Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Άλλο πολιτική και άλλο ιατρική…

Άλλο πολιτική,  άλλο ιατρική, σκίτσο ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,




…σήμερα θα μιλήσουμε με ιατρική ορολογία τα πράγματα, αν και είμαστε άσχετοι από τη κορυφή μέχρι να νύχια. Ο καλός γιατρός (όλων των ειδικοτήτων), κυρίως όταν είναι χειρούργος, πρέπει να έχει καλό τιμ, δηλαδή καλή ομάδα μέσα στο χειρουργείο. Δεν μπορεί δηλαδή αυτός να είναι καλός γιατρός άριστος στις σπουδές του και οι συνεργάτες του να είναι τρία πουλάκια κάθονταν στο χειρουργείο και λιαζόντουσαν. Δεν μπορεί την ώρα της επέμβασης, δηλαδή, ο αναισθησιολόγος να σφυρίζει αδιάφορα και να αφήνει τον ασθενεί χωρίς αναισθησία… τι πόνος θεέ μου.

Δεν μπορεί ο βοηθός χειρούργου να του λέει ο χειρούργος άλλα και αυτός να κάνει άλλα. Δεν μπορεί η νοσοκόμα να της λένε να τους δώσει το τάδε εργαλείο ( πως αλλιώς τα λένε δεν ξέρουμε) και να τους δίνει το μπιστολάκι για τα μαλλιά της. Δυστυχώς όπως στη ιατρική έτσι και στη ζωή αλλά και στην πολιτική, κάποιοι άνθρωποι έχουν μπερδέψει την βούρτσα με την ΠΟΥ…δρα! Στον βωμό του εγώ τους προσβάλουν και λοιδορούν ανθρώπους και υπολήψεις. Προσβάλουν και λένε ένα σορό βλακείες ( που με την μόρφωση και την θέση που έχουν στη ζωή δεν θα έπρεπε γιατί προσβάλουν τους εαυτούς τους), μόνο και μόνο για να κερδίσουν εντυπώσεις και τις επόμενες εκλογές. Προσβάλουν ανθρώπους που αυτοί τους σεβάστηκαν και δεν τους έχουν (ακόμα) σχολιάσει  για τα πολιτικά τους στραβοπατήματα. Προσβάλουν, έτσι για να χωθούν σε ανθρώπους που δεν τους χώθηκαν ακόμα. Προσβάλουν, να κάνουν κακό, αλήθεια, να κάνουν κακό σε ποιόν; Προσβάλουν, γιατί είναι και ζούνε στον ψεύτικο κόσμο της πολιτικής μπούρδας, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να κοιτάξουνε δίπλα τους ποιους έχουν και ποιους κουβαλάνε καθημερινά στις καφέδοτσιπουροσυζητήσεις τους.
Καλό είναι ανθρώπους που τους σεβάστηκαν να μην τους εμπλέκουν στον πολιτικό λαβύρινθο που ζούνε. Καλό είναι ανθρώπους που μέχρι σήμερα τους σεβάστηκαν γιατί δεν ξεχνάνε το καλό, να μην τους μπερδεύουν στα πολιτικά τους τερτίπια. Καλό είναι να προσέχουν να μην προσβάλουν έτσι απλά για να προσβάλουν.
Η ιατρική είναι η επιστήμη της ζωής και η ζωή είναι ωραίο πράγμα. Ένας γιατρός για να γίνει γιατρός έχει αγωνιστεί πάρα πολύ, έχει διαβάσει ατελείωτες ώρες και αυτό που κάνει καθημερινά είναι να δίνει ελπίδα και λύσεις στα σοβαρά προβλήματα (υγείας)  των ανθρώπων. Στην ιατρική δεν έχει σημασία ποιόν γιατρό επιλέγεις, την δύσκολη ώρα ( και αυτό εμείς το είδαμε στην πράξη και δεν το ξεχνάμε, σας παρακαλούμε μην μας κάνετε να το ξεχάσουμε), όποιον γιατρό κι αν επιλέξεις, ο διπλανός γιατρός θα έρθει να σε βοηθήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.  Είναι λυπηρό την ιατρική να την ξεπερνάει η βρόμικη και άθλια πολιτική.
Εμείς ακόμα και τώρα ελπίζουμε το αντίθετο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.