Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ... Η συνέντευξη του Δημάρχου Ωραιοκάστρου που δεν την παρουσίασε κανένας ( απ’ όσο μπορέσαμε να δούμε) εδώ στο Ωραιόκαστρο στο ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ και στον Δημήτρη ΚΑΒΑΡΛΗ... Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Δημήτρης Σαραμάντος στο “ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ”

ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ, συνέντευξη, Δημήτρης Σαραμάντος, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου,

Συνέντευξη στον Δημήτρη Καβαρλή

Νερό, προβλήματα  στον πρώην Δήμο Μυγδονίας (Δρυμό – Μελισσοχώρι), που βρισκόμαστε, τι γίνεται, τι έχουμε να πούμε στους Δημότες και αν υπάρχει πρόβλημα με το νερό στις τοπικές ενότητες Νεοχωρούδας - Πενταλόφου;
 
Νερό. Καταρχήν στη Δ.Ε Καλλιθέας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού, έως το 2006, έχουν γίνει όλα τα έργα που έπρεπε να γίνουν (αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου, νέες δεξαμενές, νέες γεωτρήσεις, προμήθειες εξοπλισμού για την παρακολούθηση λειτουργίας δεξαμενών και γεωτρήσεων καθώς και χλωρίωσης αυτών). Στη Δ.Ε. Μυγδονίας εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, το νερό περιείχε νιτρικά, άνω του επιτρεπτού ορίου. Στο Μελισσοχώρι και τη Λητή...
 
... καταργήσαμε γεωτρήσεις που περιείχαν υψηλά νιτρικά και λύθηκε το πρόβλημα. Στο Δρυμό, μετά και την κατασκευή δύο νέων γεωτρήσεων, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Προχωρούμε σε τρία νέα έργα για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, που σημειωτέον έπρεπε να αντικαταστα  θούν βάσει οδηγίας της Ε.Ε έως 31/12/2008. Έχουμε προγραμματίσει την κατασκευή άλλων πέντε γεωτρήσεων, 2 στο Δρυμό και 3 στο Μελισσοχώρι, καθώς και τις κατασκευές 2 νέων δεξαμενών 1.000m3 η κάθε μια σε Δρυμό και Μελισσοχώρι.
Αφού ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα (σε τρία χρόνια από τώρα), τότε η Μυγδονία δεν θα έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και με την ποσότητα νερού.Πάντως λύση ξεπουλήματος  των πολιτών της Μυγδονίας στην ΕΥΑΘ, δεν σκεφτόμαστε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.