Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Καλημέρα Κωστάκη…


…η ζωή στο Ωραιόκαστρο, δεν έχει αλλάξει και πολύ από την ημέρα που μας ήρθες. Το ίδιο ζούγκλα παραμένει και το ίδιο αρπακτικά – έτοιμοι να φάμε όποιον δεν είναι μαζί μας -  οι κάτοικοι  στην « Ιερουσαλήμ». Α, ξέχασα να σου πω, ότι έχουμε εδώ και λίγες ημέρες, νέο Δήμαρχο, τον Δημήτρη Σαραμάντο, από τα «βομβαρδισμένα» χωριά της Καλλιθέας. Το πρόγραμμα βομβαρδισμού ξεκίνησε, με το κόψιμο των κινητών τηλεφώνων από τους Δημοτικούς Συμβούλους και από τον ίδιο φυσικά, με την μη χρησιμοποίηση δημοτικών οχημάτων για τις  άσκοπες μετακινήσεις τους, με το πρόγραμμα καθαρισμού του Δήμου, περιοχή – περιοχή ( ξεκίνησαν από το Παλαιότατο )  με σκούπα  -  και όχι μόνο στο κέντρο-  και ακόμα είναι η αρχή.
 Θα μου πεις Κωστάκη, τι είναι όλα αυτά, τίποτα δεν είναι, είναι τα αυτονόητα, που για να τα δούμε τόσα χρόνια φτύσαμε αίμα.
Όμως, θέλει δρόμο ακόμα, περιμένουμε κι άλλα, περιμένουμε κι άλλες αλλαγές γιατί και τα χρόνια είναι δύσκολα…όχι, ρε συ Κωστάκη, μην κλαις, για εσένα τίποτα δεν είναι δύσκολο, τα δύσκολα τα πέρασες – ελπίζουμε-  τώρα μόνο …μαμ, κακά και νάνι…απλά, εμείς είμαστε λίγο ανυπόμονοι, μετά από τόσα χρόνια, τώρα θυμηθήκαμε να ζητάμε, να περιμένουμε αμέσως να γίνουν όλα – και καλά κάνουμε να σου πω, γιατί αν τους αφήσουμε κι αυτούς, μη μας γίνουν σαν τους άλλους-  για να μην χαθεί ούτε μία ημέρα.
Ούτε μία ημέρα δεν θέλουμε να χαθεί, όμως, για να μην σας αδικήσουμε, εμείς εδώ στο oraiokastroNEA, θα περιμένουμε, θα περιμένουμε 1 χρόνο και μετά από τον χρόνο θα αρχίσουμε την γκρίνια, μέχρι τότε θα βλέπουμε, θα ακούμε, θα σας προτείνουμε και τα καλά και τα άσχημα θα σας τα λέμε, αλλά όχι να σας κατακρίνουμε και όχι να ξεχνάμε το μακρύ χθες που δεν λέει ακόμα να φύγει…
Στη νέα διοίκηση, έχουν τόση όρεξη για δουλειά, που ορισμένοι μπαίνουν στα χωράφια των άλλων ή τα κάνουν όλα μόνοι τους και τους άμεσους συνεργάτες  τους, τους κάνουν στην άκρη. Δεν το κάνουν από κακία ή ότι θέλουν να καπελώσουν κάποιους, απλά θέλει χρόνο μέχρι να βρεθεί ο βηματισμός στην νέα διοίκηση. Οι πιο πολλοί τον βρήκαν, ας βρουν και το δικό τους βηματισμό  μία – δύο και όλα καλά, γιατί δεν είναι σωστό να μπαίνει  στα χωράφια του άλλου συναδέλφου του και να αλωνίζει…
Αυτά τα νέα Κωστάκη, και σήμερα έχουμε ήλιο και σήμερα χαμογελάμε, γιατί η ζωή θέλει αισιοδοξία, να ελπίζουμε, να κοιτάμε μπροστά και ψηλά, χωρίς άκοπες κουβέντες και γκρίνιες. Τα καλά έρχονται, σε όσους αρέσουμε, για τους  άλλους δεν θα μπορέσουμε ή θα αλλάξουν ή θα μας ακολουθήσουν ή να πάνε παραδίπλα να παίξουν με το κουβαδάκι τους  φορτωμένοι με τις κακίες, την μιζέρια και την …τύφλα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.