Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

''Δεν υπάρχει!'' Ποιός έβαλε τις Πανελλαδικές μέσα στην απεργία των καθηγητών?!!!!”


Ντίνα Μαρκοπούλου ,



OraiokastroNEA. Αγαπητή μας φίλη Ντίνα Μαρκοπούλου. Έτσι απλά, σου λέμε ότι αυτή την φορά, δεν συμφωνούμε και δεν συμμετέχουμε στον εμφύλιο που μας βάζουν κάποιοι ( γνωστοί άγνωστοι) να το παίξουμε. Δεν συμφωνούμε με την άποψη σου, γιατί έτσι απλά δεν είναι τα πράγματα και αν δεχτούμε αυτά που μας βάζουν να κάνουμε κάποιοι, στο τέλος θα… «σκοτωθούμε» μεταξύ μας. Μπορεί κάπου να έχεις δίκαιο, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν θα φτάσουμε σε αυτό το άσχημο το σημείο να αλληλοσφαζόμαστε μεταξύ μας. Αν θέλουν κάποιοι να σώσουν αυτόν τον τόπο ας ξεκινήσουν από τους μισθούς τους οι πολιτικοί, να παίρνουν 850 ευρώ τον μήνα και μετά ας έρθουν να το συζητήσουμε. Καταντήσανε την παιδεία μας κουρελόχαρτο και δεν μιλήσαμε. Μας κάνανε αμόρφωτος, ανιστόρητους και αγνώμονες και τώρα μας φταίνε οι καθηγητές και οι δάσκαλοι. Ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία και δεν σε είδα να αντιδράς? Ξεπουλήσανε για ένα ξεροκόμματο τον ΟΠΑΠ και δεν σε είδα να αντιδράς. Σε αυτό τον τόπο μας είχανε χωρίσει σε δεξιούς και αριστερούς, σήμερα σε δημόσιους και ιδιωτικούς και πάει λέγοντας. Καλό είναι να μην παίζουμε το παιχνίδι τους.
 Σας παρουσιάζουμε το κείμενο της 
Ντίνας Μαρκοπούλου…


Την ώρα που όλοι οι Έλληνες κάνουν τεράστιες θυσίες για να βγει η πατρίδα από την κρίση,
οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης δεν έχουν καμμιά συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και αντιδρούν κυρίως για τις δύο παραπάνω διδακτικές ώρες που αυξήθηκαν στο εβδομαδιαίο ωράριο τους. Εδώ ο κόσμος καίγεται.....και αυτοί τον ίδιο χαβά. Πέντε δεκαετίες, αναμασάνε την ίδια ''καραμέλα'' του αδικημένου και ταλαιπωρημένου. Και άλλοι σπούδασαν, μόχθησαν και δούλεψαν,.....δεν κάναν έτσι!!!  Δεν έχει ουσία πλέον φτύστε την!!! 
''Αναγκαζόμαστε'' λένε, τελικά να απεργήσουμε,  απο την «ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε απο την κυβέρνηση».
 Αν σε κάποιον δεν αρέσει η εργασία του και νοιώθει ότι είναι “θύμα” των καταστάσεων, να παραιτηθεί και να πάει να εργαστεί στο ιδιωτικό τομέα. Στο finale-finale, υπάρχει κι η παραίτηση.Πώς; δεν έχει παραιτηθεί ούτε ένας ; Μα φυσικά! τρελός είναι;
Για πολλοστή φορά απειλούν να απεργήσουν μέσα στις εξετάσεις. (Θυμάμαι τη χρονιά του 1988, όταν η ΟΛΜΕ αποφάσισε πάλι να προβεί σε περίοδο πανελληνίων εξετάσεων, σε απεργία, κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική.)
Εκβιάζουν, κρατώντας σε ομηρία, παιδιά και γονείς, προκειμένου να μην αυξηθεί η εργασία τους  κατά δύο ώρες την εβδομάδα.!

Ρώτησαν ποτέ, έναν ιδιωτικό υπάλληλο πώς νοιώθει με minimum 40 και maximum 50+ ώρες εβδομαδιαίας δουλειάς, δίχως τρίμηνες διακοπές, δίχως άδειες, δώρα, ''χαϊρλίτικα'' δάνεια, ημερήσιες εκδρομούλες κ.λ.π. και το πιό σημαντικό! να τον ρωτήσουν πώς καταπιέζει και καταπνίγει τα ανθρώπινο δικαίωμα του στην απεργία και τις πορείες ;
 ΓΙΑΤΙ άν ενδώσει σ΄αυτό το δικαίωμα, θ' απολυθεί sοubido  από το αφεντικό και θα πεινάσει όλη η οικογένεια του.!     
Είναι φανερό πως δεν ξέρουν τι τους γίνεται.!
Κυρία ΟΛΜΕ, τί απόφαση είναι αυτή; αυτό είναι εκτελεστικό απόσπασμα. Στο οποίο στέλνετε τον άμοιρο γονέα τον κοψομισθωτό, τον κοψομεροκαματιάρη, τον απολυμένο, που ένας θεός ξέρει που βρήκε τα χρήματα για να πληρώσει την ελπίδα του να δει το βλαστάρι του να κυματίζει την σημαία κατάκτησης, μιας οποιαδήποτε Σχολής. Να πληρώσει δηλαδή, πάλι εσάς!!!
Στέλνετε στο ''Δήμιο'' τα παιδιά μας που πάψαν να ονειρεύονται το ''καλύτερο αύριο'', αλλά βάζουν το κεφάλι κάτω και μοχθούν στο διάβασμα, γιατί πιστεύουν στην ΕΛΠΙΔΑ του γονιού τους.!!
Κι εσείς, τώρα παίρνετε τον μπαλτά και τα μακελλώνετε ΟΛΑ!!! Με ποιό δικαίωμα;;;
Μοιάζει με άσχημο αστείο, η δημόσια δωρεάν παιδεία μας, αφού γνωρίζουμε, το  δυσβάσταχτο ετήσιο έξοδο της ελληνικής οικογένειας για την παραπαιδεία, προκειμένου να καλύψει τα κενά της αδιαφορίας και της κακής λειτουργίας της δημόσιας παιδείας.
Η ''σχεδιασμένη'' αδιαφορία κάποιων εκπαιδευτικών, συνήθως αναγκάζει τους γονείς να προστρέχουν στην  παραπαιδεία, απ’ όπου οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ''αβγατίζουν'' το πορτοφόλι τους.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α., η Ελλάδα διαθέτει τους πλέον "τεμπέληδες" εκπαιδευτικούς του κόσμου.
<<Συγκεκριμένα, οι Έλληνες καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εμφανίζονται να εργάζονται μόλις λίγο πάνω από 400 ώρες το χρόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο και Λύκειο) όταν σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Πορτογαλία εργάζονται 50-70% περισσότερο, στην Αυστραλία το διπλάσιο, στις ΗΠΑ σχεδόν το τριπλάσιο (!) και στην Αργεντινή (που είναι και στην κορυφή της λίστας) 4 φορές περισσότερο!>>
Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν, πως οι Έλληνες καθηγητές και δάσκαλοι εργάζονται τις λιγότερες ώρες το χρόνο και ...αλλίμονο, αδιάψευστος μάρτυρας τα βιώματα μας, ως μαθητές και ως γονείς μαθητών.
Η δημόσια εκπαίδευση νοσεί όπως γενικά, η δημόσια διοίκηση των αργόμισθων και επίορκων.
Βέβαια,  αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν
κάνουν άριστα τη δουλειά τους, κόντρα στο γενικότερο κλίμα που είναι αρνητικό σε κάθε προσπάθεια...

 Η απόφαση της ΟΛΜΕ, να εκβιάσει με όπλο την απεργία, σε πέρίοδο εξετάσεων, όταν η Ελληνική κοινωνία, βιώνει τις δυσκολότερες ώρες της, η απόφαση αυτή, μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς η κοινωνία είναι στα όρια της αντοχής και αδυνατεί πλέον, να πληρώνει για κακές υπηρεσίες πολλά χρήματα, σε μια περίοδο που αυτά δεν φτάνουν για να τα βγάλει πέρα.



Ντίνα Μαρκοπούλου 
  ''Αυτή είναι η άποψη μου για τα τεκτενόμενα της ΟΛΜΕ. Επουδενί θέλω να κάψω και ....το χλωρό..
Πάντα υπάρχουν οι λαμπρές εξεραίσεις!!!''

1 σχόλιο:

  1. Στους εκβιασμούς της ΟΛΜΕ δεν πρέπει να απαντήσουμε με την «ηρωϊκή έξοδο» της «επιστράτευσης» που επιδιώκουν (γιατί έτσι βολεύει πολιτικά) τόσο η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών όσο και οι κομματικές ηγεσίες. Η απάντηση είναι να γίνουμε περισσότερο ενεργοί πολίτες, να προσφέρουμε όλοι εμείς εθελοντικό κοινωνικό έργο εκεί που αρνούνται να προσφέρουν τις έμμισθες υπηρεσίες τους οι υπάλληλοι του κράτους. Μόνο όταν οι εκπαιδευτικοί νιώσουν στην πράξη «άχρηστοι» στον εκβιασμό τους θα υποχρεωθούν να σκεφτούν με κοινή λογική και να συζητήσουν με την κοινωνία και την πολιτεία! Επιπλέον οι κομματικές ηγεσίες θα έχουν ηττηθεί κατά κράτος, καθώς -πολύ απλά- θα έχει αμφισβητηθεί στην πράξη η κυριαρχία τους στην πρόταση και υλοποίηση λύσεων: εδώ, τη λύση θα την έχουμε δώσει απλοί πολίτες και όχι οι παλαιοκομματικοί «εγκέφαλοι»! Σκεφτείτε, αποφασίστε και ενεργήστε!
    http://www.facebook.com/groups/189135247907201/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.