Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗ»






ATHOS PALACE-PALLINI BEACH
THEOPHANO IMPERIAL PALACE
MACEDONIAN SUN-SIMANTRO BEACH

G-Hotels-Kallithea- Halkidiki-63077 Hellas
Tel: 2374022100 - Fax: 2374023605
E-mail: welcome@ghotels.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στην έκθεση Αγιογραφίας του Θάνου Γκουρομπίνου με θέμα «Αγγίζοντας τα Πάθη», την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 στην αίθουσα Τέχνης «Παλλήνη» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».

Διάρκεια έκθεσης έως 20 Μαϊου
Ώρες λειτουργίας  18.00-24.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125






ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
«ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗ»
Ο Ιησούς και ο κάθε Άγιος χωριστά, θυσιάστηκαν μόνοι τους για την Σωτηρία του καθενός μας ξεχωριστά. Στα αισθητικά όμορφα έργα, αποτυπώνονται τα συναισθήματα που νιώθει ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Ο καθένας από εμάς, κουβαλά τον δικό του Σταυρό και διακατέχεται από πολλά Πάθη. Θρίαμβος, φόβος, χαρά, προσευχή, δόξα, ταπείνωση, προδοσία, σταύρωση, ανάσταση είναι μερικά από  τα μαθήματα που παίρνουμε καθημερινά από τους γύρω μας. Έχοντας το ανθρώπινο κομμάτι του Θείου, μέσω των Παθών μας διδασκόμαστε ποσό κοντά είμαστε από το να Αγγίξουμε το Θείο. Μέσα από την ανάγνωση της Αγίας Γραφής και συζητήσεις με φίλους και εκπροσώπους της Εκκλησίας, ψάχνοντας για το νόημα του Θείου Δράματος, της Πίστης και της Προσήλωσης στον Θεό, ο Αγιογράφος ένιωσε την ανάγκη να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του στον καμβά. Είναι ένας άνθρωπος που Παθιάζεται με αυτό που κάνει και μετά από αρκετά χρόνια εργασίας και ωρίμανσης, παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Γεννήθηκε ένα κρύο απόγευμα αρχές Γενάρη του 1982 στην πόλη της Λάρισας. Από μικρός μπήκε στα βάσανα της ζωγραφικής μιας και δεν είχε αφήσει τραπέζι για τραπέζι που να μην το είχε βάψει από κάτω. Ο μπαμπάς του από τότε ήθελε να έκθεση τα έργα του σε γκαλερί στα Λευκαδούλια (Λευκαδούλια, βοσκότοπος του χωριού!). Αυτός δεν το βάλε ποτέ όμως κάτω. Από τα 12 του ξεκίνησε πιο εντατικά την Αγιογραφία και αφού τελείωσε τον ένα διετή κύκλο σπουδών στον Σύλλογο Καππαδόκων Λάρισας με δάσκαλο τον Καθηγητή θεολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριο Κατσίκα, έβαλε πλώρη για την Σχολή του Μύλου του Παπά του Δήμου Λάρισας με  δάσκαλο τον κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο. Με το τέλος του δεύτερου διετή κύκλου σπουδών συμμετείχε σε ομαδική έκθεση των απόφοιτων της σχολής (Σεπτ. 1999 – Οκτωβ. 1999,Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας). Από εκεί είναι που κάνει ένα μικρό διάλλειμα 4 χρόνων, λόγων σπουδών εις την Μηχανική (Μηχανικός Έργων Υποδομής), στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με το πέρας των σπουδών και παράλληλα με τον στρατό μπαίνει δυναμικά ξανά στην Αγιογραφία, όπου μετά παράλληλα με την εργασία, εργοτάξιο-εκπαίδευση-σπουδές στην Διοίκηση & Διαχείριση Έργων, εργάζεται ασταμάτητα για την εξέλιξή του. Τέλος στον ελεύθερο του χρόνο έχει ασχοληθεί-ασχολείται με το θέατρο (συμμετοχή σε θεατρικές ομάδες, συγγραφή κειμένων, σκηνοθεσία), το σινεμά (συμμετοχή στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσ/κης, κριτική επιτροπή του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών μικρού Μήκους Λάρισας, συμμετοχή σε ταινίες), το ίντερνετ (blogging), την φύση(συμμετοχή σε διάφορες περιβαλλοντικές δραστηριότητες και ομάδες), το διάβασμα, την μαγειρική και τα εναλλακτικά ταξίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.