Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση Ποντιακού Βιλίου Εκμάθησης Σκίτσου...


Παρουσίαση ποντιακού βιβλίου εκμάθησης σκίτσου Δράμα,Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου,


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΕΜΕΝΟΥΣ "Ο Προφήτης Ηλίας" σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Πρώτου και μοναδικού βιβλίου εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο
ΒΗΜΑΝ ΒΗΜΑΝ ΜΑΘΑΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΚΕΔΙΑΣΜΑΝ του Πόντιου σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.
Για το βιβλίο και το έργο του σκιτσογράφου θα μιλήσουν...
.
Παρουσίαση ποντιακού βιβλίου εκμάθησης σκίτσου Δράμα,Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου,

... ο Στέργιος Παπαδόπουλος - δάσκαλος, Φωκίων Φουντουκίδης - εκδότης δημοσιογράφος.
Στο τέλος ο σκιτσογράφος θα παρουσιάσει την τέχνη του σκίτσου μέσα από την απλότητα των βιβλίων.
Το βιβλίο ΒΗΜΑΝ ΒΗΜΑΝ ΜΑΘΑΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΑΝ, είναι το μοναδικό με θέμα την τέχνη του σκίτσου, που αναλύει την τεχνική  του σκίτσου στη Ποντιακή διάλεκτο. Με αυτό τον τρόπο ο σκιτσογράφος  ( Ποντιακής καταγωγής ), θέλει μέσα από τις γραμμές του σκίτσου να διασώσει την Ποντιακή διάλεκτο, από την πλευρά του σκίτσου. Έτσι λέξεις και ορολογίες καθαρά που αφορούνε αυτή την υπέροχη τέχνη, αποδίδονται στην Ποντιακή διάλεκτο.
Τα παιδιά ( μικροί και μεγάλοι) ταυτόχρονα διδάσκονται το σκίτσο, αλλά και γνωρίζουν  - μαθαίνουν, την Ποντιακή διάλεκτο.
Παρουσίαση ποντιακού βιβλίου εκμάθησης σκίτσου Δράμα,Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένους Παρανεστίου,
Το βιβλίο - εγχειρίδιο είναι συνέπεια της σειράς ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ που έχει εκδώσει ο καλλιτέχνης μέχρι σήμερα,  το Νο1, Νο2, Νο3 και Νο4. Τα βιβλί της σειράς είναι τα πρώτα από Έλληνα σκιτσογράφο που παρουσιάζουν αναλυτικά την τέχνη του σκίτσου.
Ο σκιτσογράφος  για 5η χρονιά παρουσιάζει την εκπομπή ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, μία εκπομπή που είναι βασισμένη στα βιβλία και παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα σε 12 τηλεοπτικούς σταθμούς. Στην Ανατολική Μακεδονία παρουσιάζεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ENA CHANNEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.