Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φρούτα, λαχανικά, αλλά και μια πρωτότυπη έκδοση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης...

Ομοσπονδία  Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης,

...δόθηκαν σήμερα στους 281 μαθητές του 55ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Μία πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και το σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία».
Στους μαθητές διανεμήθηκε ένα τετρασέλιδο έντυπο, με το οποίο θα μάθουν τα σκιτσάρουν την λαϊκή αγορά, δηλαδή τα φρούτα και λαχανικά της, τους πάγκους της και τα φορτηγά της και φυσικά τους εργαζόμενους σε αυτές. Την επιμέλεια των οδηγιών είχε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης.
«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή σας την πρωτοβουλία και να σας ζητήσουμε...

... να την επεκτείνετε», είπε ο διευθυντής του 55ου δημοτικού σχολείου Κώστας Ανθόπουλος εξηγώντας, πως θα ήταν χρήσιμο να γίνει μία ομιλία προς τα παιδιά για το τι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, αλλά και να γίνει μία συνοπτική παρουσίαση για το πως καταλήγουν αυτά τα προϊόντα από το χωράφι στους πάγκους της λαϊκής αγοράς.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής τόνισε την ανάγκη να μάθουν τα μικρά παιδιά να καταναλώνουν τις σωστές τροφές. Άλλωστε, όπως επισήμανε, οι έρευνες δείχνουν πως τα Ελληνόπουλα έχουν απομακρυνθεί από την υγιεινή διατροφή με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε, ότι από την νέα σχολική χρονιά η ομοσπονδία θα υιοθετήσει 3 σχολεία ( ένα στο κέντρο, ένα στα ανατολικά και ένα στα δυτικά), για να τους παρέχει φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφέρειας  κεντρικής Μακεδονίας και εντεταλμένος για θέματα λαϊκών αγορών Μιχάλης Χριστόπουλός. Υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο της ομοσπονδίας και των σωματείων, υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.          



Ομοσπονδία  Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.