Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.




 Την Κυ­ρια­κή 12 Ια­νουα­ρί­ου 2014 και ώρα 12:00 μ.μ. μέσα σε μια ζεστή και γε­μά­τη αί­θου­σα του Πνευ­μα­τι­κού Κέ­ντρου Με­σαί­ου με μέλη και παι­διά των χο­ρευ­τι­κών συ­γκρο­τη­μά­των ο σύλ­λο­γος Με­σαί­ου έκοψε την πίτα του.  Στην αρχή της εκ­δή­λω­σης μικρή χο­ρω­δία και με την συ­νο­δεία πο­ντια­κής λύρας έψαλ­λαν τα πο­ντια­κά χρι­στου­γεν­νιά­τι­κα, πρω­το­χρο­νιά­τι­κα και κά­λα­ντα Θε­ο­φα­νί­ων. Στη λύρα ήταν οι Παύ­λος Αμα­να­τί­δης, ο Γε­ώρ­γιος Σ. Φω­τιά­δης, Πα­να­γιώ­της Μω­ϋ­σιά­δης και Χρή­στος Σ. Μαρ­μα­ρί­δης.  Στην συ­νέ­χεια ο ιε­ρέ­ας του Πε­τρω­τού Δη­μή­τρης Μπρί­σκος ευ­λό­γη­σε και έκοψε την βα­σι­λό­πι­τα.  Το φλου­ρί της βα­σι­λό­πι­τας έπεσε στην Το­πι­κή Κοι­νό­τη­τα Με­σαί­ου.





 Ύστε­ρα, τον λόγο πήρε...


... ο πρό­ε­δρος του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου Θε­ό­δω­ρος Αμα­να­τί­δης και αφού κα­λω­σό­ρι­σε τους κα­λε­σμέ­νους ανα­φέρ­θη­κε στην ιστο­ρία της προ­έ­λευ­σης της βα­σι­λό­πι­τας. Κα­τό­πιν, δό­θη­καν έπαι­νοι σε μα­θη­τές που αρί­στευ­σαν στο γυ­μνά­σιου, στο λύ­κειο, και στους ει­σα­χθέ­ντες στα Α.Ε.Ι. και ΤΕΙ σχολ. Έτους 2012-2013. Συ­γκε­κρι­μέ­να οι μα­θη­τές που πήραν έπαι­νο ήταν: η Ευ­ρώ­πη Κου­τρου­δί­τση, η Ιω­άν­να Χρι­στο­φο­ρί­δου του Θε­ο­δώ­ρου και η Δή­μη­τρα Λα­ζα­ρί­δου από το γυ­μνά­σιο Καλ­λι­θέ­ας και η Ανα­στα­σία Πα­χνή-Τσι­τη­ρί­δου από το λύ­κειο Κα­μπά­νης.





  Οι ει­σα­χθέ­ντες στα ΤΕΙ ήταν: η Θεανώ Μαυ­ρί­δου στο τμήμα Πο­λι­τι­κών Μη­χα­νι­κών  ΤΕΙ Σερ­ρών, ο Αρι­στεί­δης Κου­τρου­δί­τσης στο τμήμα Ηλε­κτρο­λό­γων Τ.Ε.Ι. Κα­βά­λας και η Λά­ου­ρα Φι­λέ­τι στο τμήμα Ιτα­λι­κής Φι­λο­λο­γί­ας Αρι­στο­τέ­λειο Πα­νε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Για την ιστο­ρία ανα­φέ­ρου­με ότι τα υπό­λοι­πα τυ­χε­ρά νο­μί­σμα­τα κέρ­δι­σαν ο Ανα­στά­σιος Μαρ­μα­ρί­δης του Σταύ­ρου και η Δέ­σποι­να Μω­ϋ­σιά­δου. Την εκ­δή­λω­ση τί­μη­σαν με την πα­ρου­σία τους ο Δη­μο­τι­κός Σύμ­βου­λος Δήμου Ωραιο­κά­στρου Σταύ­ρος Μαρ­μα­ρί­δης, ο πρό­ε­δρος της Το­πι­κής Κοι­νό­τη­τας Με­σαί­ου Σάβ­βας Φω­τιά­δης και ο εκ­πρό­σω­πος του συν­δυα­σμού Πο­λι­τεία με Όραμα του Αστέ­ριου Γα­βό­τση Άγ­γε­λος Πα­νού­σης. 



 Το διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο του συλ­λό­γου ευ­χα­ρι­στεί τον ιερέα του Πε­τρω­τού Δη­μή­τριο Μπρί­σκο και τις Άννα Αμα­να­τί­δου και Σόνια Μαυ­ρο­πού­λου για την πα­ρα­σκευή της βα­σι­λό­πι­τας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.