Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ – ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

σκίτσο του Βασίλη Δαγρέ,


   Ακούσατε – ακούσατε παλλόταν ο ήχος στον αέρα από τα μεγάφωνα του μικρού θωρακισμένου οχήματος , που γυρνούσε τους έρημους δρόμους , με τα κλειστά πατζούρια της πρωτεύουσας της μικρής χώρας ,κάπου εκεί στον νότο ,που λεγόταν Υπακουάουα.
   Η Υπακουάουα ήταν μια μικρή , άλλα πλούσια χώρα που με τον καθαρό ουρανό , τον χρυσαφένιο ήλιο , την καλή και γόνιμη γη που σε όποια γωνιά ότι και να σπείρεις , όλο και κάτι θα φυτρώσει , με την θάλασσα να αγκαλιάζει τις απέραντες μάκρυνες παραλίες , αυτή  η μικρή χώρα , η Υπακουάουα φαινόταν ένας μικρός παράδεισος της φύσης. Το πρόβλημα όμως εμφανίστηκε , όταν λόγω των παραπάνω προνομίων , πολλοί λαοί γύρω της , και από τον βορρά , την ζήλευαν και ήθελαν να την κατακτήσουν με οποιοδήποτε μέσον ,έτσι λοιπόν σε συνεργασία με τους εγχώριους πρίγκιπες , αποφάσισαν να την καταστήσουν υπό επιτήρηση και χρεοκοπία. 
      
   Ο ήχος από τα μεγάφωνα διαχυνόταν παντού , διαπερνώντας τα πατζούρια και τις πόρτες .
   Ακούσατε -ακούσατε , πρώτον , εκ της κυβερνήσεως απαγορεύεται κατηγορηματικώς το εκλογίζειν , και το δημοψηφίζειν , λόγω εκτάκτου ανάγκης η κυβέρνησης , αποφάσισε να στραγγαλήσην ολίγον τι την δημοκρατίαν μας , δια το καλόν και το δημόσιον συμφέρον όλων μας.   
   Ακούσατε -ακούσατε δεύτερον , η κυβέρνησης αποφάσισεν δια το καλόν και το συμφέρον όλων των πολιτών , να παραχωρήσειν και με την βούλαν μάλιστα πλειάδας ανώτατων δικαστών, ώστε ουδεμίαν , αμφισβήτησην να μην υπάρχειν , και με την έμμεσην σιωπήν των ανώτατων ιερωμένων , και πνευματικών φιλοσόφων διδασκάλων , καθηγητών πανεπιστήμιου  κλπ , την εθνηκήν κυριαρχίαν της χώρας.     
   Ακούσατε -ακούσατε τρίτον, η κυβέρνησης αποφάσισε δια το καλόν και το συμφέρον όλων των πολιτών , ότι μαζεύει από φόρους, να δίδονται αυτοί ,εις τους καλούς μας , νοικοκύρηδες , φίλους , δανειστές μας , προς εξυπηρέτηση των αναγκών των ιδίων , αλλά και των δικών μας .    
   Ακούσατε -ακούσατε τέταρτον , η κυβέρνησης αποφάσισε δια το καλόν και το συμφέρον όλων των πολιτών , ότι κάθε πολίτης θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τον πλησίον του , να αποδεχτεί με πλήρη συνείδηση , για αυτόν και τα τέκνα του , για αυτά που είναι ήδη σε ζωή , και για αυτά που πρόκειται να γεννηθούν , ότι για αυτόν δεν ισχύει η χάρτα των θεμελιωδών δικαιωμάτων , και το δίκαιο της ομοσπονδίας , της οποίας είμαστε θεωρητικά ισότιμα μέλη, των φίλων μας , και νοικοκύρηδων δανειστών μας. Ατομικά θα πρέπει ο καθένας να κοιτά το δικό του και μόνο συμφέρον , και πως θα σωθεί ο ίδιος , τηρώντας τους νόμους όπου μας επιβάλουν υπό την καλή θέληση την δικιά μας  οι παραπάνω αγαπητοί φίλοι μας.
   Ακούσατε -ακούσατε με δεδομένο τα παραπάνω απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς οποιαδήποτε ηθική αντίδραση προς υπερασπίσεως της ατομικής ελευθερίας και της πατρίδας , έως ότου οι φίλοι και νοικοκύρηδες δανειστές μας , θα μας το επιτρέψουν , εάν κάποιος έχει οποιαδήποτε ηθική ανησυχία οφείλει να παρακολουθεί με ευλάβεια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ,και την συνεχή ροή ειδήσεων και συζητήσεων , καθήμενος υπό του καναπέ ,πίνοντας τον πρωινό η απογευματινό του ρόφημα , μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η παραπάνω ηθική αντίδραση .      
   Ακούσατε –ακούσατε ,   Ακούσατε –ακούσατε … , Ακούσατε –ακούσατε
   Πρώτον , δεύτερον , τρίτον , τέταρτον , πέμπτον , έκτον , έβδομον … 
  Έρημοι δρόμοι , πατζούρια κλειστά , μάτια πίσω από τις γρίλιες .. το ίδιο σκηνικό υπό άλλη μορφή.

                                                                                                                   23-9-2014
                                                                                                                    ΒΑΣ ΔΓΡ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.