Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Σκιτάροντας στην Δράμμα...ΒΗΜΑΝ ΒΗΜΑΝ ΜΑΘΑΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΚΕΔΙΑΣΜΑΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ...

Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα,


Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου και μοναδικού βιβλίου - εγχειριδίου εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"  και από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας  εχθές ( 29/3/2017), με επιτυχία σε ένα ευχάριστο και σκιτσογράφικό περιβάλλον.Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα,


Οι φίλοι του σκίτσου ( μικρού και μεγάλοι), συναντήθηκαν με τον σκιτσογράφο και αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και ιδέες πάνω στην τέχνη του σκίτσου, αφού πρώτα προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Ματζαρίδης . Στη συνέχεια  το λόγο πήρε  ο δάσκαλος και γέννημα θρέμμα της γης της Δράμα, Στέργιος Παπαδόπουλος, όπου μίλησε  για το έργο του σκιτσογράφου.


Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα, Μετά  έλαβε  "πενάκι" του λόγου ο εκδότης- δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης όπου παρουσίασε το βιβλίο, τον τρόπο, τον λόγο ύπαρξης και τον σκοπό του, όπως επίσης μίλησε για την Ποντιακή διάλεκτο και τον αγώνα που πρέπει να γίνει για να μην εξαφανιστεί.
 


Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα,

Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα,

Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα,

 Στο τέλος ο σκιτσογράφο Δημήτρης Νικολαΐδης μίλησε για την  προσπάθεια που κάνει με αφορμή και αφετηρία  τα μαθήματα σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, από την μεριά του για την εδραίωση και όσο γίνεται δυνατόν, την αναβίωση της μητρικής του "γλώσσα", Ποντιακή διάλεκτο. Οι μικροί φίλοι ( αλλά και ορισμένοι τολμηροί, μεγάλοι) στο τέλος σκιτσάρανε με θέμα τις ασκήσεις που παρουσίασε ο σκιτσογράφος και με καμάρι φωτογραφήθηκαν μαζί με τον Δημήτρη Νικολαΐδη.Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα,Πολιτιστικό Σύλλογο  ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας"   σκίτσο στην Δράμα,

Την υπέροχη βραδιά πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, από υπέροχους χορευτές και χορεύτριες, που χόρεψαν χορούς από τον Πόντο φορώντας τις πατροπαράδοτες φορεσιές  των Ποντίων. Η ομορφιά , το χαμόγελο, αλλά και η περηφάνια των χορευτών αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο της τόσο ωραία και ανθρώπινη εκδήλωση.

Νίκος Ματζαρίδης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.