Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ,




1)     ΜΟΣΧΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΗ του ΑΓΓΕΛΟΥ – Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Παύλου Μελά.
2)     ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΗ του ΑΝΔΡΕΑ – Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Παύλου Μελά.

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά.

Κοινοποιούμενη:
-         Στον Δήμαρχο του Δήμου Παύλου Μελά.
-         Στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παύλου Μελά.
-         Στους Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων, Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης.
-         Σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά.


Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε ότι για τους κάτωθι αναλυτικά αναφερόμενους λόγους, οι υπογράφοντες την παρούσα, δεν ανήκουμε πλέον στην δημοτική παράταξη «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο», αλλά από εδώ και στο εξής θα συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

          Δεκαεπτά μήνες μετά την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου μας από την παράταξη «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο» και τον Δήμαρχο κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, η κατάσταση είναι επιεικώς τραγική, αν όχι τραγελαφική.
          Ο κ. Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παρουσιάστηκε άβουλος και φοβικός. Προτίμησε να φτιάξει μία διοίκηση ισορροπιών, αδιαφορώντας για την αξιοκρατία, τις ικανότητες και την παραγωγή έργου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό, να δυσαρεστηθούν οι πάντες και ν’ ανοίξει ο φαύλος κύκλος της εσωστρέφειας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οι όποιες θετικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες, είτε κάποιων μεμονωμένων μελών της διοίκησης, είτε δημοτικών συμβούλων, αντιμετωπίζονταν τουλάχιστον με καχυποψία.
          Ο κ. Δήμαρχος αντιμετώπισε την παραπάνω κατάσταση, με την ίδια λανθασμένη παλαιοκομματική νοοτροπία, ήτοι άρχισε να μοιράζει δεξιά και αριστερά ψεύτικες υποσχέσεις για μισθούς, θέσεις και ρόλους. Ο κ. Δήμαρχος και η πολύ μικρή ομάδα που τον περιβάλει, θεωρούσαν και συνεχίζουν να θεωρούν ότι τα πάντα και οι πάντες εξαγοράζονται. Δυστυχώς γι’ αυτούς, για πολλοστή φορά, έκαναν λάθος. Εμείς αποδείξαμε εμπράκτως, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τους χαρίσαμε τους μισθούς, τις θέσεις και τους ρόλους, για να συνεχίσουν, ευτυχώς όχι για πολύ ακόμη, να παίζουν το παιχνίδι των ισορροπιών. Βέβαια είναι γνωστή η πρακτική των παλαιοκομματικών: «ότι δεν μπορείς να εξαγοράσεις, το διαβάλεις», έτσι ο κ. Δήμαρχος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιδοθεί σε μία πρωτοφανή εκστρατεία κατασυκοφάντησης των μη αρεστών. Ανάμεσα στα όσα ακούγονται, κατηγορούμαστε ως αποτυχημένοι και επειδή θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε, θα σχολιάσουμε αποκλειστικά και μόνο τις αποτυχίες μας.

Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε να εγκαταλείψεις το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και να διοικήσεις συλλογικά, αλλά και να λειτουργήσεις όλα τα όργανα που προβλέπονται από το Νόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά, έτσι όπως επιτάσσει ο Νόμος, με αποτέλεσμα την ουσιαστική της ακύρωση, αλλά και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία σύμφωνα με το Νόμο θα έπρεπε ήδη να έχει συνεδριάσει τουλάχιστον πέντε φορές και έχει συνεδριάσει μόνο μία.                        
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι τα Τοπικά Συμβούλια είναι εργαλεία, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν για το καλό του τόπου μας, εκχωρώντας τους σημαντικές αρμοδιότητες και αξιοποιώντας τα ικανότατα στελέχη που τα πλαισιώνουν και τα οποία ήταν διαθέσιμα να προσφέρουν τα μέγιστα και μάλιστα αφιλοκερδώς, αφού είναι άμισθα και όχι να αντιμετωπίζονται ως οι φτωχοί συγγενείς.
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι είναι εγκληματικό και συγχρόνως αυτοκαταστροφικό να κοροϊδεύεις με ψεύτικες υποσχέσεις τους άμεσους συνεργάτες σου, τους δημοτικούς συμβούλους, με  μοναδικό σκοπό να τους απαξιώσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε γι’ αυτή την τακτική του Δημάρχου, είναι να υπενθυμίσουμε σε εσάς συνάδελφοι, μία παλιά παροιμία, «όταν ένας άνθρωπος σε εξαπατήσει, θα πρέπει να ντρέπεται, αν ο ίδιος άνθρωπος σε εξαπατήσει δεύτερη φορά θα πρέπει να ντρέπεσαι εσύ». 
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι όταν δίνεις υποσχέσεις στους συμπολίτες μας θα πρέπει να τις τηρείς. Γι’ αυτό το τελευταίο προσπαθήσαμε πολύ, μάρτυς μας η Αγία Αικατερίνη (για να θυμηθούμε και τον Ιερό Ναό που υποσχέθηκες στους κατοίκους της Τερψιθέας στην Σταυρούπολη).
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι η καθημερινότητα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί πέρα και ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε οικονομικά προβλήματα, έτσι ώστε να ελαφρύνουμε, έστω και στο ελάχιστο, τους συμπολίτες μας σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία. Δεν χρειάζονται χρήματα κύριοι της Διοίκησης, για να πάρεις την απόφαση, ότι όταν δεν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ, ή όταν δεν μπορούν να κινηθούν τα απορριμματοφόρα, οι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι στους δρόμους και στα πάρκα του Δήμου μας και να καθαρίζουν. Δεν χρειάζονται χρήματα κύριοι της Διοίκησης, για να αριθμήσεις τους κάδους και να έχεις πλήρη στατικά στοιχεία για το τι συμβαίνει στο Δήμο μας. Δεν χρειάζονται χρήματα κύριοι της Διοίκησης, για να πάρετε την απόφαση επανασχεδιασμού των δρομολογίων, έτσι ώστε να μην φεύγουν τα αυτοκίνητα σχεδόν άδεια προς τον ΧΥΤΑ. Έλεος, αν δεν μπορείτε να εκπονήσετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, κάντε τουλάχιστον μόνο τα αυτονόητα, η πόλη μας κατάντησε ένας σκοτεινός σκουπιδότοπος, γεμάτος λακκούβες.
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι, είναι αδιανόητο να μένουν απλήρωτοι υπάλληλοι και προμηθευτές του Δήμου μας, ειδικά αυτήν την περίοδο και κάποιοι να ξοδεύουν σε ταξιδάκια αναψυχής και σε αμφιβόλου χρησιμότητας και κόστους εκδηλώσεις.
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας, σε ότι αφορά τις αποφάσεις, αλλά και την στρατηγική, θα πρέπει να λειτουργείς με διαφάνεια και συλλογικά. Αλήθεια ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή, την καθυστέρηση και εν τέλει την διακινδύνευση της απόδοσης του στρατοπέδου Παύλου Μελά, ποιο όργανο αποφάσισε την δημιουργία ενός τεράστιου βοτανικού κήπου μέσα στο πρώην στρατόπεδο;
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι ο Δήμος διοικείται με συγκεκριμένες αρχές και με κανόνες και όχι με «βιλαέτια» αντιδημάρχων και εσχάτως και υπαλλήλων. Διερωτώμεθα, διεκδικείς κάποιο ρεκόρ και μέχρι σήμερα δεν έχουμε Οργανισμό για τις υπηρεσίες του Δήμου, ή απλά όλοι οι αρεστοί υπάλληλοι πρέπει να γίνουν προϊστάμενοι;
Αποτύχαμε κ. Δήμαρχε να σε πείσουμε ότι όταν επιλέγεις τους ειδικούς συνεργάτες σου, ως πρωταρχικό μέλημα θα πρέπει να έχεις τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου και τίποτα άλλο. Ποιος ευθύνεται, που ανάμεσα σε έξι επιστημονικούς συνεργάτες δεν έχεις συμπεριλάβει ούτε έναν νομικό και σήμερα ένας Δήμος με 100.000 κατοίκους δεν έχει οργανωμένη Νομική Υπηρεσία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με τεράστια ζημιά τα συμφέροντα του Δήμου;

          Όπως αντιλαμβάνεσθε ο παραπάνω κατάλογος δεν έχει τέλος και δυστυχώς δεν υπάρχει και διάθεση για να γίνουν ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση και επιτέλους να αρχίσει η διοίκηση να εφαρμόζει έστω και κάποια από αυτά που έχουμε εξαγγείλει. Αυτονόητο είναι ότι τόσο εμείς, όσο και αυτοί που θα ακολουθήσουν στην επόμενη φάση, μέχρι το τέλος της θητείας μας, θα στηρίζουμε σε όλα τα όργανα, όσα υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας προεκλογικά, στα οποία εμείς παραμένουμε πιστοί και αταλάντευτοι, αλλά και όσες θετικές προτάσεις κατατεθούν, από όπου και αν προέρχονται.
          Φυσικά και παρά την παραπάνω δέσμευσή μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μικρή, άβουλη και ανίκανη ομάδα που διοικεί, η οποία διακατέχεται από την παλαιοκομματική νοοτροπία επιπέδου «Μαυρογυαλούρου», έχει ήδη επιδοθεί σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών της και να τις μεταθέσει στις υγιείς και δυνατές φωνές, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν και συνεχίζουν να αντιδρούν. Είναι φανερό όμως, ότι τέτοιου είδους προσπάθειες, είναι καταδικασμένες να συναντήσουν την έντονη αντίδραση της κοινωνίας μας, η οποία απαιτεί να τεθούν επιτέλους στην πρώτη γραμμή όλες οι υγιείς και ικανές δυνάμεις του τόπου.
          Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στα κελεύσματα των καιρών, αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις «μάχες των χαρακωμάτων», που σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα επιδοθήκαμε, με σκοπό να περισώσουμε ότι περισώζετε και πλέον παρατασσόμαστε απέναντι σε οτιδήποτε παλαιοκομματικό, σάπιο και διεφθαρμένο, αγωνιζόμενοι συγχρόνως, μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, για να δημιουργήσουμε το νέο.
Για να γεννηθεί το ΝΕΟ όμως και εφόσον θέλουμε να είναι υγιές και διαφορετικό από το παλιό, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποστούμε την επίπονη, αλλά συνάμα και αναζωογονητική, διαδικασία του «τοκετού». Είναι πασιφανές ότι διανύουμε το τελευταίο στάδιο της «κύησης», στην βούληση του καθενός είναι, λοιπόν, αν θα επιλέξει να γίνει κοινωνός, αυτού του ελπιδοφόρου μηνύματος, από την πρώτη στιγμή, ή αν προτιμήσει αντί της «μαιευτικής» κλινικής, αυτήν της ψυχιατρικής.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ πάντως, όπως θα διαπιστώσετε στο αμέσως προσεχές διάστημα, έχει κάνει ήδη την επιλογή της και αυτό γιατί είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης, οι ΠΟΛΙΤΕΣ να γίνουν επιτέλους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, έτσι ώστε να επανέλθει η ΠΟΛΗ μας στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.             
Θεσσαλονίκη 7 Ιουνίου 2012
1) 

2)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.