Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Βραδιά γευσιγνωσίας στο restaurant ΧΡΥΣΙΚΟΣ



Το restaurant ΧΡΥΣΙΚΟΣ στο Παλαιόκαστρο είχε την τιμή να παρουσιάσει την Παρασκευή 20 Μαίου, τα εκλεκτά κρασιά του Αγιορείτη μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού και το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Όρους», σε μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Οι κλιματολογικές συνθήκες τις περιοχής του Μυλοποτάμου στο Άγιο Όρος, σε συνδυασμό με την φροντίδα, το μεράκι και την παραδοσιακή Αγιορείτικη καλλιέργεια που είναι παράλληλα και οικολογική, δημιουργούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την παραγωγή εκλεκτών κρασιών.
Η προσπάθεια των μοναχών του Μυλοποτάμου εινα μοναδική, διότι πρώτοι αυτοί σ’όλη την Αθωνική Πολιτεία παράγουν και εμφιαλώνουν κρασιά, τα οποία διατίθενται στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, στην Ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό.
Αυτή η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε πέντε διαλεχτά με πολλές διακρίσεις κρασιά
Την σειρά "Μυλοπόταμος" σε λευκό και ερυθρό, το  ροζέ "Οινόμελι", το "Επιφανής" σε ερυθρό παλαιωμένο, και τον επιδόρπιο οίνο "Νάμα".

Η ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα των κρασιών
αναδείχτηκαν μέσα από επιλεγμένα πιάτα του restaurant ΧΡΥΣΙΚΟΣ
Τα κρασιά δοκιμάστηκαν συνοδεία ειδικού μενού που επιμελήθηκε η ομάδα των chef  του restaurant, ο οινοχόος Θανάσης Τσακπίνης και ο Αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος.

Αναλυτικά, το μενού
περιελάμβανε:
 
v     ‘Πολύχρωμη σαλάτα’ με καραμελωμένα καρύδια και γκρατιναρισμένο κατσικίσιο τυρί.
Συνοδεύει το ροζέ κρασί «Οινόμελι» ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου.

v     ‘Βακαλάος Αγιορείτικος με άσπρη σάλτσα’, μία συνταγή 
μπνευσμένη από το βιβλίο του μοναχού Επιφάνιου «Μαγειρική του 
Αγίου Όρους»
Συνοδεύει το λευκό κρασί «Μυλοπόταμος» ποικιλίας Ροδίτης με 
Μοσχάτο Αλεξανδρείας

v     ‘Φρέσκο Λαζάνι’ γεμισμένο με κιμά από χταπόδι, άγρια χόρτα και ανθότυρο, σε μία ελαφριά σάλτσα ντομάτας με βασιλικό.
Συνοδεύετε από το ερυθρό κρασί «Μυλοπόταμος» ποικιλίας Λημνιό, Merlot, Cabernet Sauvignon.

v     ‘Μοσχαρίσιο Νουά’ ψημένο σε κληματσίδες, σερβιρισμένο με σως ψητού και γκρεμολάτα λαχανικών, γαρνιρισμένο με άγριο ρύζι.
Συνοδεύετε από το ερυθρό κρασί «Επιφανής» ποικιλίας Λημνιό, Merlot, Cabernet Sauvignon.

v     Και για το τέλος μία επιθυμία του πατέρα Επιφάνιου ‘Χαλβάς σιμιγδαλένιος αρωματισμένος με βανίλια και παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο’
Το γλυκό θα συνοδεύει ο επιδόρπιος οίνος  «Νάμα» και το παλαιωμένο 3 χρόνια σε βαρέλι απόσταγμα, από τα  κελάρια της μονής Μυλοποτάμου.

Και όλα αυτά θα συνοδεύονται με ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής από τον μουσικό Βασίλη Κασούρα με ούτι και λαούτο.


Πληροφορίες : www.xrysikos.gr και στην ομάδα μας στο
facebook : ΧΡΥΣΙΚΟΣ restaurant café bar
Τιμή: Φαγητό και κρασί €30/άτομο
Ωρα προσέλευσης: 21.30
Αγ. Παρασκευής 9 Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 809 689

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.