Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης από το Ωραιόκστρο που κατεβαίνει υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης;



δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης  Ποτάμι  Β’  Θεσσαλονίκης,


Είναι δημοσιογράφος και κατοικεί στον Δήμο Ωραιοκάστρου.  
Εκδίδει περιοδικά και διατηρεί ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (ηλεκτρονικές εφημερίδες) σε περιοχές στην Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπως το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα κ.α.
Εκδότης υπήρξε επίσης της πανελλαδικής εφημερίδας για την οικολογία και το περιβάλλον «βιολογικά» καθώς και της ιστορικής-πολιτιστικής εφημερίδα«Πόντος».

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ελληνικής τηλεόρασης 1992 για το ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Ίμβρο» όπου αποκάλυπτε το δράμα των τελευταίων Ελλήνων της Ίμβρου που καταπιέζονταν από το ρατσιστικό τουρκικό καθεστώς.


Είναι ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που επισκέφθηκε την περιοχή του ιστορικού Πόντου και αποκάλυψε την ύπαρξη χιλιάδων ελληνόφωνων κατοίκων ποντιακής καταγωγής που αποκαλύπτονταν μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα «Εμείς αδέρφια είμες»

Πρωταγωνίστησε στις συγκεντρώσεις και πορείες στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για την διεκδίκηση του δικαιώματος  στην ιστορική μνήμη και την αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από την ελληνική βουλή καθώς και στους αγώνες για την ενότητα των ποντιακών συλλόγων που επετεύχθη με τη δημιουργία της μεγάλης πανελλαδικής ομοσπονδίας (ΠΟΕ).

Το 2000 απολύθηκε από την ΕΤ3 γιατί ασκούσε έντονη κριτική από τις εκπομπές του, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο-Ακρίτες, για την χωρίς φανερούς πόρους πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Όταν κατάφερε να επανακτήσει το δικαίωμα να επανέλθει στη θέση του, μετά από επίμονους αγώνες της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης,  τότε αρνήθηκε ο ίδιος της επιστροφή μου στην ΕΤ3 ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας του βορειοελλαδικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού.
Στράφηκε, τότε, στην έκδοση εφημερίδων,  περιοδικών και ιστοσελίδων, καθώς και εκπομπών από το τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό EURO και τον ραδιοσταθμό Ράδιο-Ακρίτες (εθελοντής χωρίς αμοιβή) όπου μπορούσε πλέον να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη μου.

Στην εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου κατεβαίνει υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης μετά από 14 χρόνια αποχής από την πολιτική καθώς δεν τον εξέφραζε  καμία πολιτική παράταξη από το παλιό πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.