηση την οποία κάλεσε το Συντονιστικό Ωραιοκάστρου ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, με θέμα τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων και την απόφαση για παραπέρα πορεία του αγώνα μας.

  Στη συγκέντρωση πήραν μέρος παραπάνω από 80 συμπολίτες μας οι οποίοι συμμετείχαν σε μια πλούσια και ζωντανή συζήτηση. Συζήτηση  η οποία ,παίρνοντας υπόψη της τα νέα δεδομένα και ιδιαίτερα το ότι καταφθάνουν ήδη τα σημειώματα της Εφορίας με τα οποία ζητείται η πληρωμή του χαρατσιού του 2011,κατέληξε στα εξής:
1.      Η λύση στο πρόβλημα του χαρατσιού δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο μέσα από τον μαζικό, λαϊκό αγώνα.
2.      Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αίτημα την κατάργηση του χαρατσιού. Γνωρίζουμε ότι ο όποιος διακανονισμός, πέρα από προσωρινή ανάσα, δε λύνει το πρόβλημά γιατί το χρέος στις εφορίες παραμένει και μάλιστα με προσαυξήσεις.
3.      Είναι ανάγκη επιβίωσης πλέον για τους λαϊκούς ανθρώπους και ο αγώνας ενάντια στη φοροληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τις εντολές ΔΝΤ, ΕΕ, κτλ.
4.      Απαντούμε με μαζικές κινητοποιήσεις. Σαν πρώτη τέτοια κινητοποίηση ορίστηκε η συγκέντρωση και παρέμβαση στην Α΄ ΔΟΥ Θεσ/νίκης στις 30 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., όπου καλούμε να συμμετάσχετε με μαζικό τρόπο οι συμπολίτες μας απ’ το Ωραιόκαστρο αλλά και απ’ τις υπόλοιπες γειτονιές της Θεσ/νίκης. Προτάθηκε επίσης η πραγματοποίηση μιας μαζικής συγκέντρωσης-πορείας από τις κινήσεις γειτονιάς της Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Β. Ελλάδας.
  Τέλος, τέθηκε υπόψη της συγκέντρωσης κείμενο το οποίο απευθύνεται στο Δήμο Ωραιοκάστρου με θέμα : Ανεργία, διεκδίκηση μέτρων υπέρ των ανέργων –άπορων συμπολιτών μας. Το κείμενο υπογράφτηκε από πολλές δεκάδες παρευρισκομένων (η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται) και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει μαζική παρέμβαση για να τεθούν τα αιτήματά μας και προφορικά, αναμένοντας ασφαλώς και τις απαντήσεις του Δήμου.
    Πιστεύοντας ακράδαντα ότι:
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
  Σας καλούμε ξανά στη στήριξη όλων των αγωνιστικών πρωτοβουλιών μας.
                ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.