Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Βραδιά γευσιγνωσίας στο restaurant ΧΡΥΣΙΚΟΣ Το restaurant ΧΡΥΣΙΚΟΣ στο Παλαιόκαστρο παρουσιάζει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, τα εκλεκτά κρασιά του Οινοποιείου Κυρ Γιάννη σε μία ακόμη βραδιά που δεν πρέπει να χάσετε.





 
Η εταιρεία ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη. Με βασικές περιοχές έμφασης τη Νάουσα και το Αμύνταιο, στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου στη Βορειοδυτική Ελλάδα, η οινοποιία συνεχίζει μια μακρά οικογενειακή παράδοση εστιάζοντας στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, με αυθεντικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα ελκυστικά για το σύγχρονο καταναλωτή.  
Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη σε τέσσερα επιλεγμένα κρασιά του κτήματος :
Τα λευκά «Σαμαρόπετρα» και «Τέσσερις Λίμνες»
Το ερυθρό «Δύο Ελιές»
Και το ultra Premium κόκκινο κρασί «Διάπορος»
 
 Η ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα των κρασιών θα αναδειχτούν μέσα από επιλεγμένα πιάτα του restaurant ΧΡΥΣΙΚΟΣ
Τα κρασιά θα δοκιμαστούν συνοδεία ειδικού μενού που επιμελήθηκε η ομάδα των chef  του restaurant με τον οινοχόο Θανάση Τσακπίνη.
Οι ετικέτες που θα το συνοδεύσουν, θα είναι ότι καλύτερο έχει να προτείνει το οινοποιείο Κυρ Γιάννη.
Την παρουσίαση της γευσιγνωσίας θα κάνουν οι οινολόγοι του κτήματος Αντώνης Κιοσέογλου και Στέλιος Μπουτάρης.
 
Αναλυτικά, το μενού θα περιλαμβάνει:
 
Σαλάτα “Caprese” με mozzarella di bufala, ντομάτα, πέστο βασιλικού και baby ρόκα. 
Την σαλάτα συνοδεύει ο λευκός οίνος  «Σαμαρόπετρα» ποικιλίας Ροδίτης και Sauvignon Blanc 
  
Φιλέτο από κοτόπουλο με Ασιατικά λαχανικά και γλυκόξινη σως από τροπικά φρούτα, σερβιρισμένο με basmati.
Το πιάτο θα συνοδεύει ο λευκός οίνος  «Τέσσερις Λίμνες» ποικιλίας  Chardonnay και Gewurztraminer
 
Φασιανός κονφί με πατάτες parmentier αρωματισμένες με λάδι τρούφας και φρέσκα μανιτάρια.
Ο φασιανός συνοδεύετε από το ερυθρό κρασί «Δύο Ελιές» ποικιλίας Syrah και Merlot..
 
Για κυρίως πιάτο θα σερβίρουμε, αγριογούρουνο μπρεζέ σε κόκκινο κρασί με σοκολάτα και πουρέ κολοκύθας μία συνταγή που αναδεικνύει τα γεμάτα σώμα κόκκινα κρασιά.
Το κυρίως πιάτο θα συνοδεύει το ερυθρό κρασί «Διάπορος» ποικιλίας Ξινόμαυρο.
 
Αν είστε λάτρεις του καλού κρασιού, τότε απολαύστε μία ακόμη ξεχωριστή βραδιά.
 
Πληροφορίες : www.xrysikos.gr και στην ομάδα μας στο
facebook : ΧΡΥΣΙΚΟΣ  restaurant
Τιμή: €25 Φαγητό με κρασί/άτομο
Ωρα προσέλευσης: 21.30
Αγ. Παρασκευής 9 Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκη.  Τηλ.: 2310 809 689

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.