Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Tα «ντουβάρια» και οι αυλές φτιάχνονται ( αργά ή γρήγορα), η ανθρώπινη ζωή δεν αντικαθιστάται με τίποτα.


   Κίνηση  Ανεξάρτητων Πωλητών  Ωραιοκάστρου ,





Ωραιόκαστρο 12 Σεπτεμβρίου 2012
Δελτίο Τύπου
Θέμα: Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς.

Μια νέα χρονιά ξεκινάει, με την ελπίδα ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μας, αυτή η γενιά, θα βγει νικητής μέσα από τα συντρίμμια της σημερινής κοινωνίας και θα έχει τη δύναμη να χτίσει μια κοινωνία  αξιών, ήθους, εντιμότητας, σεβασμού, παραγωγικότητας πολιτισμού και έργων. Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ένα σημαντικό ζήτημα γράφοντας όχι για «ανθρωποθάλασσες», «πνευματικά προλετάρια», «διεθνή παγκοσμιοποιήμενα χρηματιστήρια», «τρέχα γύρευε» γενικότερα, για δρόμους γνώσης και ανάπτυξης και αλλά γνωστά που επαναλαμβάνονται χωρίς ουσία και αποδέκτες. 


Γράφουμε λοιπόν, για τους δρόμους που κινούνται καθημερινά οι μαθητές από το σπίτι τους, προς την αυλή του σχολείου, είναι δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς τα ελάχιστα μέτρα ασφάλειας  για τους πεζούς, επίσης  μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας υπάρχει και στις στάσεις λεωφορείων. Δίνουμε πρώτο σε βαθμό επικινδυνότητας τη διαδρομή δυτικά του οικισμού Παλαιοκάστρου, έως το 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και στο 2οδημοτικο Παλαιοκάστρου, ο αριθμός των μαθητών  που κινείται σε αυτούς τους δρόμους, ξεπερνά τους διακόσους. Εμείς, της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου, θα καταθέσουμε πρόταση  - λύση, στη δημοτική αρχή και στο τοπικό συμβούλιο, για την επίλυση του προβλήματος.
Ευχόμαστε να αντιληφθούν εγκαίρως  τη σοβαρότητα του προβλήματος αυτού και να το επιλύσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα,  πριν  ακόμα προλάβουμε να τους κάνουμε τις προτάσεις μας.  


Μανουσάκης Δάκης,  Επικεφαλής  Κίνησης Ανεξάρτητων Πωλητών  Ωραιοκάστρου ,

 Υπενθυμίζουμε σε γονείς  εκπαιδευτικούς και οδηγούς .
Όλοι, όταν είναι η ώρα να πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας, οφείλουμε να θυμόμαστε,  όταν κινούμαστε κοντά και έξω από σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, θα πρέπει να αυξάνουμε την προσοχή μας και να μειώνουμε την ταχύτητα.
Οι γονείς, θα πρέπει να δείχνουν στα παιδιά τους τον τρόπο κίνησης πεζού και να περπατήσουν μαζί έως το σχολείο τους.
Οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να διδάξουν και να επιμένουν στους απλούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς (κίνηση στο πεζοδρόμιο, χρήση διαβάσεων, όχι επικίνδυνα παιχνίδια μέσα και δίπλα στο δρόμο).
Όλοι εμείς, της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου, ευχόμαστε να κάνουμε πράξη όλοι μας, μία ασφαλέστερη  σχολική χρονιά, γιατί τα «ντουβάρια» και οι αυλές φτιάχνονται ( αργά ή γρήγορα), η ανθρώπινη ζωή δεν  αντικαθιστάται με τίποτα. 

Μανουσάκης Δάκης
Επικεφαλής  Κίνησης Ανεξάρτητων Πωλητών  Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.