Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ας σοβαρευτούμε! - Επιστολογράφος: Αλεξάνδρα Κ.






Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 11:06


Αυτές τις μέρες σε αυτή τη χώρα που λέξεις όπως «δεξιοί», «αριστεροί», «σοσιαλιστές», «εκσυγχρονιστές», «προοδευτικοί» και «δημοκράτες» έχουν εξευτελιστεί εντελώς και δεν ξέρουμε ούτε στα παιδιά μας να τις εξηγήσουμε, θεωρώ χρήσιμο να ασχοληθούμε με την ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων.
Πολλά χρόνια είδαμε πολιτικούς και πολίτες να κρύβονται πίσω από εντυπωσιακές και βολικές ταμπέλες και πλέον έχουμε κουραστεί από την έλλειψη περιεχομένου τους. Πιστεύω στη δημοκρατία και όχι στους αυτοαποκαλούμενους δημοκράτες, καθώς το ύψιστο δικαίωμα που πηγάζει από τη δημοκρατία είναι να μπορεί ο καθένας να έχει τη δική του άποψη και να μη διώκεται ή λοιδορείται γι’ αυτήν. Και οι πραγματικοί δημοκράτες δεν θα έπρεπε να το καταστρατηγούν…

Προσωπικά δεν υποστηρίζω τη χούντα αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ο κύριος Ματσουκατίδης την υποστηρίζει κρυφά ή φανερά. Μπορεί ο νέος αντιδήμαρχος να μου εξασφαλίσει ένα καθαρό Ωραιόκαστρο, χωρίς σκουπίδια και επικίνδυνα αντικείμενα πεταμένα εδώ και εκεί; Μπορεί να κάνει σωστά τη δύσκολη δουλειά της καθαριότητας του δήμου εφαρμόζοντας κανόνες κοινούς για όλους τους πολίτες; Εμένα αυτό με απασχολεί ως πολίτη. Και αυτό και μόνο αυτό, θα είναι το κριτήριο αξιολόγησης στο τέλος της τετραετίας.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από το να κατακρίνεται δημοσίως ένας άνθρωπος, όχι για αυτά που πράττει αλλά για αυτά που ενδεχομένως πιστεύει. Όσο για όλους εκείνους που θίχθηκαν από τις αναρτήσεις του νέου αντιδημάρχου, ας αφήσουν την αντιπολίτευση του «φαίνεσθαι» και τις βεντέτες και ας εστιάσουν την κριτική στην ουσία της αντιμετώπισης των προβλημάτων του δήμου μας.

πηγή :  http://www.xronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.