Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Καρέ – Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην Τηλεόραση, εκπομπή Μαθήματα σκίτσου από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ CHANNEL.


Μαθήματα σκίτσου, σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη, ΕΝΑ CHANNEL,



Ο τηλεοπτικός σταθμός  ΕΝΑ CHANNEL  συνεχίζοντας την καθημερινή  προσπάθεια ενημέρωσης  και ψυχαγωγίας  στους φίλους τηλεθεατές της Ανατολικής  Μακεδονία και Θράκης, αναβαθμίζοντας το πρόγραμμα του σταθμού του,  προχωρά σε μία νέα συνεργασία με τον γνωστό σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη, παρουσιάζοντας από τη συχνότητα του, εκπομπές μαθημάτων σκίτσου. Η εκπομπή « Καρέ -  Καρέ Μαθήματα σκίτσου  την τηλεόραση» είναι η πρώτη σε πανελλήνια εμβέλεια εκπομπή που διαπραγματεύεται  τηλεοπτικά την τέχνη του σκίτσου, για μικρούς και για μεγάλους.  Η αρχή γίνεται  την Παρασκευή  24  Μαΐου στις 17:30 και σε (Ε) την Κυριακή 26 Μαΐου στις 17:30, όπου θα παρουσιάζεται η εκπομπή «Καρέ – Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην Τηλεόραση».

Ο σκιτσογράφος  Δημήτρης  Νικολαΐδης  μετά τα 2 πρώτα βιβλία -  εγχειρίδια της σειράς  «Καρέ καρέ μαθήματα σκίτσου Νο1 – Νο2»,  και ο εκδοτικός οίκος  «raster one Δημήτρης Τσάτσης» τολμούν να μεταφέρουν στην τηλεόραση με τον ίδιο απλό και κατανοητό τρόπο, τα μαθήματα σκίτσου των βιβλίων. Ο τηλεθεατής θα παρακολουθήσει βήμα - βήμα, σκίτσο - σκίτσο, τις ασκήσεις του δέντρου, του δάσους, της πόλης, του ανθρώπου και άλλων αντικειμένων και χώρων με απλές γραμμές. Η εκπομπή είναι διάρκειας 20 - 25 λεπτών και ο σκιτσογράφος κάθε φορά θα παρουσιάζει ένα διαφορετικό θέμα – άσκηση. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα σκίτσα ή τις απορίες στην διεύθυνση Χλόης 9 και Γιαννιτσών Τ.Κ. 54627 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση rasterone@otenet.gr  έτσι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μία επικοινωνία του σκιτσογράφου με τους  τηλεθεατές.
Σκοπός. Η εκπομπή είναι ένας τρόπος προσέγγισης της τέχνης – σκέψης του σκίτσου, με απλές γραμμές και απλό τρόπο όπως και τα βιβλία – εγχειρίδια του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη. Οι φίλες και φίλοι τηλεθεατές θα προσεγγίσουν  τον κόσμο του σκίτσου και θα ταξιδεύουν σε αυτόν  κάθε εβδομάδα, την ίδια ώρα, γνωρίζοντας τεχνικές και διαδικασίες.
1η Εκπομπή. Στο πρώτο μάθημα ο σκιτσογράφος μας παρουσιάζει τα υλικά και τα σύνεργα του σκιτσογράφου, ένα δέντρο με πρόσωπο και την άσκηση , ένα δάσος ανφάς με γραμμές ισορροπίας. Με αυτό τον τρόπο μας δείχνει μία τεχνική να σκιτσάρουμε ένα δάσος ανφάς, να δώσουμε βάθος και να παρουσιάσουμε με πολύ απλές γραμμές ένα σκίτσο, που αν το δούμε με μια δεύτερη ματιά, δεν είναι μόνο ένα δάσος αλλά με μικρές  διαφορές αντικαθιστώντας τα δέντρα με ανθρώπου, άλλες στιγμές της καθημερινότητας μας.
σκίτσου στην Τηλεόραση».

Την εκπομπή μπορούνε οι φίλοι του σκίτσου να την παρακολουθούνε  από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.videotex.gr/web-tv-2/
Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή:
ΕΝΑ CHANNEL,  Αμ. Ερυθρού Σταυρού 53 Τηλ.: 2510 231033, 231176
Raster one, χλόης 9 και γιαννιτσών   Τηλ.:2310 548285 – 6 fax 2310 548186 rasterone@otenet.gr


Δημήτρης Νικολαΐδης,  Σκιτσογράφος,  6979 656424
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.