Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στην έκθεση του Λουκά Ιωάννου, με θέμα «Η Ελληνική Λαϊκή Τέχνη στη Μαρμαρογλυπτική», το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, στην αίθουσα Τέχνης του Athos Palace Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.


ΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, G-Hotels,  η Τέχνη του Επικοινωνείν,


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».

Διάρκεια έκθεσης έως 6 Ιουλίου
Ώρες λειτουργίας  18.00-24.00/πρωινά κατόπιν συνεννόησης
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125


ΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ»
Η λαϊκή τέχνη ξεπηδά αυθόρμητα και ανεπιτήδευτα μέσα από τους λαούς. Αντικατοπτρίζει και συγκεντρώνει το παρόν και το παρελθόν της ομαδικής έκφρασης του καλλιτεχνικού πλούτου της κάθε χώρας. Συνδέεται στενά με τις παλιές συνήθειες και τις παραδόσεις, που πολλές διατηρούνται ακόμη ζωντανές σε αρκετά μέρη. Μία από τις τέχνες ιδιαίτερης σημασίας στον Ελλαδικό χώρο, όπου εκδηλώνεται αυτούσια η παράδοση, είναι αυτή της μαρμαρογλυπτικής. Στην Τήνο και τη Νάξο όπου η πρώτη ύλη, το μάρμαρο, υπήρχε σε αφθονία, οι μαρμαρογλύπτες κατασκεύαζαν και φιλοτεχνούσαν διακοσμητικά αντικείμενα, όπως πλαίσια γύρω από την πόρτα -πορτοσιές-, αλλά κυρίως αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως γουδιά, υπέρθυρα, πιατέλες, τζάκια, ορθοστάτες, και κηροπήγια. Η ανάγκη του ανθρώπου να ομορφύνει τον χώρο του, ήταν η αφορμή για τον καλλιτέχνη να τον οδηγήσει στην τέχνη της γλυπτικής. Προσπαθεί με το έργο του να διασώσει, να διατηρήσει και να συνεχίσει την πανάρχαια αυτή τέχνη.

 
ΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το1980. Ασχολήθηκα με το σχέδιο και το 2004 πήρα μέρος στη πρώτη μου ομαδική έκθεση. Στη συνέχεια φοίτησα στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και πήρα μέρος σε άλλες δύο ομαδικές εκθέσεις το 2007. Το 2011 συμμετείχα με ένα γλυπτό στην έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ με τίτλο “παράλληλοι δρόμοι”. Έχοντας αποφοιτήσει από τη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και έχοντας ζήσει για πέντε χρόνια στην Τήνο και στη Νάξο, η λαϊκή τέχνη στη μαρμαρογλυπτική αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.