Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΑΡΣΙΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΑΡΣΙΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ,




           
Ο Σύλλογος εθελοντών «Συνυπάρχω» και ο ξενώνας φιλοξενίας ανηλίκων  «ΑΡΣΙΣ Ωραιοκάστρου» σας προσκαλούν  στον ετήσιο χορό στήριξης του ξενώνα στον πολυχώρο Διβέλια  στο Ωραιόκαστρο την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 21:00 με ζωντανή μουσική, φαγητό και άφθονο ποτό.

Η παρουσία σας κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη καθώς  ενισχύεται οικονομικά το ταμείου του συλλόγου «Συνυπάρχω» που καλύπτει τα καθημερινά έξοδα των παιδιών της Άρσις  Ωραιοκάστρου.

Τιμή πρόσκλησης:12 ευρώ

Στοιχεία επικοινωνίας:6976118111




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΑΡΣΙΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

« ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ »

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2011
( Μη Κερδοσκοπικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος – Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου)


                        Ο Μη κερδοσκοπικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος με το διακριτικό όνομα «ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ» ιδρύθηκε με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και άρχισε την λειτουργία του το 2011.Κύριος σκοπός του συλλόγου μας είναι να ενισχύουμε με κάθε τρόπο τον ξενώνα ανήλικων παιδιών της ΑΡΣΙΣ Ωραιοκάστρου.


 Ο ξενώνας Ωραιοκάστρου « σπίτι της Άρσις », είναι ένα προσωρινός χώρος φιλοξενίας ανηλίκων, θυμάτων κακοποίησης, κοινωνικής εγκατάλειψης και εκμετάλλευσης.  Σήμερα, φιλοξενούνται στον ξενώνα 20 παιδιά, ηλικίας από 3 μέχρι 16 ετών και θα παραμείνουν εδώ, στην κηδεμονία της Άρσις, μέχρι οι Αρχές να αποφασίσουν και, είτε να ανατεθεί η κηδεμονία τους σε κάποιον συγγενή τους είτε να δρομολογηθούν σε ιδρύματα μόνιμης φιλοξενίας. Κάθε φορά που δημιουργείται μια κενή θέση, από την αποχώρηση παιδιού στον ξενώνα, αυτή καλύπτεται από ένα νέο παιδί.
                   Οι δράσεις του συλλόγου μας βασίζονται στον εθελοντισμό έχοντας ως μοναδικό κίνητρο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που φιλοξενούνται στον ξενώνα καθώς και τη διευκόλυνση του προσωπικού που στελεχώνει τον ξενώνα προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο ενασχόλησης με τα παιδιά. Έτσι, κάθε Σαββατοκύριακο εθελόντριες μαγειρικής, κατόπιν συνεννοήσεως και βάσει προγράμματος, μαγειρεύουν στο σπίτι τους και καλύπτουν το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών του ξενώνα. Εθελοντές συνοδεύουν τα παιδιά στις δραστηριότητες τους, ατομικές ή και ομαδικές. Στις δράσεις ακόμα του συλλόγου είναι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα βοηθάει τακτικά τα παιδιά στις μαθητικές τους υποχρεώσεις, στο διάβασμα και τις εργασίες του σχολείου. Η ομάδα των εθελοντών μας  ενημερώνεται εβδομαδιαίως για τις τακτικές, αλλά κυρίως τις έκτακτες ανάγκες του ξενώνα. Η ενημέρωση γίνεται μέσω sms και μέσα από το facebook του συλλόγου μας http://www.facebook.com/SYNYPARXW . Με αυτό τον τρόπο ενημέρωσης πολλές φορές μέχρι σήμερα μικρές ή μεγάλες ανάγκες καλύπτονται  σε σύντομο διάστημα από το περίσσευμα των εθελοντών μας.  Οργανώνουμε και πραγματοποιούμε παζάρια και εκδηλώσεις, με σκοπό να διασφαλίζουμε συνεχώς την αγορά των προμηθειών σε είδη διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης για  του ξενώνα. Τέλος ο σύλλογος μας  γίνεται αρωγός επικοινωνίας με άλλες ομάδες, συλλόγους, φορείς ή επαγγελματίες.

Επιθυμούμε, μέσα από την καρδιά μας, μια καλύτερη καθημερινότητα για αυτά τα παιδιά, που τόσο νωρίς γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Το έργο μας δεν είναι εύκολο δεδομένου και των δύσκολων συγκυριών που όλοι βιώνουμε, αλλά σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο. Γιατί εθελοντής δε σημαίνει να δίνεις από αυτό που έχεις, αλλά από αυτό που ΕΙΣΑΙ.




«Ένα όνειρο που το ονειρεύεσαι μόνος σου, είναι απλώς ένα όνειρο.
Ένα όνειρο που το ονειρεύεσαι με άλλους είναι πραγματικότητα»
(John Lennon)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.